Amboseli, Chyulu Hills en Tsavo

Kenia

Drie parken met Kilimanjaro als gemeenschappelijke deler. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Geweldig voor safaris te voet of te paard

Een bezoek aan Kenia is eigenlijk niet compleet als je niet van het uitzicht op de Kilimanjaro hebt kunnen genieten. De parken Amboseli, Chyulu Hills en Tsavo lenen zich uitstekend hiervoor.

Voorbeeldreizen in deze regio

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

MaraPlainsCamp-Landscape-GreatPlainsConservation-9
Prachtige safari's | kennis maken met de Samburu
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Kenia per vliegtuig

16 dagen vanaf € 10.500,- per persoon

Wat maakt Amboseli, Chyulu Hills en Tsavo zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
_Copyright_Beverly_Joubert_OlDonyo_Safari_Kenya_5487

Enorme slagtanden

Deze regio staat bekend om zijn olifanten met enorme slagtanden

Meer informatie Meer informatie
C_P_Amboseli_Tortilis_drinks_in_front_of_kilimanjaro

Prachtige fotomomenten

Uiteraard met uitzicht op Kilimanjaro!

Meer informatie Meer informatie
_Copyright_Beverly_Joubert_OlDonyo_Safari_Kenya_5584

Spannende wandelsafaris

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Tortilis_Camp_-_activities_-_bush_walk_with_the_backdrop_of_Mt_Kilimanjaro-2

Amboseli: 'plaats van water'

Amboseli National Park, aan de voet van de besneeuwde Kilimanjaro, betekent 'plaats van water'. Bronnen die worden gevoed door ondergrondse rivieren van het smeltwater van de Kilimanjaro, vormen her en der permanente waterplaatsen voor de dieren in het park. Deze ondergrondse rivieren komen midden in het national park aan de oppervlakte en vormen daar moerassen, die een grote variatie aan wilde dieren aantrekken en in leven houden. Al met al herbergt Amboseli vijf belangrijke habitats voor het wild.

Beleef het Hemingway-gevoel in Amboseli

In 1933 maakte Ernest Hemingway een safaritocht door Kenia en Tanzania. Amboseli was een van de gebieden waar hij inspiratie opdeed voor zijn verhalen over jagers op groot wild. Het is nu onvoorstelbaar dat hij daarvoor eerst drie weken met de boot moest varen vanuit Marseilles, een nachttrein moest nemen naar Nairobi, en daarvandaan twee dagen moest rijden. Voor hem maakte zijn eerste aanblik van de Kilimanjaro alle ontberingen in één klap goed.

MB_DSC_0028_Amboseli
KE-Riding-ODW-BB07
2016-GP-ODL-ALH-283

Chyulu Hills - weg van de massa

Voor wie op zoek is naar een exclusievere en meer kleinschalige bestemming, biedt de omgeving van de Chyulu Hills een perfecte ‘hide-away'. De Chyulu Hills zijn een ongerept stukje Afrika, waar de Masai herders en hun vee op de open vlakten leven zoals ze dat al eeuwen hebben gedaan. Het National Park beslaat de oostelijke flank van de heuvels, inclusief de helft van het bosrijke gebied. De westelijke helft maakt deel uit van het West Chyulu wildreservaat, dat eigendom is van de Masai.

De vruchtbare Chyulu Hills

De centraal gelegen Chyulu Hills liggen tussen Tsavo en Amboseli in. Ze zijn pas 500 jaar geleden ontstaan. Dit onbedorven gebergte is lieflijk en kaal tegelijk: bosrijke bergen zijn omgeven met kraters, vlakten en lavaplateaus. De meest interessante krater, onderwerp van talrijke plaatselijke legenden, wordt ‘Shetani' genoemd, wat in het Swahili ‘duivel' betekent. Het poreuze gesteente slaat het regenwater op en brengt het ondergronds, naar Mzima Springs, de belangrijkste watervoorziening van de wijde omgeving.

De heuvels kennen verschillende vegetatiezones. Eigenlijk is de begroeiing op de vruchtbare vulkaangrond nog in volle gang, maar de vele kleuren groen zijn nu al indrukwekkend. De heuvels zijn goed begaanbaar per 4x4, of te voet. Ook kun je er geweldige ritten te paard maken. Verder behoren archeologische en geologische safari's tot de mogelijkheden. Een indrukwekkende ervaring is de kennismaking met de tradities van de Masai als je hun afgelegen dorpen bezoekt.

Ol_Donyo031
Vehilce_Elephant2
Tsavo_Red_Elephants

De roze olifanten van Tsavo

Tsavo is de grootste safaribestemming van Kenia. De aantrekkelijkheid van Tsavo zit ‘m verder in het natuurschoon en de nabije kust. Het landschap is hier enorm gevarieerd: beboste graslanden, uitgestrekte vlaktes, halfwoestijnachtige acaciastruiken en savannen. De uitgestrekte vlakten van Tsavo worden omzoomd door de Taita en Chyulu Hills. Ga niet aan jezelf twijfelen als je grote kuddes roze olifanten ziet lopen: ze zijn bedekt met het rode stof dat je overal in Tsavo aantreft!

Safari in Tsavo West en Tsavo East

Het lieflijke landschap van Tsavo West National Park is bergachtiger en natter dan Tsavo East. Het westen kenmerkt zich door heuvels, vulkanische kraters, rotsen en lavaplateaus aan het door papyrus omzoomde Jipe meer bij Kilimanjaro. Tsavo East is een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia. Hier vind je een verbluffende rijkdom aan wild. Het is ruiger en meer afgelegen met uitgestrekte dorre vlaktes van rood zand. Langs de oever van de Galana rivier zie je veel palmen op de immer groene rivierbedding.

Bush_breakfast

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven