Nhoma Safari Camp

Bushmanland, Namibië

Kleinschalig tentenkamp nabij Bosjesman gemeenschap

Nhoma Safari Lodge is een kleinschalig tentenkamp gelegen in de 9003 vierkante kilometers tellende Nyae Nyae Conservancy, een beschermd gebied op 60 kilometer vanaf het Khaudum National Park. Het kamp is gelegen op een heuvel dat uitkijkt over de Nhoma Omarumba, een droge riviervallei. Nhoma wordt gerund door Arno en Estelle, in samenwerking met de zogenaamde //Nhoq’ma Bosjesmannen gemeenschap, woonachtig in het aangrenzend dorpje. De //Nhoq’ma gemeenschap bestaat uit circa 50 volwassenen en 100 kinderen, die voor een groot deel hun inkomsten verdienen uit de opbrengsten van Nhoma Safari Lodge en de bezoekers inzage geven in hun cultuur. Dit schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme geeft de bezoeker een unieke mogelijkheid meer inzage te krijgen in de leefwijze van de Bosjesmannen. Door een bezoek aan Nhoma steun je de Bosjesmannen om (een deel van) hun cultuur te behouden.

Meer informatie Meer informatie
Nhoma_Safari_Camp_Tent_front

Luxe safaritenten

Je verblijft in een luxe safaritent met een ruime veranda waarvandaan je in alle rust kunt genieten van de omgeving

Meer informatie Meer informatie
bosjesmannen_(2)

Ontmoet de Bosjesmannen

Tijdens jouw verblijf kom je in contact met de Bosjesmannen

Meer informatie Meer informatie
Dining_area4

Open eetruimte

De maaltijden worden geserveerd in de open eetruimte waarvandaan je uitkijkt over de uitgestrekte vlaktes

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Nhoma Safari Camp

Verblijf in een 'Meru' tent

Nhoma Safari Lodge bestaat uit 10 ruime ’Meru’ tenten, gebouwd op verhoogde houten dekken. Alle tenten zijn voorzien van ensuite faciliteiten met bad of douche en eigen veranda. De tenten hebben een rustieke uitstraling, waarbij de meubels door de gemeenschap zijn gemaakt.

Interior
Bathroom

Faciliteiten en activiteiten van Nhoma Safari Camp, Namibië

Culturele excursies

De inbegrepen activiteiten zijn voornamelijk gericht op interactie met de Bosjesmannen. Deze interactie is niet nagespeeld maar echt en hangt af van wat er op het moment van jouw bezoek in de gemeenschap afspeelt. Dat kan zijn koken, het maken van kleding, het looien van huiden of het maken van speren. Kortom, een ervaring die je niet snel zult vergeten. Ook kun je met een aantal jagers met pijl en boog op de traditionele wijze de vangst voor de dag proberen binnen te halen. Tevens krijg je onderweg uitleg over de verschillende plantensoorten en leer je onderweg te zoeken naar bijvoorbeeld wilde honing en andere eetbare en medicinale attributen. Na terugkomst word je vol enthousiasme terugverwelkomt en leer je traditionele spelletjes te spelen, of hoe om vuur en touw te maken. Je maakt kennis met de dagelijkse leefwijze van de bewoners en wordt wellicht geïntroduceerd in de Giraffe en Olifantendans, waarbij in trance rakende deelnemers in contact komen met hun voorouders en trachten zieken te genezen.

Restaurant

De met riet gedekte openbare ruimte dient als restaurant. In het aangrenzend gelegen open gedeelte kun je ’s avonds rondom het kampvuur onder het genot van een drankje van de kristalheldere sterrenhemel genieten.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven