Beste reistijd Namibië

De beste reistijd voor Namibië hangt af van wat voor soort ervaring je zoekt en welke activiteiten je van plan bent te ondernemen. Maar in het algemeen is het land het gehele jaar geschikt om te bezoeken, met een beste reistijd piek van mei tot oktober.

Wat is de beste tijd om naar Namibië te reizen?

Over het algemeen wordt Namibië het hele jaar door bezocht. Wil je echt een specifieke planning maken, dan vertellen we je graag iets meer over de beste reistijd naar Namibië. Het Afrikaanse land kent diverse seizoenen met droge en natte maanden. Beide bieden unieke mogelijkheden. Zo bieden de droge maanden een mooie kans om wilde dieren te spotten en het regenseizoen tovert het landschap op tot een groene oase. Hierbij een overzicht van periode tot periode.

Beste reistijd Weer FAQ
Beste reistijd Weer FAQ

Beste reistijd Namibië, van periode tot periode

Januari – februari

De maanden januari en februari staan bekend om de warmste maanden in Namibië en markeren daarmee de zomerperiode. De dagen zijn warm en er valt regelmatig regen. Door de wilde vegetatie is het ondernemen van een safari minder geschikt. Het is aan te raden om in deze periode een bezoek te brengen aan de koelere gebieden van Namibië, waaronder het kleurrijke kuststadje Swakopmund, ten westen van de hoofdstad Windhoek.

De kleurrijke huizen in Swakopmund in Namibië.

Maart – april

Tussen maart en april vindt er een overgang plaats van zomer naar herfst in Namibië. Het weer is aangenaam en de landschappen beginnen op te drogen na een natte periode. In een wildreservaat zoals het Etosha National park verzamelen dieren zich rondom de watermonden en dit maakt het makkelijker om hen te spotten. Met de warme maar niet bloedhete temperaturen zijn bestemmingen zoals Kaokoland en Skeleton Coast National Park in deze tijd van het jaar populair.

Een kudde met gazelle die zich hebben verzameld rondom een waterpoel.

Mei – oktober

De periode van mei tot en met oktober wordt als de beste tijd beschouwd om naar Namibië te reizen door de koele temperaturen en weinig regenval. Het is daarmee een uitstekende periode voor een safari door het Etosha wildreservaat en Damaraland of de Caprivistrook waar het wild zich verzameld rondom de resterende waterpoelen. De koelere temperaturen maken een wandeling door het Waterberg Plateau Park in deze periode zeer aangenaam. Ook een bezoek aan de hoogste zandduinen in de Sossusvlei wordt aangeraden dankzij de zeer verdraagbare temperaturen. Kortom, mei tot oktober biedt een uitstekende kans voor een rondreis door Namibië.

Een stel zebra's die aan het drinken zijn bij een waterpoel in het Etosha Nationaal Park.

November – december

Een reis naar Namibië in de maanden november en december markeert de start van de vroege zomer. De temperaturen zijn hoog en in de namiddag kan je af en toe een regenbui verwachten. Hiermee is het ondernemen van een safari in deze periode niet zo geschikt. Voor een koeler verblijf is het aan te raden om naar de kust te vertrekken en hier te verblijven rondom de Skeleton Coast of Sossusvlei.

Een jeep die rijdt door het Namib Naukluft Park bij Dune Camp.

Klimaat Namibië: temperatuur en neerslag

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Windhoek
30°C
73mm
29°C
85mm
27°C
85mm
26°C
33mm
23°C
6mm
20°C
1mm
21°C
1mm
23°C
1mm
27°C
3mm
29°C
12mm
30°C
25mm
31°C
34mm
Etosha
33°C
95mm
31°C
113mm
30°C
79mm
31°C
26mm
28°C
3mm
26°C
1mm
26°C
0mm
29°C
0mm
33°C
2mm
35°C
8mm
34°C
43mm
35°C
56mm
Sossusvlei
30°C
9mm
29°C
11mm
29°C
15mm
27°C
4mm
25°C
1mm
23°C
1mm
23°C
0mm
23°C
1mm
25°C
1mm
26°C
0mm
28°C
1mm
29°C
0mm
Damaraland
31°C
55mm
30°C
51mm
29°C
29mm
27°C
9mm
25°C
1mm
22°C
0mm
22°C
0mm
25°C
0mm
29°C
1mm
31°C
2mm
32°C
7mm
32°C
17mm

Veelgestelde vragen over de beste reistijd Namibië

Ja, de meeste mensen vinden dat de periode mei t/m oktober de beste reistijd naar Namibië is. De beschikbaarheid van accommodaties in Namibië is beperkt. Daarom raden we aan om je reis ruim van tevoren te plannen om ervoor te zorgen dat je de beste accommodaties en opties kunt kiezen.

De warmste maanden in Namibië zijn meestal november tot februari, wat overeenkomt met de zomermaanden in het zuidelijk halfrond. December en januari zijn doorgaans de heetste maanden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35°C. Een punt van aandacht bij het selecteren van de beste reistijd naar Namibië.

Namibië heeft doorgaans geen tijdsverschil met Nederland. Beide landen bevinden zich in dezelfde tijdzone, namelijk de Central European Time (CET). Houd er echter rekening mee dat Nederland overschakelt naar Central European Summer Time (CEST) tijdens de zomertijd, wat kan leiden tot een tijdsverschil van 1 uur, aangezien Namibië geen zomertijd hanteert.

 • Een safari in het Etosha National Park om wilde dieren te spotten.
 • Het verkennen van de indrukwekkende duinen van de Sossusvlei in de Namibwoestijn, waaronder Dune 45.
 • Het bewonderen van de Fish River Canyon, een van de grootste canyons ter wereld.
 • Het bezoeken van de Himba- en Herero-bevolkingsgroepen om meer te leren over de lokale cultuur.
 • Een reis naar de hoofdstad Windhoek om de mix van Duitse en Afrikaanse invloeden te ervaren.

De exacte vluchttijd van Schiphol naar Namibië kan variëren afhankelijk van de luchthaven van aankomst in Namibië (bijvoorbeeld Hosea Kutako International Airport in Windhoek). Over het algemeen bedraagt de vliegtijd van Amsterdam naar Windhoek ongeveer 10 tot 12 uur, met mogelijk een tussenstop, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de route.

Nee, je kunt over het algemeen niet met de Euro betalen in Namibië. De officiële munteenheid van Namibië is de Namibische dollar (NAD), hoewel de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) ook wettig betaalmiddel is in Namibië. Het is raadzaam om lokale valuta te gebruiken voor transacties, maar grote creditcards worden meestal geaccepteerd in hotels, restaurants en winkels.

Nee, Namibië ligt aan de westkust van Afrika en heeft doorgaans geen last van tropische stormen of orkanen zoals die in andere delen van de wereld voorkomen. Namibië heeft over het algemeen een droog klimaat met weinig neerslag, wat het land minder vatbaar maakt voor dergelijke natuurlijke verschijnselen. Je hoeft dus geen rekening te houden met orkanen bij het kiezen van de beste reistijd voor Namibië.

Waarom met All Over Tours naar Namibië?

Onze eigen reiservaring, samen met de kennis van onze lokale partners, zorgen ervoor dat wij een prachtige rondreis kunnen samenstellen die helemaal voldoet aan jouw wensen. Let wel op dat de beschikbaarheid van accommodaties in Namibië beperkt is, dus hoe eerder je jouw wensen aan ons bekend maakt, hoe meer keuze er is!

 • 14 jaar woonervaring: de eigenaar kent Afrika als geen ander
 • De beste lokale gidsen: zij kennen de regio door en door
 • Kindvriendelijk: wij weten waar je moet zijn
 • Klein of privé gezelschap: persoonlijke aandacht staat voorop
 • Onovertroffen vakkennis: wij bezoeken de bestemmingen zelf
 • Unieke accommodaties: wij kennen de verborgen juweeltjes
 • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven