Elephant Watch Camp

Samburu National Reserve, Kenia

Dichterbij een wilde olifant kom je nergens anders

Elephant Watch Camp is een kleinschalig safarikamp in het Samburu National Reserve in Kenia. Alles in dit kamp staat in het teken van de Afrikaanse olifant en de beroemde gastheer en gastvrouw Iain en Oria Douglas-Hamilton werken al veertig jaar met deze bijzondere dieren. De twee natuurfanaten zijn onder meer belangrijke spelers geweest in het illegaal maken van de ivoorhandel. De gidsen van Elephant Watch Camp kennen alle olifanten in de omgeving en de sociale structuren in de groep, waardoor je in alle veiligheid tot ‘hete-adem-afstand' kunt komen met een wilde olifant - een unieke ervaring. Elephant Watch Camp heeft zo min mogelijk impact op de natuur: er is geen afval, geen vervuiling en geen lawaai. Regelmatig struinen olifanten rondom je tent en het personeel van het kamp bestaat uit leden van lokale Samburu stammen, die in mooi gekleurde gewaden en sieraden dragen. Elephant Watch Camp is al het positieve wat je je voorstelt bij Afrika. Een zeer bijzondere safari is gegarandeerd.

Meer informatie Meer informatie
2010_Michael_Nichols-Low_Res_MM7567_071020_1745_3506

Een schitterende omgeving

Meer informatie Meer informatie
Hillary_Hurt_20130213-HH3_4045-Edit-2462258214-O

Lunchen in de bush

Meer informatie Meer informatie
1397715_667753069912324_14

Maak kennis met een andere cultuur

Meer informatie Meer informatie
Hilary_Hurt_20130214-HH3_4449-Edit-2462262398-O

Op safari

Ontdek de wildrijke omgeving tijdens een safari

Meer informatie Meer informatie
2010_Michael_Nichols-Low_Res_MM7567_070321_1630_2731

Een wildrijke omgeving

Meer informatie Meer informatie
Tim_Beddow_DSC9205

Dineren

Geniet van heerlijke gerechten in het hoofdgebouw

Meer informatie Meer informatie
Tim_Beddow_DSC9453

Comfortabele tenten

Overnacht in Afrikaanse stijl in deze woestijntenten

Voorbeeldreis met deze accommodatie

GreatPlains-Kenya-MasaiMara-18
Nairobi | Masai Mara | Laikipia | Diani Beach
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele rondreis Kenia

Sublieme vliegsafari Kenia

15 dagen vanaf € 16.100,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Elephant Watch Camp

Woestijntenten

Elephant Watch Camp bestaat uit zes woestijntenten die door een rieten dak overdekt worden. De vloer bestaat uit matten van palmbladeren. Het interieur is zeer kleurrijk en vrolijk, met allerlei Afrikaanse doeken in zonnige tinten. Het bed en de andere meubels zijn handgemaakt uit boomstammen en takken die door olifanten zijn geveld. De ensuite badkamers zijn gebouwd rondom een boom. Je doucht met emmers zonverwarmd water terwijl aapjes bovenin het bladerdak hun acrobatentrucs oefenen. Rond het kamp scharrelen regelmatig vriendelijke olifanten die een kijkje komen nemen.

Mariella_Furher-Elephantwatch_256
Tim_Beddow_DSC9170

Faciliteiten en activiteiten van Elephant Watch Camp, Kenia

Restaurant

De maaltijden bestaan uit bush-gerechten, verse groente en tropisch fruit, aangevuld door een goede wijn. Het eten wordt geserveerd op de oever van de rivier of in het hoofdgebouw. 's Avonds kun je je rondom het kampvuur schikken, waar de Samburu's zingen en dansen.

Het hoofdgebouw van het kamp is net zo kleurrijk aangekleed als de tenten. Op de sofa met talloze kussens met Afrikaanse afbeeldingen van olifanten kun je ontspannen en genieten van een zacht briesje dat door de open ruimte waait. Er is een scala aan films en boeken over olifanten aanwezig, waaronder ook de boeken geschreven door de gastvrouw en gastheer.

Safari

Vanaf het moment dat je landt, begint je safari. Je wordt opgewacht door de gidsen en tijdens de rit naar het kamp maakt je kennis met de olifantenfamilies uit de omgeving. Je picknickt aan de rand van de rivier nabij de olifanten, waarna je naar het kamp wordt gebracht. De safari's bij Elephant Watch Camp staan helemaal in het teken van olifanten, maar je kunt ook andere dieren spotten, zoals leeuwen, generuks (langgenekte gazelles), giraffes, zebra's, antilopen en vele soorten vogels.

Activiteiten

Je kunt een bezoek brengen aan het Save the Elephants Research Center van Iain Douglas-Hamilton. Onvergetelijk is ook een bezoek aan een lokaal Samburu-dorp waar men op traditionele wijze leeft. De beste manier om de dag af te sluiten is met een sundowner op een hoog punt in de omgeving waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het reservaat.

Duurzaam

Alles in het Elephant Watch Camp is ontworpen om vervuiling van de natuur te voorkomen. Zo werken de lantaarns in het kamp op zonne-energie, houdt een donkere ruimte van natuursteen de versproducten koel en zoals eerder genoemd wordt het douchewater verwarmd door de zon. Het kamp werkt aan een project om de Acaciabomen in de omgeving te beschermen tegen de olifanten omdat de dieren de bomen sneller kaalvreten dan dat die zich kunnen herstellen. Acaciabomen vormen een belangrijk onderdeel van het dieet van olifanten. Elephant Watch Camp speelt tevens een opbouwende rol in de lokale gemeenschap. Het kamp reikt samen met Save the Elephants studiebeurzen uit aan getalenteerde kinderen in de omgeving die geen geld hebben om naar school te gaan.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven