Kilima Camp

Masai Mara National Reserve, Kenia

Kleinschalig safarikamp met weids uitzicht

Kilima Camp is een avontuurlijk safarikamp hooggelegen op de Oloololo rif prive concessie in het noorden van de Masai Mara in Kenia. Kilima betekent kleine heuvel in het Swahili; de ligging op de heuvel zorgt voor prachtig uitzicht. Het intieme kamp heeft in totaal 15 tenten, allen ontworpen in een echte safaristijl voor de ultieme beleving. Elke tent is voorzien van een heerlijk ruim terras welke uitkijkt op de Mara vlaktes. Zo kun je vanuit jouw verblijf wakker worden middenin de natuur en het wild spotten met een drankje in je hand. De tenten zijn milieuvriendelijk ontworpen met zonne-energie en een speciaal watersysteem.

Bij Kilima Camp valt er van alles te beleven. Zo kan je meegaan op jeepsafari (ook 's avonds in hun eigen concessie) om de prachtige omgeving van de Masai Mara te verkennen. Een ervaren professionele gids gaat met je mee om je van alles te leren over het wild en de natuur. Ook kan je de safari te voet afleggen of zelfs met een paard. Je wordt op deze manier helemaal één met de omgeving. Daarnaast is het mogelijk om lokale gemeenschappen en scholen te bezoeken voor een culturele ervaring. Kilima Camp heeft geweldig personeel die de meest lekkere maaltijden en spabehandelingen voor je verzorgd.

Meer informatie Meer informatie
cocktails bij Kilima Camp in Kenia

Overheerlijke cocktails

Meer informatie Meer informatie
paardrijden op de keniaanse vlaktes

Paardrijden door de omgeving

Meer informatie Meer informatie
luchtballon vaart in de masai mara in Kenia

Bewonder de omgeving vanuit de lucht

Meer informatie Meer informatie
massage bij Kilima Camp in Kenia

Ontspannende massages

Meer informatie Meer informatie
safari bij Kilima Camp in Kenia

Spannende safari's

Meer informatie Meer informatie
Masai bij Kilima Camp in Kenia
Meer informatie Meer informatie
lounge bij Kilima Camp in Kenia

Sfeervolle lounge

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Uitgestrekte vlaktes in Kenia
Nairobi | Masai Mara | Serengeti | Ngorongoro | Lake Manyara | Zanzibar
Bekijk voorbeeldreis

Safari Kenia en Tanzania in klein gezelschap

16 daagse rondreis vanaf €6.500,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Kilima Camp

Kilima Camp bestaat uit 12 'Classic' tenten, drie 'Deluxe' tenten waaronder twee 'Deluxe Family' tenten. Alle tenten hebben een prachtig uitzicht over de Mara vlaktes. Daarbij hebben ze allemaal een eigen badkamer met douche. De tenten zijn milieuvriendelijk gemaak waarbij onder andere gebruik gemaakt wordt van zonne-energie.

Classic tenten

De 12 klassieke tenten (70m2) zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen onder de 12 jaar. Deze tenten hebben allen een eigen veranda waar je kan genieten van het uitzicht. Voor een huiselijke sfeer zijn de tenten inrichting in een klassieke safari stijl waarbij historische elementen uit de Keniaanse cultuur zijn meegenomen.

standaard tent bij Kilima Camp in Kenia
uitzicht tent bij Kilima Camp in Kenia
KILIMA_CAMP_print-31-min

Deluxe tenten

De Deluxe tenten (75-85m2) zijn geschikt voor twee volwassenen en twee jonge kinderen. De inrichting is vergelijkbaar met die van de Classic tenten waarbij optimaal van de extra ruimte gebruik wordt gemaakt. Zo is het houten terras nog ruimer en is er onder andere een extra ligbed waarvandaan je van het uitzicht kan genieten. Voor gezinnen met volwassen kinderen en/of een baby zijn de grotere 'Deluxe Family' tenten uitermate geschikt.

Faciliteiten en activiteiten van Kilima Camp, Kenia

Safari

Bij Kilima Camp kan je fantastische safari's maken per open jeep. Met een ervaren professionele gids ga je op pad om de omgeving van de Masai Mara te verkennen. Er bestaat ook de mogelijkheid voor een dagsafari inclusief picknick lunch of een avondsafari in de eigen concessie van Kilima.

Het is ook mogelijk om te paard op safari te gaan, zodat je te midden van de bush een unieke ervaring kan beleven.

Begeleide wandelingen

Naast een indrukwekkende safari is ook een bush wandeling mogelijk in de eigen concessie van Kilima mogelijk. Ook hierbij is een ervaren gids aanwezig die je begeleidt en je van alles verteld over de omgeving.

Culturele excursies

Om echt contact te maken met het land en de cultuur, kan je een lokale Masai gemeenschap bezoeken. Maak samen met de Masai vrouwen kraalwerken, terwijl je de cultuur beter leert kennen. Daarnaast kan je scholen bezoeken en met de kinderen activiteiten doen, zoals voetballen.

Activiteiten

Bij Kilima Camp kan je, tegen een meerprijs, een indrukwekkende ballonvaart maken. Zo zweef je over het prachtige landschap van de Masai Mara heen met adembenemend uitzicht. Vanuit de lucht kan je kuddes wild spotten terwijl je geniet van de zonsopgang.

Ook kan je boogschietlessen nemen en op een excursie gaan om vogels te spotten.

Restaurant

Het vriendelijke personeel zorgt voor alles wat je wil tijdens je vakantie. Zo worden er heerlijke maaltijden verzorgt waar je in verschillende eetgedeeltes van kan genieten. Met panoramisch uitzicht over het wildreservaat kan je genieten van de verse innovatieve gerechten en heerlijke dranken. De ingrediënten van deze gerechten komen van de biologische tuin. 's Avonds kan je genieten van een wijntje bij de warmte en gezelligheid van het kampvuur.

Lounge

Er is een met riet gedekte lounge aanwezig bij Kilima Camp om even samen tot rust te komen. Vanuit de lounge heb je een prachtig uitzicht op de bush.

Spa / wellness

Bij Kilima Camp heb je de mogelijkheid een heerlijke spabehandeling te nemen. De massages en behandelingen worden op een prachtige locatie gegeven met een weids panoramisch uitzicht over de Maasai Mara.

Familiekamers

De 'Classic' tenten zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen jonger dan 12 jaar oud. De 'Deluxe Family' tenten zijn geschikt voor twee volwassenen, twee kinderen en een baby. Daarnaast is er nog de mogelijkheid een extra bed te laten plaatsen.

Kindvriendelijk

Kinderen van elke leeftijd zijn welkom bij Kilima Camp. Er is oppas aanwezig voor als de ouders zelf op pad willen gaan, waarbij de kinderen onder andere vermaakt worden met een visexcursie, een boomplanten excursie of kooklessen.

Duurzaam

Kilima Camp streeft naar een minimale impact op het milieu en het Maasai Mara ecosysteem. Dit doen zij door de ecologische voetafdruk te verminderen door ontwerp van het kamp, het gebruik van zonne-energie, waterbehoud (twee opvangreservoirs) en het ondersteunen van de lokale gemeenschap. Daarnaast is er een eigen concessie van 300 hectare waar onder andere bomen geplant worden.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven