Saruni Rhino

Laikipia Plateau, Kenia

Zwarte neushoorn expedities in Sera Conservancy

Saruni Rhino is een zeer afgelegen kleinschalig verblijf in het Sera Community Conservancy in het noorden van Kenia. Het is de enige lodge in Oost-Afrika die wandelexcursies aanbieden waarbij je opzoek kunt gaan naar de zwarte neushoorn met de meest ervaren gidsen. Alles draait hier dan ook om interactie met de zwarte neushoorn. De twee uur durende reis vanaf het Samburu wildreservaat naar de lodge van Saruni Rhino, door ongerepte natuur en het platteland, is al een beleving op zich. Onderweg kun je bijvoorbeeld wild zien, kom je nomadische herders tegen met hun vee of zie je vrouwen water halen. Saruni Rhino biedt een geweldige 'weg van de massa' ervaring waarbij de focus ligt op de zwarte neushoorn, tevens krijg je inzicht in de leefwijze van de lokale Samburu stam. De lodge bestaat uit drie bandas, een zwembad en een gemeenschappelijke ruimte met lounge en eetgedeelte. De maaltijden worden in de gemeenschappelijke ruimte geserveerd of, bij mooi weer, buiten bij de rivierbedding.

De gidsen van Saruni Rhino laten je graag kennis maken met de mooie omgeving en haar bijzondere aspecten. Zo kunnen zij je naast neushoornexcursies in het droge seizoen mee nemen naar de zingende bronnen. Tijdens dit fenomeen lokken herders met liederen hun vee naar de waterputten om te komen drinken. Eveneens kun je elke dag deelnemen aan een safari van Saruni Rhino, want naast de zwarte neushoorn zijn er in de omgeving genoeg andere bijzondere wildsoorten te zien.

Meer informatie Meer informatie
Neushoorn excursie bij Saruni Rhino Kenia

Neushoorn excursie

Meer informatie Meer informatie
Banda 1 Veranda bij Saruni Rhino Kenia

Een van de bandas

Meer informatie Meer informatie
Zwarte neushoorn bij excursie van Saruni Rhino, Kenia

Neushoorn

Je krijgt bij de neushoorn excursie de unieke kans om op kleine maar veilige afstand zwarte neushoorns te bekijken

Meer informatie Meer informatie
Gemeenschappelijke ruimte bij Saruni Rhino Kenia

Gemeenschappelijke eetruimte

Meer informatie Meer informatie
Zwembad bij Saruni Rhino Kenia

Zwembad met uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Zandhoenders fenomeen nabij Saruni Rhino Kenia

Badende zandhoenders

Dit fenomeen is uniek voor deze regio en kan je meemaken vanaf Saruni Rhino

Meer informatie Meer informatie
Ontbijt naast rivierbedding bij Saruni Rhino Kenia

Unieke ontbijt locatie

Zwarte neushoorn bij excursie van Saruni Rhino, Kenia
Meer informatie Meer informatie
Banda 2 boom bed bij Saruni Rhino Kenia

Ontspannen op het boom-bed

Meer informatie Meer informatie
Safari vanaf Saruni Rhino Kenia

Ga op safari

Meer informatie Meer informatie
Banda 3 uitzicht vanaf veranda bij Saruni Rhino Kenia

Geniet van het uizicht

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Begeleide wandelsafari in Kenia
Nairobi | Masai Mara | Mara North | Samburu | Lamu
Bekijk voorbeeldreis

Klassieke safari Kenia zoals het vroeger was

16 daagse luxe rondreis vanaf €13.500,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Saruni Rhino

Saruni Rhino kent drie bandas, waaronder één ruimere voor maximaal zes personen. Een banda is een rustiek stenen huisje met rieten dak. In de banda voel je je één met de natuur doordat het open en luchtig is. De bandas zijn comfortabel ingericht en beschikken over een terras en een en-suite badkamer met douche.

Banda

De twee bandas zijn elk geschikt voor twee personen en bestaan uit een open ruimte met slaap- en zitgedeelte inclusief een en-suite badkamer met douche. Je kunt zowel vanaf het terras als de ligstoelen genieten van het uitzicht op de droge rivierbedding waar vaak wild te zien is.

Één banda is iets groter dan de ander, bij de grotere banda heb je dan ook de mogelijkheid om tot twee bedden bij te plaatsen.

Banda 1 slaapkamer en lounge bij Saruni Rhino Kenia
Banda 3 stenen veranda bij Saruni Rhino Kenia
Banda 3 slaapkamer bij Saruni Rhino Kenia

Familie banda

Deze ruime banda is geschikt voor vier tot zes personen en bestaat uit twee slaapkamers met beiden een en-suite badkamer. Per slaapkamer is het mogelijk om een extra bed bij te plaatsen.

De banda beschikt over een fijne lounge, een eetgedeelte en een grote stenen veranda. Vanaf hier heb je het allerbeste zicht op de droge rivierbedding, waar vaak wild komt drinken.

Faciliteiten en activiteiten van Saruni Rhino, Kenia

Safari

Elke ochtend en middag kun je deelnemen aan een 4x4 safari. Hierbij kun je veel wild tegenkomen zoals zwarte neushoorns, gestreepte hyena's, luipaarden of de 'Samburu Five'. De 'Samburu Five' zijn wildsoorten die kenmerkend zijn voor deze regio, namelijk de gerenoek, netgiraffe, Somalische struisvogel, Grévy-zebra en de beisa oryx.

Begeleide wandelingen

De hoofdactiviteit bij Saruni Rhino is het te voet op zoek gaan naar neushoorns, een zeer unieke ervaring waarbij je met gidsen deze indrukwekkende dieren op veilige afstand kunt bekijken.

Je kunt ook een prachtige wandeling maken langs droge rivier beddingen waar vaak verschillende wildsoorten te zien zijn.

De wandelingen kan je zowel 's ochtends vroeg als aan het einde van de middag ondernemen.

Culturele excursies

Een gids kan je meenemen naar de zingende bronnen voor een kijkje in de leefwijze van de lokale herders. In de omgeving zijn veel waterputten, in het droge seizoen komen herders hier naartoe om hun vee van drinkwater te voorzien. Ondertussen zingen ze liederen die alleen door hun eigen vee worden herkend, om ze te laten weten dat ze kunnen komen drinken.

Tijdens je verblijf worden soms culturele optredens van een oude Samburu stam verzorgd. Hierbij kun je luisteren naar de oude verhalen en traditionele zang of meedoen met de dans. Het vindt meestal plaats tijdens een sundowner.

Activiteiten

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld vogels spotten, de gepassioneerde gidsen nemen je graag mee. Met meer dan 400 vogelsoorten is er genoeg te zien en ontdekken.

Naast de zingende bronnen is er in het droge seizoen ook een ander bijzonder fenomeen, namelijk grote zwermen van zandhoenders die een duikvlucht nemen in drink- en badplaatsen. Dit vindt elke dag plaats in de schemering en kun je samen met een gids meemaken.

Tegen een meerprijs zijn de volgende activiteiten ook mogelijk: Een bezoek aan het Reteti olifanten reservaat, helikopter of vliegtuig excursies en mee doen aan het project om Kenia groener te maken, Saruni Rhino verkoopt plantenzaad verwerkt tot een bal welke je op verschillende locaties kunt achterlaten om de natuur iets terug te geven.

Restaurant

In de goede keuken van Saruni Rhino worden veel verse en lokale ingrediënten gebruikt. Elke dag wordt er een heerlijk driegangenmenu voor je samengesteld, met gerecht die voornamelijk Italiaanse smaak invloeden hebben.

Lounge

Het knusse Swara House heeft dezelfde bouwstijl als de bandas en dient als gemeenschappelijke lounge en beschikt over een eetgedeelte. Hier kun je spellen doen en gezamenlijk eten.

Zwembad

Vanaf het mooie zwembad heb je uitzicht op de droge rivierbedding en palmbomen.

Familiekamers

Één van de bandas is geschikt voor maximaal vier personen, de grootste banda is geschikt voor maximaal zes personen. Deze twee bandas zijn daarom zeer passend als familiekamers.

Kindvriendelijk

Bij Saruni Rhino zijn kinderen van alle leeftijden welkom.

Wi-fi

Er is internet verbinding in de gemeenschappelijke ruimtes.

Duurzaam

Saruni doet veel aan ontwikkeling en behoud van de gemeenschap. Zo zetten ze zich in voor de leefomstandigheden van de lokale bevolking, voorzien ze hen van een inkomen via toerisme en bestaat het personeel van Saruni Rhino voornamelijk uit de lokale bevolking.

De lodge is ontworpen en gebouwd op een milieuvriendelijke manier, om het effect op de omgeving zo laag mogelijk te houden.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven