Tortilis Camp

Amboseli National Park, Kenia

Ecologisch safari tentenkamp nabij Kilimanjaro

Tortilis Camp is een safari eco-tentenkamp nabij de Kilimanjaro aan de grens van het Amboseli National Park in Kenia. Vanuit Tortilis heb je een schitterend uitzicht op de Afrikaanse bush en de machtige Kilimanjaro. Behalve om het uitzicht staat Tortilis ook bekend om de sublieme keuken met ingrediënten uit eigen moestuin. Tortilis ligt op een privéconcessie en zorgt voor comfort zonder dat dit ten koste gaat van de natuur. De naam van het kamp is dan ook afkomstig uit de natuur: Tortilis Acacia is een paraplu-vormige boom die in de omgeving groeit. Je vindt in deze omgeving zeer veel wild, waaronder olifanten die behoren tot de grootste van Afrika. Bovendien bevindt je je hier in het land van de Masaï, wiens kleurrijke cultuur je kunt leren kennen. Tortilis Camp heeft vele prijzen in de wacht gesleept dankzij de goede service en de ecologische instelling. Het is een perfecte accommodatie om je safari vakantie in Kenia mee te beginnen.

Meer informatie Meer informatie
ontbitj

Een prachtige omgeving

Ontbijten in de schitterende Afrikaanse bush

Meer informatie Meer informatie
groenten

Moestuin

Er wordt gebruik gemaakt van verse ingrediënten uit eigen moestuin

Meer informatie Meer informatie
Safari

Op safari

Ga op safari en ontdek de wildrijke omgeving

Meer informatie Meer informatie
pool

Relaxen

Geniet van een heerlijk drankje aan de rand van het zwembad

Meer informatie Meer informatie
restaurant2

Dineren met een panoramisch uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Knipsel3

Ontspannen

Laat je verwennen met een ontspannen massage

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Tortilis Camp

Tortilis Camp beschikt over 17 ruime safari tenten en een Family House die beschut liggen tussen bomen en bosjes. De inrichting is rustiek en comfortabel, met houten meubilair en zachte tinten. Vanuit de tenten en het Family House kijk je uit op de schitterende omgeving met de machtige Kilimanjaro die aan de horizon oprijst.

Ruime safari tenten

De tenten staan op een houten dek en onder een ‘makuti' dak van riet en hout. In de ensuite badkamer vind je een hete douche. Een ruime, overdekte veranda biedt ruimte voor een sundowner of een siësta. 's Avonds droom je weg bij de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

tent2
44

Family House

Het Family House beschikt over twee slaapkamers en biedt een schitterend uitzicht op Kilimanjaro in de verte.

Faciliteiten en activiteiten van Tortilis Camp, Kenia

Restaurant

In het hoofdgebouw, eveneens opgebouwd uit natuurlijke materialen, vind je de lounge. Net als vanuit het eetgedeelte kun je hier genieten van het indrukwekkende uitzicht op de Kilimanjaro. Het is de ideale locatie voor een sundowner na een mooie safaritocht. De smakelijke gerechten die Tortilis Camp serveert, zijn bereid aan de hand van Noord-Italiaanse recepten uit het familiekookboek van je gastheer en gastvrouw, afgemaakt met kruiden uit eigen tuin. Ontbijten in de bush is mogelijk en een absolute aanrader.

Zwembad

In het zwembad begin je de dag met een frisse duik, of koel je af na een warme dag.

Spa / wellness

Op verzoek kun je je laten verwennen met een heerlijke massage.

Safari

In het gebied rondom Tortilis Camp leven Afrikaanse olifanten met bijzonder lange slagtanden die je tijdens een safari in een 4x4-voertuig kunt opsporen. Een bijzondere safaritocht is een wandeling door de bush met een Masaï gids die de natuur op z'n duimpje kent.

Culturele excursies

Je kunt een lokaal manyatta (dorpje) bezoeken van de Masaï en zo een kijkje nemen in het leven van dit kleurrijke natuurvolk. Met een beetje geluk krijg je de Morans (jonge krijgers) zo ver een traditionele dans op te voeren.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven