Ol Donyo Lodge

Chyulu Hills National Park, Kenia

Kleinschalige safari lodge nabij Kilimanjaro

De exclusieve Ol Donyo Lodge ligt op een 111.000 hectare privé concessie op de grens van het Chyulu Hills National Park nabij de Kilimanjaro in Kenia. De lodge is al meer dan twintig jaar lang een populaire verblijfsmogelijkheid voor reizigers die het gebaande pad willen verlaten en in alle exclusiviteit willen genieten van de Afrikaanse natuur. Ol Donyo Lodge heeft vanaf het begin van haar bestaan een vriendschap opgebouwd met de lokale Masaï bevolking, waar je nu als gast de vruchten van plukt. Ol Donyo Lodge is in 2008 helemaal herbouwd en biedt luxe, culinaire hoogstaande belevenissen en ruime verblijven met zowel een privé 'plunge pool' als een uitkijkdek. Vanuit de lodge kan je uitkijken uit over de weidse vlaktes van het reservaat met in de verte de machtige Kilimanjaro. Rondom het kamp wandelen regelmatig vriendelijke olifanten, dus al vanaf je uitkijkdek en vanuit de 'hide' kan je genieten van de unieke safari ervaring die Ol Donyo Lodge je biedt. Deze accommodatie is een ideale keuze voor zowel stellen als gezinnen.

Ol Donyo Lodge is lid van Relais and Châteaux.

Meer informatie Meer informatie
hide bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Lunchen tussen het wild

Meer informatie Meer informatie
omgeving bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Prachtig gelegen lodge

Meer informatie Meer informatie
lounge bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Sfeervolle lounge

Meer informatie Meer informatie
paardrijsafari bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Avontuurlijke safari's

Meer informatie Meer informatie
prive dineren bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Heerlijke privé diners

Meer informatie Meer informatie
excursie bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Neem deel aan verschillende excursies

Voorbeeldreis met deze accommodatie

begeleide wandelingen bij Chyulu Hills
Nairobi | Masai Mara | Chyulu Hills | Msambweni Beach
Bekijk voorbeeldreis

Creme de la creme slow safari Kenia

Crème de la Crème slow safari Kenia

16-daagse safari vanaf €10.400,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Ol Donyo Lodge

Deluxe (Pool) Suites

Ol Donyo Lodge beschikt over zes suites met prachtig uitzicht op de Kilimanjaro, waarvan drie Pool Suites en drie Deluxe Pool Suites. Alle suites hebben een lounge, een 'plunge pool' en ensuite faciliteiten met een bad en zowel een binnen- als buitendouche. Bovendien is er een dakterras met een dagbed, waar je buiten kan slapen onder de sterrenhemel. De ruimere Deluxe Pool Suites beschikken tevens over een extra overdekte veranda.

suites bij Ol Donyo Lodge in Kenia
Inrichting suite bij Ol Donyo Lodge in Kenia
Pool villa bij Ol Donyo Lodge in Kenia

Pool Villa

Ol Donyo Lodge beschikt tevens over een ruime Pool Villa, gelegen op afstand van de andere suites. Dit verblijf is ideaal voor zowel gezinnen als groepen die opzoek zijn naar een comfortabele overnachting met luxe en privacy. De Pool Villa beschikt over twee ruime slaapkamers met ieder een luxueuze ensuite badkamer. De twee slaapvertrekken worden aan elkaar gekoppeld door een sfeervol privé terras met zowel een lounge als een privé 'plunge pool'.

Faciliteiten en activiteiten van Ol Donyo Lodge, Kenia

Safari

Voor een safari belevenis hoef je Ol Donyo Lodge niet eens te verlaten. Er is namelijk een verzonken 'hide' aanwezig, waarvandaan je uitkijkt op de drukbezochte drinkplaats. Onder het genot van een drankje kan je hier van dichtbij geregeld rondtrekkende kuddes olifanten, leeuwen, cheeta's en nog vele meer.

Voor een safari belevenis in de regio rondom de Chyulu Hills is er de optie om deel te nemen aan spannende ochtend-, middag- en avondsafari's. Onder begeleiding van de professionele gidsen ga je in een comfortabele 4x4 opzoek naar het wild.

Liefhebbers kunnen tevens kiezen voor avontuurlijke paardrij- en mountainbikesafari's.

Begeleide wandelingen

Tijdens de begeleide wandelsafari's krijg je de kans om alle indrukwekkende details in de bush van dichtbij mee te maken.

Culturele excursies

Tegen een meerprijs, kan je tevens kennis maken met de lokale gemeenschappen tijdens een culturele excursie.

Gourmet restaurant

Het eetgedeelte is bij de verbouwing uitgebreid met een terras waar je kan lunchen onder een Acacia boom. De keuken van Ol Donyo Lodge is van een goede kwaliteit en je kan romantisch dineren bij kaarslicht op je eigen veranda. De spannende smaakcombinaties uit zowel de Afrikaanse als internationale keuken, aangevuld door de beste bijpassende wijnen, zorgen voor een culinair hoogstaande belevenis.

Picknicken of een Engelse ‘high tea' in de bush behoort, tegen een meerprijs, ook tot de mogelijkheden.

Lounge

In het open hoofdgebouw bevindt zich een comfortabele lounge met een open haard. Zachte sofa's in warme kleuren en Afrikaanse schilderijen zorgen voor een uitnodigende sfeer. Bovendien is er een bar aanwezig voor heerlijke cocktails en voor een goed boek kan je terecht in de bibliotheek.

Spa / wellness

Tegen een meerprijs kan je kiezen van een rust moment doormiddel van een heerlijke massage.

Zwembad

Bij het hoofdgebouw vind je ook het zwembad waar je heerlijk kan afkoelen na een safaritocht.

Privé plungepool

Elke suite beschikt over een fijne privé 'plunge pool'.

Buitendouche

De ensuite badkamers beschikken naast een bad en douche ook over een aangename buitendouche.

Familiekamers

Voor gezinnen en groepen biedt Ol Donyo Lodge de zeer ruime 'Pool Villa'.

Duurzaam

Ol Donyo Lodge heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, met de gemeenschappen in het bijzonder. Zo werken zij samen met de lokale gemeenschappen om de natuur, de cultuur en het wild te behouden. Verschillende projecten waar Ol Donyo Lodge zich mee bezig gehouden heeft zijn al uitgemond tot een succes verhaal, waaronder het opleiden van jongeren en docenten. Bovendien hebben zij diverse duurzame werk processen toegevoegd aan de lodge, waardoor er gerecycled wordt, zonne-energie beschikbaar is en nog vele meer.

Als reiziger kan je ook helpen door een paar kilo ruimbagage te besparen en benodigdheden mee te nemen voor projecten die worden ondersteund.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven