Sweetwaters Serena Camp

Ol Pejeta Conservancy, Kenia

Prima lodge bij chimpansees en neushoorns opvang

Sweetwaters Serena Camp is een rustiek tentenkamp in het duurzame Ol Pejeta Conservancy in het noorden van Kenia. Het 360km2 grote reservaat dat de grootste zwarte neushoorn populatie en twee toevluchtsoorden voor zowel noordelijke witte neushoorns als chimpansees biedt is gratis toegankelijk voor gasten van Sweetwaters Serena Camp. Het kamp beschikt over 56 comfortabel ingerichte tenten die uitkijken op de imposante besneeuwde bergtoppen van Mount Kenia en een drinkplaats die geregeld bezocht wordt door het wild. De drinkplaats is tevens te bewonderen vanuit het sfeervolle restaurant en de bar die 24 uur per dag geopend is, zodat je ten alle tijden wild kan spotten. Doordat Ol Pejeta een privé reservaat hoef je niet in de bar te blijven om het wild 's nachts te bewonderen. Je kan namelijk deelnemen aan spannende ochtend-, middag- en avondsafari's. Bovendien is er de mogelijkheid om het reservaat te voet, te paard of per kameel te verkennen. Een bezoek aan Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary en de twee laatste noordelijke witte neushoorns is zeker een aanrader!

hoofdgebouw bij sweetwaters serena camp in kenia
Meer informatie Meer informatie
laatste noordelijke witte neushoorns bij sweetwaters serena camp in kenia

Kom oog in oog

Met de zeldzame neushoorns

Meer informatie Meer informatie
kamelen safari in kenia

Verken de omgeving

Doormiddel van een kamelensafari

Meer informatie Meer informatie
drinkplaats bij sweetwaters serena camp in kenia

Overnacht bij een drukbezochte drinkplaats

Meer informatie Meer informatie
restaurant bij sweetwaters serena camp in kenia

Dineren met uitzicht

Op de drinkplaats en Mount Kenia

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Safari kenia Samburu regio
Nairobi | Ol Pejeta Conservancy | Lake Naivasha | Masai Mara
Bekijk voorbeeldreis

Betaalbare kennismaking safari Kenia

Betaalbare kennismaking safari Kenia

10-daagse safari vanaf €3.300,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Sweetwaters Serena Camp

Tenten

Sweetwaters Serena Camp beschikt over 39 ruime tenten die allen uitkijken op de drukbezochte drinkplaats. De canvas tenten met rieten dak zijn ingericht in een authentieke safari stijl aangevuld met de nodige luxe, waaronder een ensuite badkamer. Bovendien kan je op je privé terras/dek onder het genot van een drankje de dag afsluiten onder een prachtige sterrenhemel.

tenten bij sweetwaters serena camp in kenia
Tent inrichting bij sweetwaters serena camp in kenia
suite bij sweetwaters serena camp in kenia
morani tent bij sweetwaters serena camp in kenia

Morani tenten

Voor gasten die extra luxe wensen kunnen kiezen voor de 17 stijlvolle Morani tenten. Alle tenten zijn zo geplaatst zodat je kan genieten van het prachtige uitzicht over de uitgestrekte vlaktes met Mount Kenia op de achtergrond. Het gebruik van hout elementen, grote glazen deuren, comfortabele bedden en de luxueuze ensuite badkamer maken een verblijf in de Morani tenten tot een aangename ervaring. Buiten de tent bevindt zich een privé terras met een zitgedeelte, zo kan je comfortabel de omgeving bewonderen.

Faciliteiten en activiteiten van Sweetwaters Serena Camp, Kenia

Safari

Gedurende je verblijf kan je het reservaat verkennen doormiddel van ochtend- en middagsafari's. Onder begeleiding van een uitstekende gids zal je in een landrover opzoek gaan naar het wild. Bovendien kan je deelnemen aan een speciale leeuwensafari en is de paardrijsafari door de speciale 'Endangered Species Enclosure' zeker een aanrader! Tevens kunnen liefhebbers een bezoekje brengen aan de chimpansee en zwarte neushoorn toevluchtsoord. Naast de inbegrepen opties kan je ook tegen een meerprijs het reservaat verkennen doormiddel van een kamelensafari.

Begeleide wandelingen

Voor de avontuurlijke gasten is er de optie om Ol Pejeta Conservancy van dichtbij te verkennen tijdens de begeleide wandelsafari's. Samen met een uitstekende gids zal je diverse details in de natuur kunnen bewonderen die tijdens een 4x4 safari niet snel opvallen.

Avondsafari

Tegen een meerprijs kan je ook in de avonduren opzoek gaan naar het wild. Onder begeleiding van een gids zal je in een 4x4 met grote lampen het reservaat doorkruizen.

Restaurant

In het restaurant 'The Rhino Room' kan je zowel in de ochtend als in de middag genieten van uitgebreide buffetten. In de avond kan je hier aanschuiven voor een heerlijk diner, gemaakt met producten uit de lokale omgeving. Terwijl je geniet van de maaltijden kan je door de hoge glazen wanden uitkijken op de omgeving.

Lounge

24 uur per dag kan je bij de Waterhole Bar terecht voor de lekkerste drankjes en hapjes, terwijl je het wild bij de drinkplaats in de gaten kan houden.

Spa / wellness

Gedurende je verblijf kan je, tegen een meerprijs, geheel tot rust komen doormiddel van verschillende spa-behandelingen. Zo kan je kiezen voor gezichtsbehandelingen, pedicuren, manicuren en vele meer.

Zwembad

Na een dag gespendeerd te hebben in de Afrikaanse zon kan je ervoor kiezen om af te koelen in het fijne zwembad.

Wi-fi

Sweetwaters Serena Camp beschikt over een Wi-Fi verbinding.

Duurzaam

Sweetwaters Serena Camp heeft een zeer sterke focus op duurzaamheid. Zo zijn ze onderdeel van vele verschillende projecten, waaronder een eigen boomkwekerij en het onderhouden van zowel scholen als weeshuizen en de lokale gemeenschappen. Naast de vele projecten en het opleiden van lokale bewoners hebben ze ook meerdere regels ingesteld om de impact op de omgeving te verminderen. Zo recyclen ze, maken ze gebruik van lokale producten en nog vele meer.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven