Peponi Hotel

Lamu Island, Kenia

Nostalgisch hotel met veel historische details

Peponi is een historisch boutique hotel op het autoloze Lamu-eiland voor de kust van Kenia. Het karaktervol hotel ligt pal aan het strand van Shela en kijkt uit op het Lamu kanaal. Al sinds 1967 wordt het kleinschalige Peponi gerund door dezelfde familie en is sindsdien uitgegroeid tot een charmante verblijfsmogelijkheid op enkele minuten varen van het Lamu Old Town. Ondanks de eenvoud verbleven hier al veel beroemdheden. In dit hotel proef je de rijke Swahili cultuur van Lamu, zowel in de inrichting, als in de sublieme keuken en de exotische excursies die Peponi organiseert. Peponi Hotel is origineel en oprecht; je vindt hier geen ingeblikt voedsel, noch ingeblikte glimlachen. Het is een schitterende accommodatie waar je ten volle kan genieten van dit unieke eilandje. Zeker ter ontspanning na een paar dagen safari is Peponi Hotel een ideale keuze.

Meer informatie Meer informatie
bars bij Peponi hotel in kenia

Culinair genieten

Met een prachtig uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Boottocht aan de kust van Kenia

Dobberend de omgeving verkennen

In een authentieke dhow

Meer informatie Meer informatie
Mooi aangelegde tuinen bij Peponi hotel in kenia

Ultiem ontspannen

in de goed aangelegde tuinen

Meer informatie Meer informatie
Zwembad bij Peponi hotel in kenia

Koel af in het zwembad

Meer informatie Meer informatie
Oude stad Lamu aan de kust van Kenia
Meer informatie Meer informatie
bar bij Peponi hotel in kenia

Heerlijke cocktails

bij één van de bars

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Begeleide wandelsafari in Kenia
Nairobi | Masai Mara | Mara North | Samburu | Lamu
Bekijk voorbeeldreis

Luxe authentieke vliegsafari Kenia

Klassieke safari Kenia zoals het vroeger was

16 daagse luxe rondreis vanaf €13.500,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Peponi Hotel

Peponi Hotel heeft 28 kamers die zijn onder te verdelen in standaard kamers, 'Superior' kamers, familie kamers en appartementen. Alle kamers hebben hun eigen karakter en kijken geheel of gedeeltelijk uit op de zee. De inrichting is rustiek en elegant, met meubilair in een nautische, koloniale stijl. Verse tropische bloemen staan klaar om je bij aankomst een warm welkom te geven.

Standaard kamers

De standaard kamers vormen ondanks hun eenvoud een zeer comfortabele accommodatie. Naast de sfeervolle slaapkamer kan je dan ook genieten van een fijne ensuite badkamer. Bovendien kan je hier vanaf je privé veranda volop genieten van de toplocatie van het hotel. Je kijkt uit op het schitterende kanaal en de kleurrijke tuin.

standaard kamer inrichting bij Peponi hotel in kenia
standaard kamer verandabij Peponi hotel in kenia
superior kamer bij Peponi hotel in kenia
Superior kamer veranda bij Peponi hotel in kenia

'Superior' kamers

De 'Superior' kamers zijn wat groter dan de standaard kamers en beschikken tevens over een eigen buitengedeelte dat is voorzien van een zwevend dagbed. Deze kamers zijn smaakvol gedecoreerd met Swahili meubilair en kunstobjecten. Vijf kamers liggen pal aan het strand en beschikken over een veranda vanwaar je kan genieten van het uitzicht op de dhows (traditionele zeilbootjes) van lokale vissers die op het water dobberen.

Familie kamer

Voor gezinnen en kleine groepen van maximaal vier personen beschikt Peponi Hotel over speciale familie kamers. Je hebt de keuze uit zowel de standaard familie kamers als de 'Superior' familie kamers. Het verschil tussen beide is dat bij de standaard kamer de bedden staan in een gedeelde ruimte en bij de 'Superior' kamers heb je ieder een eigen vertrek. Beide type kamers beschikken bovendien over een ruime gedeelde badkamer.

familie kamer inrichting bij Peponi hotel in kenia
familie kamer veranda bij Peponi hotel in kenia
kamer appartement bij Peponi hotel in kenia
gezamenlijke ruimte appartement bij Peponi hotel in kenia

Appartementen

Tevens beschikt Peponi Hotel over twee appartementen, ideaal voor een ieder die opzoek is naar extra privacy. Naast twee ruime slaapkamers met ensuite badkamer bestaan de appartementen uit een grote gezamenlijke ruimte die voorzien is van een keuken, eetgedeelte en een lounge. Na een dag van avontuur en nieuwe indrukken kan je hier samenkomen om na te genieten met een drankje.

Faciliteiten en activiteiten van Peponi Hotel, Kenia

Restaurant

Op het prachtige terras van het hotel met uitzicht op de oceaan en de vissersbootjes krijg je de maaltijden geserveerd. Peponi Hotel staat bekend om de overheerlijke visgerechten en de huisgemaakte lekkernijen. Je kan dineren op een traditionele manier: zittend op de vloer rondom een grote schaal vol Swahili delicatessen.

Spa / wellness

Gedurende je verblijf kan je, tegen een meerprijs, tot rust komen met massagebehandelingen.

Zwembad

Het zwembad van het hotel ligt onder twee karakteristieke Baobab bomen en ook hier kijk je uit op de oceaan.

Lounge

Peponi beschikt naast een sfeervol restaurant over drie bars, namelijk "Roof Top Bar", "The Jahazi Bar", "Peponi's Legendary Bar". Hier kan je terecht voor verfrissende cocktails, heerlijke snacks en prachtige vergezichten. Bovendien is een wandeling door de goed aangelegde tuinen zeker aan te raden.

Activiteiten

Peponi heeft beschikking over twee eigen dhows (traditionele zeilbootjes) die je kan huren en waarmee excursies worden georganiseerd. Gaat de zeilboot je te langzaam, dan kan je ook een speedboot huren. Tevens zijn er, tegen een meerprijs, windsurfplanken, duikfaciliteiten en snorkels aanwezig in het hotel. Tot slot beschikt Peponi Hotel over een modern vissersbootje waarmee je, tegen een meerprijs, het open water op kan om grote vissen te vangen.

Wi-fi

Peponi Hotel beschikt over een Wi-Fi verbinding.

Duurzaam

Het hotel zet zich op meerdere manieren in voor de omgeving. Zo is er een project opgestart voor het behoud van schildpadden. Bovendien is er een speciale waterinstallatie die ervoor zorgt dat er gerecycled kan worden en als gast kan je genieten van heerlijke producten uit zowel de eigen tuin als van lokale ondernemers.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven