Caprivistrook

Namibië

De Caprivistrook leent zich uitstekend om met huurauto te verkennen. Als specialist adviseren je graag.

Per huurauto op reis door de Caprivi

In de noordoostelijke Caprivistrook, tussen de Chobe regio van Botswana, Angola en Zambia, vind je rivierwouden, watervlaktes en Baobab bomen, een heel andere omgeving dan je van Namibië zou verwachten. Het is prachtig om doorheen te rijden, en parken zoals Mudumu en Mamili zijn een bezoek meer dan waard.

Voorbeeldreizen in deze regio

Wolwedans_Dune_Camp_5-dunecamp-fireplace_01_-_kopie
Wolwedans | Sossusvlei | Etosha | Caprivi | Zambezi cruise | Victoria Falls
Bekijk voorbeeldreis

Bijzondere selfdrive dwars door Namibië

22 dagen vanaf € 9.300,- per persoon

Wat maakt Caprivistrook zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
nijlpaarden

Nijlpaarden in de rivier

Spot het wild vanaf het water

Meer informatie Meer informatie
locals_op_mokoro

Varen in een mokoro

Een traditioneel vervoersmiddel in deze regio

Meer informatie Meer informatie
vogel

Diverse vogelsoorten

In het Mamili National Park zijn wel meer dan 430 vogelsoorten gespot!

Meer informatie Meer informatie
sundowners_bij_Kwando_rivier

Sundowners bij de Kwando rivier

Spot het wild tijdens een ontspannen drinkpauze

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
bush_diner_en_boottocht_Susuwe

De Caprivistrook is het natste gedeelte van Namibië

De Caprivistrook, ooit gecreëerd als toegangsweg naar Namibië vanaf de Victoria watervallen, is het natste gedeelte van Namibië. Niet alleen valt hier de meeste regen, ook monden er een aantal grote rivieren vanuit Angola in dit gebied uit. Het wild wordt hier beschermd in maar liefst vier reservaten. Doordat de wildreservaten niet omheind zijn, kunnen de dieren moeiteloos Zambia en Botswana in lopen. Het westelijke deel lijkt op sommige plaatsen op de Okavango delta. In het oosten doet het landschap denken aan dat van de Kwando-Linyanti regio in Botswana, zij het met minder wild. Dankzij dat laatste is een verblijf in de oostelijke Caprivistrook een stuk goedkoper, maar absoluut de moeite waard. De bevolking onderhoudt zich met vissen en jagen. Ze verplaatsen zich in mokoro's, kano's van uitgeholde boomstammen.

Boottochten naar Chobe vanaf Impalila Island

In het uiterste oosten van de Caprivistrook vindt je een verzameling van eilandjes, waaronder Impalila eiland, die doorkruist worden door de zogenaamde Mambova waterweg. Hier vindt je ook de samenvloeiing van de Zambezi en Chobe rivier. Het is een oase van rust na een actieve safari in een prachtige palmboom rijke omgeving. Het is tevens een prima basis om de Chobe regio vanuit een minder druk uitgangspunt te bezoeken.

DSC_0117
Kavango_Mahango_Park_Sunset_(6)_NTB_site

Het Mudumu National Park

De Kwando rivier slingert zich door het tropische Mudumu National Park, een toonbeeld van Afrikaanse wildernis met rivierbossen, moerassen, savannes en mopane bossen. Hier kun je buffels, zebra's, antilopen, nijlpaarden, krokodillen en olifanten te zien krijgen, maar ook de zeldzame sitatoenga en de rode lechwe. In het zuiden van het Mudumu National park vertakt de Kwando rivier zich in een grillig netwerk van stroompjes die samen het Linyanti moeras vormen.

Het Okavango gevoel van Mamili

In het oostelijke deel van de Caprivistrook, tussen de Kwando en Linyanti rivieren in, ligt Mamili National Park. Het is het Namibische antwoord op de Okavango delta in Botswana. Het is vrij drassig en daardoor niet zo gemakkelijk begaanbaar, maar wie de moeite neemt, vindt prachtige watervlakten, eilandjes van riethalmen en moerassen. Hier leven buffels, olifanten, giraffen, poekoes, sitatoenga's, rode lechwe, otters en uiteraard krokodillen en nijlpaarden. Vogelaars kunnen hun hart ophalen, want hier zijn maar liefst 430 vogelsoorten geïdentificeerd.

varen_in_een_mokoro
Divava_-_Popa_watervallen

Popa watervallen: prima stopover

In het westelijke deel van de Caprivistrook liggen de Popa watervallen (Popa Falls). De watervallen liggen in een prachtig landschap. Eigenlijk zijn het meer stroomversnellingen dan echte watervallen: hier breekt de Okavango rivier door een rotsachtige vernauwing van zijn bedding om verder zuidwaarts, in Botswana, het beginpunt van de Okavango Delta te vormen.

De watervallen zijn ideaal gelegen als stopover tussen bijvoorbeeld het Etosha wildreservaat en het oosten van de Caprivistrook.

Bwabwata National Park

Bwabwata is een nationaal park gelegen in het noordoosten van Namibië. Het park, ook wel bekend als het Caprivi Game Park, is in 2007 opgericht en is een groot maar nog vrij onbekend park. Het gebied is een belangrijke migratieroute voor de Afrikaanse olifanten en andere wildsoorten die zich van Botswana naar Angola verplaatsen. Door het nationaal park loopt de Kwando rivier, vanwaar je prachtige boottochten kunt maken en wild en verschillende vogelsoorten kunt spotten.

fb1

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Namibië reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven