Nairobi, Nakuru, Natron en Naivasha

Kenia

Onder andere bekend om flamingo's en een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Wij adviseren je graag met een reisvoorstel op maat.

Flamingo roze meren en een afwisselende hoofdstad

Voor diegenen met weinig tijd kan je binnen drie uur rijden van hoofdstad Nairobi verschillende meren bezoeken. Wij nemen het graag mee in een reisvoorstel op maat naar Kenia.

Voorbeeldreizen naar Nairobi, Nakuru, Natron en Naivasha

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

MaraPlainsCamp-Landscape-GreatPlainsConservation-9
Prachtige safari's | kennis maken met de Samburu
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Kenia per vliegtuig

16 dagen vanaf € 10.500,- per persoon

uitzicht4
Kindvriendelijk | Safari rondreis | Strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Met het gezin op safari in Kenia

14 dagen vanaf € 7.000,- p.p. met 2 volwassenen en 2 kinderen

eles
Safari | Samburu | Mount Kenya | Masai Mara | Big 5
Bekijk voorbeeldreis

Betaalbare safari naar de hoogtepunten van Kenia

9 daagse safari vanaf €3.200,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Nairobi, Nakuru, Natron en Naivasha

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

KE_Hemingways_Naitobi_zwembad_omgeving_exterior_3-1700x1063
Centraal gelegen boutique hotel met sublieme services
Bekijk accommodatie
HouseofWaine_pool
Gastvrij boutique hotel met een rustige ligging
Bekijk accommodatie
room_exterior
Stijlvolle lodge aan de oever van het Naivasha meer
Bekijk accommodatie
_Group_0_-_D0A3448-Edit__D0A3452-Edit_edit-2_images
Modern hotel in Nairobi
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Nairobi, Nakuru, Natron en Naivasha

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Nairobi, Nakuru, Natron en Naivasha zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
KTB_1897_Nakuru

Lake Nakuru

Meer informatie Meer informatie
MB_DSC_0542_Naivasha

Lake Naivasha

Meer informatie Meer informatie
Nairobi_02

Nairobi National Park

Meer informatie Meer informatie
tuin_Giraffe_Manor

Giraffen tot aan je voordeur in Nairobi

In Giraffe Manor heb je een leuke eerste kennismaking

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
KTB1144_Nakuru

Flamingo's en neushoorns in Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru is het enige meer in de 'Rift Valley' van Kenia dat binnen de grenzen van een nationaal park ligt. Het park bevatte eerst alleen het meer en de rotsen eromheen, maar is onlangs uitgebreid met een groot deel van de savannen. De omgeving van het meer bestaat uit acacia- en wolfsmelkbossen, afgewisseld met grasland en rotsachtige kliffen.

Het is jammer dat er in de omgeving geen kleinschalige accommodaties te vinden zijn. Toch is de bijzonder rijke natuur op en om Lake Nakuru een bezoek de moeite meer dan waard. Lake Nakuru is wereldberoemd om de ontelbare flamingo's die zich komen voeden met de algen en plankton uit het meer. Dit resulteert in een bijna caleidoscopisch kleurenspel dat je het beste vanaf Baboon Cliff kunt bekijken. Al met al leven er 400 verschillende vogelsoorten en andere wildsoorten in dit park. Bovendien zijn er zwarte en witte neushoorns geherintroduceerd, zodat dit park nu de hoogste concentratie neushoorns van Kenia telt.

Bijzondere kleuren in Lake Natron

Lake Natron ligt midden in een vulkanisch maanlandschap in de Rift valley, aan de grens tussen Kenia en Tanzania. In de droge tijd verdampt er veel water uit het meer en wordt het resterende water zouter. In dit milieu gedijen micro-organismen als blauwalgen. Het pigment in de plasmalagen van hun cel veroorzaken de dieprode kleur in de diepere gedeelten en het oranje in de ondiepere gedeelten van het meer.

Maar daarmee is het met de kleuren nog niet gedaan: Lake Natron is de enige broedplaats van de dwergflamingo. Elk jaar strijken hier een slordige 2 miljoen dwergflamingo's neer om een ei te leggen en uit te broeden. Zij eten spirulina, een blauwgroene alge met rode pigmenten en nemen het pigment over. Wandelingen om het meer en naar de beken en watervallen over de nabijgelegen steile helling leveren een unieke ervaring op. In het noorden van het meer kunnen zich zinsbegoochelende luchtspiegelingen voordoen.

Lake_Natron_Shompole
MB_DSC_0521_Nairobi_Karen_Blixen_House

Veel te doen in hoofdstad Nairobi

Het is absoluut de moeite waard om een dagje te acclimatiseren in Nairobi - ‘de groene stad in de zon'. Nairobi is een echt Afrikaanse stad met een koloniaal Engels sausje en een snufje India. Het is een stad van contrasten, met enerzijds sloppenwijken en anderzijds welvarende voorsteden als Karen. Hier kun je bijvoorbeeld het Giraffe Center, het olifantenweeshuis van de David Sheldrick Wildlife Trust, het Nairobi National Park en het Karen Blixen museum bezoeken.

De Deense Karen Blixen (die als Isak Dinesen onder meer Out of Africa schreef) trouwde in 1914 met haar neef, Baron Bror von Blixen-Finecke, met wie ze in Nairobi een koffieplantage opzette. Toen na de Grote Depressie de koffiewereldmarkt instortte ging ze failliet en toen in 1931 haar grote liefde Finch Hatton in zijn vliegtuig neerstortte en overleed, ging ze naar Denemarken terug. Het museum, gevestigd in Blixens huis, doet de koloniale tijd herleven. Er zijn ook rekwisieten ondergebracht uit de film naar haar boek. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de Ngong heuvels die Blixen zo romantisch stemden.

Naivasha: dichtbij Nairobi

Het Naivasha meer is het hoogst gelegen van de Great Rift Valley meren, ten noordwesten van Nairobi. Het meer ligt in de schaduw van Mount Longonot, een inactieve vulkaan dat zorgt voor prachtige uitzichten. Het meer staat bekend om de hoge concentratie aan vogels, er zijn meer dan 340 soorten te spotten. Het meer is omgeven door wouden met de gele “Acacia Xanthophlea” boom, ook wel bekend als de “gele koorts” boom. Daarnaast is een bezoek aan het Oserengoni Wildlife Sanctuary, onder andere bekend om zijn witte neushoorn, zeker een bezoek waard.

MB_DSC_0555_Naivasha_-_Oserengoni_Wildlife

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven