Centraal Namibië

Namibië

Op vakantie naar Windhoek, Waterberg, de Africat stichting en Khaudum. Wij adviseren je graag.

Op reis naar Windhoek, Waterberg, de Africat stichting en Khaudum

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Hier vind je nog veel koloniale invloeden. Het is een leuke stad om een dagje te acclimatiseren na een lange internationale vlucht. Ook kun je hier Afrikaanse kunst kopen. Het Waterberg Plateau Park is in 1972 opgericht om bedreigde diersoorten, zoals de witte neushoorn, tsessebe, buffel en eland een thuishaven te bieden. Met name vogelliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken en de omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen. Ook de Africat stichting zet zich in voor de katachtigen in de omgeving en biedt gewonde en zieke dieren een onderdak.

Voorbeeldreizen naar Centraal Namibië

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Kaokoland na regenval in Namibië
Inclusief comfortabel wild kamperen in Kaokoland
Bekijk voorbeeldreis

Groepsreis Namibië in klein gezelschap

Avontuurlijke rondreis Namibië in klein gezelschap

19 daagse groepsrondreis vanaf €8.300,- per persoon bij 4 personen

Copy_of_Untitled-min
Zeer diverse rondreis door midden en noord Namibië
Bekijk voorbeeldreis

Luxe autorondreis midden en noord Namibië

Luxe autorondreis dwars door Namibië

23 daagse rondreis vanaf €15.800,- per persoon

bijzondere safari in Namibië
Inclusief spannend wild kamperen met privé gids in de meest afgelegen regio's
Bekijk voorbeeldreis

Gezinsreis incl. wild kamperen in Namibië

Actieve gezinsvakantie Namibië

23 daagse rondreis vanaf € 9.800,- per persoon bij 4 personen

Bijzondere accommodaties in Centraal Namibië

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Zwembad bij Omaanda in Namibië
Elegante lodge net buiten Windhoek
Bekijk accommodatie
26._GocheGanas_Chalet_new
Verwen resort in de omgeving van Windhoek
Bekijk accommodatie
hotel vooraanzicht bij Heinitzburg hotel in Namibië
Kasteel met prachtig uitzicht op Windhoek.
Bekijk accommodatie
Exterior
Kleinschalig tentenkamp nabij Bosjesman gemeenschap
Bekijk accommodatie
safari bij Okonjima's Plain Camp
Fijne lodge in reservaat voor katachtigen
Bekijk accommodatie
Lunchen bij Hohenstein Lodge in Namibie
Kleinschalige lodge aan de voet van Erongo gebergte
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Centraal Namibië

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Centraal Namibië zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Paramo_2

Prachtige uitzichten

Zoals bij Erongo Wilderness Lodge

Meer informatie Meer informatie
Begeleide wandelsafari's bij Okonjima's Plain Camp

Okonjima

Op bezoek bij de Africat Stichting die zich inzet voor katachtigen

Meer informatie Meer informatie
Bushmen_fs
Meer informatie Meer informatie
tracking_wild_dog_on_foot

Wilde honden in Okonjima

Meer informatie Meer informatie
kinderen

Kindvriendelijk

Ook de kleintjes zullen zich vermaken

Meer informatie Meer informatie
birding_2

Vogels spotten

Meer informatie Meer informatie
Paulas_Cave_people

Rotstekeningen

Bij het Erongo gebergte

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
CCA_NA_(4)
05

Wandelen in het Waterberg Plateau Park

Het Waterberg Plateau Park is in 1972 opgericht om zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn, tsessebe, buffel en eland een thuishaven te bieden. Met name vogelliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken en de omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen. Het reservaat ligt aan een 50 kilometer lang, 200 meter hoog zandstenen plateau waarvandaan je schitterende uitzichten hebt.

Op bezoek bij de Africat Stichting in het Okonjima Nature Reserve

Halverwege tussen Windhoek en het Etosha National Park bevindt zich bij het plaatsje Otjiwarongo het Okonjima Nature Reserve. In het Herero betekent de naam ‘aangename plaats', of ‘plaats waar vet vee graast'. Dit reservaat functioneerde vele jaren als landbouwgebied en is geheel in zijn natuurlijke staat teruggebracht. In de buurt van het station vind je een goede kunstmarkt waar verschillend houtsnijwerk wordt verkocht.

In het Okonjima natuurreservaat is de stichting AfriCat gehuisvestigd. Deze stichting zet zich in om hyena's, luipaarden en andere katachtigen te beschermen. Het is een bezoek dubbel en dwars waard. In de buurt van Otjiwarongo staat een boerderij waar je gefossiliseerde diersporen kunt bekijken, waaronder die van een dinosaurus. Ze zijn ruim 200 miljoen jaar oud.

Leopardtrkg_04_sitting
okonjima_main_entrance6

Per 4x4 op safari door Khaudum

Het Khaudum National Park is een relatief onbekend natuurreservaat van 3.000 vierkante kilometer in de noordelijke Kalahari. Khaudum onderhoudt zichzelf door de zogenaamde 'omurambas', droge, zanderige rivierbedden die ondergronds water vasthouden. Het reservaat bestaat voornamelijk uit wouden, afgewisseld met savanne en is het enige park in Namibië waar je eventueel wilde honden tegen kunt komen. Verder vindt je hier onder andere zwarte paardantilopen, olifanten, hyena's en leeuwen.

De Nyae Nyae regio

Grenzend aan Khaudum ligt het ''Nyae Nyae Conservancy'', een beschermd gebied van maar liefst 9000 vierkante kilometer. Nyae Nyae stond vroeger bekend als 'Oost Bushmanland', oftwel het land van de Ju/'hoansi, oftwel de 'echte mensen', die ook omschreven worden als de San, de bosjesmannen of !Kung. Hier hebben de Ju/'hoansi een vergunning om op traditionele wijze voor zelfonderhoud op wild te jagen. Hiermee hoopt men dat een eeuwenoude traditie in stand wordt gehouden: de Ju/'hoansi hebben namelijk de afgelopen 40.000 jaar in deze regio gewoond en worden beschouwd als de meest traditionele bosjesmannen, aangezien ze zo lang geisoleerd waren. Inmiddels zijn ze in contact gekomen met westerlingen en hebben zij zich verspreid over een slordige 37 dorpjes, elk met eigen boorgat voor water. Zij ontvangen een toelage en verdienen tevens uit de verkoop van lokale kunst en medicinale planten. Zij zijn botanisten van nature en kennen de namen van meer dan 300 planten.

gudigwa-bushmen-hunting
Katutura_Market_(1)_windhoek_NTB_site
windhoek_NTB

Aanvlieghaven Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en voldoet prima om hier een dagje te acclimatiseren na een lange internationale vlucht. De Nama noemen Windhoek bij hun eigen naam: Ai-Gams en de Herero gaven de plaats de naam Otjomuise, wat ‘stoomplaats' betekent. Beide namen zijn een verwijzing naar de warmwaterbronnen die ooit deel uitmaakten van Windhoek.

Naast veel moderne gebouwen telt Windhoek nog veel restanten uit het Duitse koloniale verleden. In het centrum bevindt zich een wandelpromenade met winkels, marktkraampjes en terrasjes.

Prachtige flora en fauna in het Erongo-gebergte

Ten Noorden van Karibib en Usakos ligt het vulkanische Erongo-gebergte, waarvan de westelijke toppen 2.320 m boven zeeniveau uitkomen. Het gebergte zijn een overblijfsel van een vulkaan die zo'n 140-150 miljoen jaar geleden actief was. Deze zeldzame samensmelting van ecosystemen zorgt voor een breed scala aan planten-, reptielen-, zoogdieren- en vogelsoorten. Afgezien van het fantastische landschap en de flora en fauna, zijn rotsschilderingen ook een reden om het gebied te bezoeken.

4x4 safari bij Hohenstein lodge in Namibië
Spitzkoppe de Rock Arch

Spitzkoppe

Spikzkoppe is een verzameling van granieten bergen in de Erongo regio in het zuiden van Damaraland. Door zijn opmerkelijke vorm is Spitzkoppe, samen met de Brandberg, de bekendste berg van Namibië. Hier vindt je eeuwenoude rotstekeningen en ook de ‘Rock Arch’, een kenmerkende boog waarvandaan je een schitterend uitzicht op het fenomenale landschap hebt. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven