Beste reistijd Cook eilanden

De Cook Eilanden liggen in de Stille Oceaan en hebben een tropisch klimaat met over het algemeen warme temperaturen gedurende het hele jaar. De beste reistijd voor de Cook eilanden hangt vooral af van je geplande activiteiten.

Wat is de beste tijd om naar de Cook eilanden te reizen?

De beste reistijd voor de Cook eilanden hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wat je wilt doen tijdens je reis. Over het algemeen zijn er twee belangrijke seizoenen op de Cook eilanden, het droge en het natte seizoen. Beide periode bieden voor- en nadelen. We vertellen je er graag meer over zodat je zelf de beste reistijd naar de Cook eilanden kunt bepalen.

Beste reistijd Weer FAQ
Beste reistijd Weer FAQ

Beste reistijd Cookeilanden, van periode tot periode

April – november

Een reis naar de Cook eilanden van april tot en met november valt in de droge periode waarin de temperaturen warm zijn en de zon volop aanwezig is. Een ontspannen dag aan het strand of het ontdekken van de idyllische eilanden per catamaran is uiterst geschikt in deze periode.

Van juli tot en met oktober emigreren de bultrugwalvissen vanuit Antarctica naar de warme wateren langs de kust van Rarotonga. Hier komen ze om te bevallen, uit te rusten of te paren en bestaat er dus een grote kans om deze dieren te bewonderen. Het eiland kan iets drukker zijn omdat deze periode valt in het hoogseizoen.

Een aangemeerde catamaran bij Rarotonga, een eiland op de Cook eilanden

November – maart

Tussen november en maart is er een verhoogde kans op regenbuien op de Cookeilanden. Deze buien zijn doorgaans kort van duur, en de temperaturen schommelen tussen de 25°C en 28°C. Het voordeel van deze regenachtige periode is de ontwikkeling van groene en weelderige landschappen. De flora en fauna komen tot hun recht en bieden de gelegenheid voor activiteiten in de natuur, zoals wandelen of het verkennen van watervallen. Dit is het laagseizoen, wat betekent dat er minder toeristen zijn op de Cookeilanden en de toeristische plekken rustig zijn.

Een koppel die samen wandelen door de jungle van de Cook eilanden

Klimaat Cook eilanden: temperatuur en neerslag

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Rarotonga
29°C
173mm
29°C
170mm
29°C
132mm
28°C
142mm
27°C
127mm
26°C
61mm
25°C
64mm
25°C
51mm
26°C
64mm
26°C
79mm
27°C
102mm
28°C
135mm
Aitutaki
29°C
185mm
29°C
173mm
29°C
130mm
29°C
140mm
28°C
125mm
27°C
48mm
26°C
43mm
26°C
41mm
27°C
46mm
27°C
69mm
28°C
99mm
28°C
155mm
Atiu
29°C
111mm
29°C
96mm
29°C
74mm
28°C
87mm
27°C
61mm
26°C
29mm
25°C
35mm
25°C
32mm
26°C
35mm
26°C
32mm
28°C
45mm
28°C
69mm

Veelgestelde vragen over de beste reistijd Cook eilanden

De warmste maanden op de Cook Eilanden zijn meestal januari en februari, tijdens het zomerseizoen in het zuidelijk halfrond. De temperaturen kunnen in deze maanden oplopen tot boven de 30 graden Celsius (86 graden Fahrenheit). Een punt om rekening mee te houden bij het inplannen van de beste reistijd naar de Cook eilanden.

Het tijdsverschil tussen Amsterdam, Nederland, en de Cook Eilanden varieert, afhankelijk van de zomertijd in Nederland. In de Nederlandse zomertijd is het tijdsverschil 11 uur, en in de Nederlandse wintertijd is het tijdsverschil 12 uur. Houd er rekening mee dat de Cook Eilanden geen zomertijd hanteren, dus het tijdsverschil kan variëren gedurende het jaar.


 • Genieten van de prachtige stranden en het kristalheldere water, ideaal om te zwemmen, snorkelen en duiken.
 • Bezoek Aitutaki, bekend om zijn spectaculaire lagune en motu's (kleine eilandjes).
 • Verken de hoofdstad Rarotonga, met zijn markten, restaurants en cultuur.
 • Wandelen in het binnenland van Rarotonga, zoals de Cross Island Track.
 • Ervaar de lokale cultuur door het bijwonen van traditionele dansvoorstellingen en evenementen.

Waarom naar de Cook eilanden met All Over Tours?

Onze jarenlange (reis)ervaring, samen met de kennis van onze lokale partners, is je garantie voor een prachtige rondreis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen. Geheel weg van de massa zal je overweldigd raken door indrukwekkende belevenissen waar je nog lang op terug zal kijken.

Naast de bekende toeristische trekpleisters laten we je ook graag de nog onbekende delen van het land zien. Je zult veelal verblijven in kleinschalige accommodaties die we heel speciaal voor jou hebben geselecteerd.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jouw individuele rondreis naar de Cook eilanden er uit kan zien? Vraag een reisvoorstel aan en we laten je graag de verschillende mogelijkheden zien. Vermoedelijk word je net zo enthousiast over de Cook eilanden als wij!

 • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
 • Crowd avoidance: wij vermijden de massa zoveel mogelijk
 • Maatwerk is onze specialiteit: rekening houdend met jouw interesse
 • Onovertroffen vakkennis: wij bezoeken de bestemmingen zelf
 • Persoonlijk advies: voor een reisvoorstel op maat
 • Unieke accommodaties: wij kennen de verborgen juweeltjes
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven