de Kustregio

Kenia

De kust van Kenia kent veel leuke, authentieke locaties weg van het massatoerisme. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Oude stadjes, lange stranden en kleinschalige resorts

Ontdek met ons de kust van Kenia die ver verwijderd ligt van de gebaande wegen

Voorbeeldreizen in deze regio

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

MaraPlainsCamp-Landscape-GreatPlainsConservation-9
Prachtige safari's | kennis maken met de Samburu
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Kenia per vliegtuig

16 dagen vanaf € 10.500,- per persoon

uitzicht4
Kindvriendelijk | Safari rondreis | Strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Met het gezin op safari in Kenia

14 dagen vanaf € 7.000,- p.p. met 2 volwassenen en 2 kinderen

Wat maakt de Kustregio zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
JVH1262_cocktail_strand

Leuke strandtenten met ultieme service

Meer informatie Meer informatie
Delta-Sand_Dunes

Kilometers ongerepte kust

Meer informatie Meer informatie
Kinondo_Kwetu_lounge_at_the_beach

Loungen op ongerepte stranden

Meer informatie Meer informatie
kust_Msambeni_ZZ

Naast stranden genoeg om te ontdekken

Meer informatie Meer informatie
KE-Old-Coastal-Man-KTB

Met kennis met eeuwenoude culturen

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MB_DSC_0779_Lamu

Strandverlenging op Lamu

De Lamu Archipel aan de noordkust van Kenia leent zich uitstekend voor een heerlijke ''off the beaten track'' strandverlenging. Shela heeft de mooiste stranden van Lamu Island en wordt allengs meer een high society-bolwerk, maar je hoeft niet per se tussen de vorsten en ‘celebrities' te zitten, overal op Lamu vind je prachtige, onbedorven stranden met prachtige schelpen en kalm water.

Je kunt ook ‘voor weinig' een bootje huren om de kust te verkennen of te gaan zeevissen. Verder raden we een meerdaagse excursie aan per volledig ingerichte dhow over de kanalen. De dhow bereikt plekjes waar je anders nooit zou komen. Aan boord kun je lekker eten, en doordat het tempo laag is, kun je onderweg zo nu en dan een duik nemen.

Lamu Old Town

Het havenstadje Lamu is een goed geconserveerde Swahili-nederzetting dat in de 14de eeuw gesticht is door Arabische handelaren en pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De eenvoudige gebouwen werden opgebouwd uit koraalsteen en mangrovehout en verrijkt met binnenplaatsen, veranda's en deuren met prachtig houtsnijwerk. De meeste gebouwen dateren uit de 18de eeuw. In de nauwe straatjes van dit stadje rijden geen auto's; de Arabisch-Afrikaanse bevolking neemt de fiets of rijdt op een ezel.

MB_DSC_0834_Lamu
MB_DSC_0806_Lamu
Kinondo_Kwetu_boottocht
Kinondo_Kwetu_lounge_at_the_beach

Strandvakantie aan Diani Beach

Ten zuiden van Mombasa strekt Diani Beach zich in al haar exotische pracht uit over 25 kilometer langs de Indische Oceaan. De koraalrijke zee grenst aan prachtige witte zandstranden. Hier kun je je intrek nemen in een van de privévilla's of kleinschalige accommodaties die je via All Over Tours kunt boeken.

Ter hoogte van Diani Beach op maar 15 kilometer landinwaarts ligt Shimba Hills National Reserve, de enige plaats in Kenia waar zwarte paardantilopen leven.

Lekker luieren op Funzi Island

Op het onbedorven Funzi Island kun je je tussen de mangroven en palmbomen even een Robinson Crusoë voelen. Hier kun je de dhows van de plaatselijke vissers nakijken die het avondeten gaan ophalen. In Funzi Creek kun je zeilen of windsurfen en aan de kust kun je vaak dolfijnen bewonderen. Een boot- of kanotocht over de Ramisi rivier eindigt gegarandeerd in een adembenemend mooie zonsondergang. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt het Pemba kanaal een van de mooiste visstekken van heel Afrika.

kust_Msambeni_ZYA
kust_Msambeni_ZO
KTB_snorkelling_whale_sharks

Kisite Mpunguti Marine Park

Vlak bij Funzi Island ligt het Kisite Mpunguti Marine Park, een absolute must voor natuurliefhebbers. Het park bestrijkt een gebied met vier eilandjes waar koraalriffen omheen liggen. Hier kun je tijdens het duiken en snorkelen kennismaken met de rijke onderwaterwereld: er leven dolfijnen, karetschildpadden en groene zeeschildpadden, papegaaivissen, trekkervissen, lipvissen, klipvissen, tandbaarzen en rifbaarzen. ‘s Winters zijn er ook bultruggen en af en toe een zeldzame walvishaai te zien.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven