Lamu House

Lamu Island, Kenia

Sfeervol hotel dat is doordrenkt van Swahili cultuur

Lamu House is een charmant hotel in het oude Lamu Town op het Lamu eiland voor de kust van Kenia. Lamu House bestaat uit twee gebouwen van zo'n 200 jaar oud die naast elkaar liggen. Je kunt in een kamer verblijven, maar je kunt ook één van de twee huizen als villa afhuren. In Lamu House zie je overal de exotische Swahili invloeden terug die typerend zijn voor de regio. Je bevindt je hier in een wereld die doet denken aan de verhalen van 1001 nacht. Deze traditionele, Arabisch-Afrikaanse ambiance wordt aangevuld door alle moderne Westerse gemakken, zodat je niet alleen verzekerd bent van een sfeervol, maar ook van een comfortabel verblijf. Voor eenieder die de cultuur van Lamu ten volle wil meemaken, is Lamu House een mooie keuze.

Knipsel1
Meer informatie Meer informatie
g347618

Lounge

Geniet van een goed boek in de comfortabele lounge

Meer informatie Meer informatie
stock-photo-37508158

Mooie omgeving

Meer informatie Meer informatie
Knipsel6

Zwembad

Neem een verfrissende duik in het zwembad in de binnenplaats

Meer informatie Meer informatie
Knipsel3

Relaxen

Meer informatie Meer informatie
Knipsel7

Een schitterend uitzicht

Geniet van een prachtig uitzicht vanaf het balkon van je eigen kamer

Meer informatie Meer informatie
Knipsel4

Plungepool

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Lamu House

Lamu House beschikt over vijf kamers per huis, dus tien kamers in totaal. In ieder huis kunnen tien tot twaalf personen verblijven.

Sfeervolle kamers

Elke kamer heeft een iets ander karakter. Overeenkomstig is dat je overal beschikt over een ruime badkamer, een kleedkamer en een eigen veranda. Vanaf de veranda kijk je uit op Lamu Town en de oceaan waarop sierlijke dhows (traditionele zeilbootjes) voorbij varen. Het interieur van de kamers heeft een Swahili ambiance die typerend is voor Lamu. Meubelstukken van fraai bewerkt hout vormen samen met frisse wittinten het decor. Kleurrijke details en Oost-Afrikaanse motieven zijn de ‘finishing touch'. Je geniet in iedere kamer van absolute privacy.

boutique-hotel-Lamu-House-Hotel-Double-Room-Sea-Side-Bedroom-2-3-2
boutique-hotel-Lamu-House-Hotel-Single-Room-City-Side-Terrasse-2-3-2

Faciliteiten en activiteiten van Lamu House, Kenia

Restaurant

In beide huizen bevindt zich een keuken. Hier bereidt de chef traditionele Swahili gerechten, op smaak gemaakt met verrassende specerijen. Tevens heeft ieder van de twee huizen van Lamu House een charmant leefgedeelte dat net zoals de kamers is ingericht in Swahili stijl. Hier kun je ontspannen met een drankje of een goed boek.

Privé plungepool

Het leefgedeelte biedt toegang tot de prachtige binnenplaats met een plungepool.

Spa / wellness

Op verzoek kun je je laten masseren en dames kunnen hun handen laten versieren met henna.

Activiteiten

Lamu House organiseert maar liefst tien verschillende excursies met de dhows (traditionele zeilbootjes). Iedere dhow biedt ruimte aan acht tot tien personen. Met de excursies kun je alle hoeken van het archipel verkennen. Er zijn snorkels aan boord zodat je ook het leven aan de andere kant van het wateroppervlak kunt bewonderen. Een excursie met een dhow is een ideale manier om Lamu en de andere eilanden voor de kust van Kenia op traditionele wijze te leren kennen; dhows worden immers al zo'n 2000 jaar lang gebruikt door de lokale bevolking.

Duikfanaten kunnen hun hart ophalen in de wateren rondom het eiland en ook voor visliefhebbers zijn er allerlei excursies te maken. Tot slot kun je een schitterende vlucht maken met een sportvliegtuigje en zo het archipel in vogelvlucht bewonderen

Culturele excursies

Lamu Island kent een zeer rijke cultuur. Arabische en Afrikaanse invloeden smelten hier samen tot een exotische en vrolijke mix. Je kunt deze cultuur proeven tijdens een wandeling door Lamu Old Town, een bezoek aan één van de marktjes of met een excursie rond het eiland. Je kunt musea bezoeken, een Swahili trouwerij bijwonen of een ritje maken op een ezel.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven