Actieve gezinsvakantie Namibië

23 daagse rondreis vanaf € 9.800,- per persoon bij 4 personen

Complete autorondreis inclusief wild kamperen in Kaokoland

Tijdens deze 23-daagse actieve familiereis inclusief luxe meerdaagse privé kampeersafari zal je kennis maken met het mooiste van Namibië. Samen met je familie zal je de kans krijgen om het zeer diverse land met de ongerepte natuur, kuddes wild, een ruige kustlijn en de rijke cultuur van deze prachtige regio te ervaren. Je zal verblijven in middenklasse accommodaties, ieder gelegen op de meest bijzondere locaties.

De reis zal starten aan de kust bij het Duits aandoende Swakopmund. Na een spectaculaire excursie zal je deze regio verlaten om het prachtige Palmwag privé concessie te ontdekken. Hiervandaan ga je op een meerdaagse safari, waarbij je de gelegenheid krijgt om te kamperen in de minst toegankelijke delen van Kaokoland. Na deze onvergetelijke ervaring reis je verder naar het wildrijke Etosha nationaal park. Vervolgens krijg je de kans om een bezoekje te brengen aan de AfriCat stichting in het Okonjima Nature Reserve, waarna je doorreist naar de rode zandduinen van de Kalahari woestijn. Al nagenietend van de sereniteit in de Kalahari, zal je de reis met je huurauto voortzetten in de richting van de imposante Fish River Canyon, waar je bij goed weer kilometers ver over de immense kloof kan kijken. Naast Aus kan je in het zuiden onder andere het spookstadje Kolmanskop bezoeken. Vervolgens zal je doorrijden naar de laatste accommodatie in het Namib Naukluft Nationaal Park, onder andere bekend om de hoogste zandduinen ter wereld bij de Sossusvlei.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze actieve autorondreis zo speciaal?

De diversiteit aan activiteiten voor beide jong en oud, waaronder mountainbiken, kanotochten tussen de zeehonden, wandelen met cheeta's en een meerdaagse safari inclusief wild kamperen naar het meest afgelegen deel van Namibie. De verscheidenheid aan gebieden; van het ongerepte Kaokoland tot het wildrijke Etosha nationaal park, van de immense kloven van de Fish River Canyon tot de grootste zandduinen ter wereld in de Sossusvlei. Je verblijft in gemoedelijke accommodaties op de meest bijzondere locaties.

Meer informatie Meer informatie
Begeleide wandelsafari's bij Okonjima's Plain Camp

Kom oog in oog met het wild

Meer informatie Meer informatie
OEVANS-9066-110

Sossusvlei

Loop op 's werelds hoogste zandduinen

Meer informatie Meer informatie
fatbike bij Sonop in Namibië

Cross op een 'fatbike'

Meer informatie Meer informatie
exclusieve lunche bij Hoodia Desert Lodge in Namibië

Geniet van comfortabele lodges

met fijne faciliteiten

Meer informatie Meer informatie
Panorama_Fish_River_Canyon_bearbeitet_IMG_12

spectaculaire uitzichten

Over de Fish River Canyon

Meer informatie Meer informatie
ruige kust bij Swakopmund

spectaculaire excursies

In de regio van Swakopmund

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Kaapstad

Vandaag vlieg je met Lufthansa via Frankfurt naar Kaapstad in Zuid-Afrika.

Dag 1-2

Logistieke overnachting in Kaapstad

Na aankomst in Kaapstad volgt er een shuttle naar het nabijgelegen hotel Verde. Hier zal je de komende nacht verblijven in een standaard kamer.

Ontbijt
Dag 2-4
Buitenaanzicht b&b bij Villa Margherita in Namibië

Verken het Duitse dorpje Swakopmund

Na het ontbijt volgt er een shuttle terug naar de luchthaven van Kaapstad, waarvandaan je naar Walvisbaai in Namibië vliegt. Na aankomst kun je de huurauto ophalen en rijdt je naar de Swakopmund waar je de komende twee nachten zal verblijven in Villa Margherita in een standaard kamer op basis van logies, ontbijt en activiteit. Na het inchecken kan je het gezellige dorpje met vele winkeltjes en restaurantjes gaan ontdekken.

Ontbijt
Dag 3
kajakken met zeehonden

Avontuurlijke dagexcursie Walvis Bay

Vandaag rijdt je terug naar Walvis Bay, waar je opgehaald zal worden om bij Pelicant Point te gaan kajakken met een zeehondenkolonie en als je geluk hebt zelfs met dolfijnen! Voor de tocht kan er gekozen worden tussen een één- of tweepersoons kajak.

Na deze onvergetelijke ervaring zal je een bezoek brengen aan de Kuiseb River Delta, bekend om zijn vele flamingo's, zoutpannen en moerassen ten noorden van de Sandwich Harbour lagune. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen voor het maken van prachtige foto's en om op een bijzondere locatie te genieten van heerlijke oesters, een glas bubbels of andere verkoelende drankjes. Gedurende de terugrit door de spectaculaire hoge duinen zal je de kans krijgen om de bewoners van dit woestijngebied te spotten, zoals jakhalzen, woestijngekko, goudmollen en vele meer.

Activiteiten
Lunch
Dag 4-5
sundown drinks bij Palmwag Lodge in Namibië

Geniet van indrukwekkende zonsondergangen

Vandaag zal je vanuit het koloniale Swakopmund ruim vijf uur onderweg zijn naar de Palmwag privé concessie naast het prachtige Damaraland. Hier zal je de komende nacht bij Palmwag Lodge overnachten in een standaard kamer op basis van halfpension. Je hebt hiervandaan een spectaculair uitzicht over de Etendeka bergen in het noorden. Het is een ideaal uitgangspunt om de omgeving te verkennen.


Ontbijt
Diner
Dag 5-11
Tentenkamp tijdens privé safari in Namibië

Meerdaagse kampeersafari door Kaokoland

Vandaag begint jouw zesdaagse begeleide safari door Kaokoland. Deze "off the beaten track" beleving is een echte aanrader bij elke reis door Namibië en zal je zeker altijd bijblijven. Onder begeleiding van de beste gidsen verken je de gebieden die je normaliter niet kan bereiken. 's Avonds zal je overnachten in het wild in tenten die door het team voor jou worden opgezet. Het kamp zal bestaan uit een gezamenlijke tent, comfortabele tweepersoonstenten die voorzien zijn van opvouwbedden met goede matrassen, een comfortabele emmerdouche en een 'Longdrop' toilet (één per vier gasten). Elke dag zal je kunnen genieten van vers bereide maaltijden op de meest bijzondere locaties.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 5-6
Clay castles bij shipwreck lodge in namibie

Wild kamperen langs een droge rivier

Vandaag maak je kennis met je gids en chauffeur voor de volgende zes nachten en vertrek je via de Sesfontein pas noordwaarts naar Sesfontein en Opuwo. Onderweg zal je verschillende Ovahimba gezinnen tegenkomen. Aangekomen bij de geheel ongerepte Hoarusib rivier zal het kamp voor de nacht opgemaakt worden.


Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 6-7
Nomadische stam kaokoland

Ontmoet traditionele Ovahimba families

Je hebt vandaag de kans om een lokale Ovahimba familie te ontmoeten waarbij je een kijkje kunt nemen in het dagelijkse leven van deze nomadische stam. De Ovahimba's leiden je graag rond in hun dorpje met traditionele hutten, waarbij je meer inzicht zult krijgen in hun gebruiken en manier van leven. 's Avonds zal het kamp worden opgezet in de omgeving van Orupembe.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 7-8
Hoanib rivier in noorden van Namibië

Wildkamperen aan de Kunene rivier

De reis gaat verder noordwaarts door het westen van Kaokoland, waarbij je door de Hartmann en Marienfluss valleien komt. Deze regio kenmerkt zich door weidse uitzichten over onaangeraakte landschappen. De bestemming van vandaag is de Kunene rivier wat tevens dienst als de grens tussen Namibië en Angola. Aan de oever van deze rivier, in de schaduw van anabomen, zal het kamp worden opgezet. Geniet hier van de schitterende natuur in een unieke omgeving.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8-9
4x4 safari in Kaokoland

Wandelen door de Hartmann vallei

Deze ochtend staat er een mooie tocht per 4x4 op het programma, waarbij een wandeling door de Hartmann vallei en een eventueel bezoek aan een Himba dorp op het programma staat. Aan het einde van de dag zal er in de Hartmann vallei overnacht worden.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 9-10
4x4 safari met prachtig uitzicht

Geweldige landschappen onderweg naar Purros

Vandaag begin je aan de terugweg richting Palmwag. Je rijdt door een schitterende, desolate omgeving waarbij verschillende landschappen elkaar afwisselen, van woestijnen tot hooglanden. 's Avonds zullen de tenten in het gehuchtje Purros opgebouwd worden.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 10-11
Hoanib rivier met olifanten

Kamperen tussen de olifanten

Na het ontbijt vervolg je de reis in zuidelijke richting, door de prachtige omgeving van de Hoarusib riviervallei naar de Hoanib rivier. Met een beetje geluk kun je onderweg de woestijnolifanten spotten. Je zult vanavond kamperen aan de oever van Hoanib rivier, op een andere locatie dan op de heenweg. Soms komt een nieuwsgierige groep olifanten een kijkje nemen in het kamp!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11-13
wild bij Hobatere Lodge in Namibië

Ga op safari in Etosha National Park

Deze ochtend maak je een mooie gamedrive waarbij je op zoek zult gaan naar olifanten. Dan maak je een korte stop in Sesfontein, ooit een fort dat tegenwoordig een lodge huisvest. Vervolgens kom je weer terug in Palmwag, waar je afscheid neemt van je gids over de afgelopen dagen. Vervolgens zet je je eigen reis voort naar het westen van Etosha wildreservaat. Dit wildrijke gebied staat bekend om de aanwezigheid van vele soorten wild, waar onder een van de grootste populatie zwarte neushoorns. Hier zal je de komende twee nachten verblijven in Hobatere lodge in een standaard kamer op basis van half pension. Tijdens je verblijf kan je deelnemen aan ochtend- en avondsafari's of kan je met een excursie het bekende Etosha ontdekken.

Ontbijt
Diner
Dag 13-15
okonjima_on_foot_experience10

Hyena's en katachtigen in Okonjima

Na een heerlijk ontbijt zal je vandaag vier uur rijden naar het Okonjima Nature Reserve in centraal Namibië. Dit reservaat staat bekend om AfriCat stichting, dat zich inzet voor hyena's en katachtige. De komende twee nachten zal je verblijven in Okonjima Plains Camp in een standaard kamer, op basis van halfpension. Naast onvergetelijke 4x4 safari's kan je de komende dagen deelnemen aan diverse wandelsafari's en een culturele excursie naar de Bosjesmannen. Liefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de stichting AfriCat, zodat je kennis kan maken met de opgevangen cheeta's, luipaarden en andere katachtigen.

Ontbijt
Diner
Dag 15-17
img_9833

Struin door de rode duinen van de Kalahari woestijn

Na genoten te hebben in het Okonjima wildreservaat is het vandaag tijd om door te rijden naar de Kalahari woestijn. Het wildreservaat staat bekend om de prachtige uitgestrekte vlaktes met fossiele meren en rivieren, vanuit waar je het wild uitstekend kunt observeren. De komende twee nachten verblijf je tussen de rode duinen in Red Dunes Lodge in een chalet, op basis van volpension. Gedurende je verblijf in het privé wildreservaat kan je de Kalahari woestijn per 4x4, een 'Fatbike' en te voet gaan ontdekken. Een echte aanrader is de meerdaagse wandeling onder begeleiding van een ervaren gids, waarbij je een nachtje in het midden van de woestijn slaapt.

Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 17-19
Canyon_drive

Geniet van het uitzicht over de Fish River Canyon

Vandaag zet je koers richting het zuidelijkste deel van Namibië: Fish River Canyon reservaat, waar je de op twee na grootste kloof ter wereld kunnen bewonderen. Je kan een wandeling maken langs de rand van deze immens grote kloof, vanaf waar je magnifiek uitzicht hebt op de paarse, grijze en roze rotslagen. Met een beetje geluk kun je hier tevens springbokken en zebra's ontdekken. De komende twee nachten zal je bij Fish River Lodge verblijven in een chalet op basis van halfpension. Hiervandaan kun je mooie (meerdaagse) wandeltochten maken met als optie om te overnachten in prachtig gelegen kampen. Voor de liefhebbers is er de optie om met een 'Fatbike' van de lodge over de diverse mountainbikepaden te crossen of om met een open 4x4 de ongerepte omgeving te ontdekken.

Ontbijt
Diner
Dag 19-21
Namibië | Kolmanskop | woestijn

Neem een kijkje in spookstadje Kolmanskop bij Aus

Na het ontbijt vervolg je jouw reis naar het Duitse plaatsje Aus, waar je de volgende twee nachten verblijft in Klein Aus Vista, in Klein Aus Vista, op basis van halfpension. Aus deed in de oorlog dienst als kamp voor de Duitse soldaten. Vanuit Aus kun je ook een bezoek aan de nabijgelegen kustplaats Lüderitz brengen, de eerste Duitse nederzetting in Afrika. Het indrukwekkende Goerke Haus boven op Diamond Hill biedt een weids uitzicht over Lüderitz en omgeving. In de koude golfstroom kan je tevens pinguïns en zeehonden zien zwemmen. Ook het iets meer landinwaarts gelegen spookstadje Kolmanskop is een bezoekje waard. Met een 4x4-voertuig, te voet of met een mountainbike kun je schitterende natuurtochten maken langs een verscheidenheid aan planten, bloemen en dieren die in dit bijzondere gebied weten te overleven. Je kunt tevens op zoek naar de majestueuze wilde paarden die deze regio tot domein hebben.

Ontbijt
Diner
Dag 21-23
Sossusvlei in Namib Naukluft Park, Namibië

Wandel door de Deadvlei in Namib Naukluft Park

Vanuit de regio met spookstadjes en wilde paarden rijdt je vandaag naar het Namib Naukluft Park. Hier kun je kennis maken met 's werelds hoogste zandduinen bij Sossusvlei en kun je tevens een bezoekje brengen aan Deadvlei: een zoutpan van verblindend wit gebleekte aarde vol kieren en scheuren waar tientallen versteende bomen staan. In het Namib Naukluft Park verblijf je de komende twee nachten bij Hoodia Desert Lodge in een chalet op basis van volpension en een excursie naar Sossusvlei. Tijdens je verblijf kan je deelnemen aan spectaculaire excursie door de ruige omgeving, waarbij je tijdens een bezoek aan de bekende Deadvlei en Sossusvlei wild kan spotten. Voor de liefhebbers kan je tijdens een speciale zonsondergang excursie genieten van de prachtige omgeving en heerlijke drankjes. Een bijzondere gewaarwording!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 22-23

Windhoek Blank Amsterdam

Na het ontbijt rijdt je naar Windhoek waar je de huurauto inlevert. Vervolgens vlieg je met Discover Airlines en Lufthansa, via Frankfurt terug naar Nederland.

Dag 23

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Autohuur: inclusief Super Cover verzekering, airconditioning en ongelimiteerde kilometers
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Extra's autohuur zoals: benzine, one way kosten, extra bestuurder, afleverkosten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

TA_WA_Karijini_NP_-_header
Ontdekkingstocht door de minder bekende Outback
Bekijk voorbeeldreis

Fly-drive West Australië

Avontuurlijke individuele rondreis door West Australië

24 dagen autorondreis vanaf €6.600,- per persoon

P2_04_HIVA_OA_00471
Combinatie van ruige natuur met idyllisch Rangiroa koraalatol
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Marquesas eilanden

Rondreis Marquesas en Tuamotu's op Frans-Polynesië & Bora Bora

20-daagse rondreis vanaf € 6.600,- per persoon

Socompa_Los_Coloraditos_-_Seabstián_del_Val
Voor de liefhebber van extreme natuurcontrasten
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis noord Argentinië en Chili

Privé rondreis door noord Argentinië en Chili

24-daagse rondreis vanaf € 9.500,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven