Grootberg Lodge

Damaraland, Namibië

Mooie hooggelegen chalets met fenomenaal uitzicht

Grootberg Lodge is een hooggelegen, karakteristieke verblijf in het noorden van Damaraland op de rand van het Grootberg Plateau in Namibië. Het uitgestrekte gebied prijst zich met het hebben van een prachtige flora en fauna, waaronder de woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn. Grootberg Lodge staat bekend als een schitterend gelegen verblijf met een professionele service en uitstekende keuken. Het is een van de eerste lodges in Namibië dat voor 100 % eigendom is van de lokale bevolking. Een beter voorbeeld van duurzaamheid is nauwelijks denkbaar.

Meer informatie Meer informatie
Lunchen met prachtig uitzicht bij Grootberg Lodge in Namibië

Mooi zwembad

In het zwembad kun je lekker afkoelen.

Meer informatie Meer informatie
Wandelsafari bij Grootberg Lodge in Namibië

Wandel door de prachtige omgeving

Meer informatie Meer informatie
Lunchen met uitzicht bij Grootberg Lodge in Namibië

Bijzonder dineren

Meer informatie Meer informatie
Himba stam in de buurt van Grootberg Lodge in Namibië

Bezoek een Himba stam

In dit gebied komen nog traditionele Himba stammen voor, één van de laatste stammen ter wereld. Wanneer je in Grootberg Lodge verblijft krijg je de kans deze bijzondere mensen te ontmoeten!

Meer informatie Meer informatie
Sterren kijken bij Grootberg Lodge in Namibië

Droom weg onder een imposante sterrenhemel

Meer informatie Meer informatie
Chalet met uitzicht bij Grootberg Lodge in Namibië

Kom tot rust in de comfortabele chalets

met prachtig uitzicht

Voorbeeldreis met deze accommodatie

excursies naar de scheepswrakken bij shipwreck lodge in Namibië
Sublieme self-drive met verblijf in top accommodaties
Bekijk voorbeeldreis

Exclusieve autorondreis door noord Namibië

Exclusieve 4x4 autorondreis Namibië

17-daagse rondreis vanaf € 15.800 ,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Grootberg Lodge

Chalets

De 14 chalets van Grootberg lodge zijn voorzien van een rieten dak en lijken alsof ze samen smelten met de ruige omgeving. Voor een authentieke uitstraling zijn alle chalets ingericht met lichte kleuren en teak houten meubelen. Tevens beschikt elke bungalow over ensuite faciliteiten en een eigen veranda met uitzicht op de vallei.

Voor gezinnen zijn er twee familie chalets.

kamer2
veranda met uitzicht bij Grootberg Lodge in Namibië

Faciliteiten en activiteiten van Grootberg Lodge, Namibië

Safari

Vroeg in de ochtend kun je een olifant of neushoorn trekking ondernemen. Tijdens deze trekking gaat er een sporenzoeker mee, die de dieren zonder te veel moeite kan opsporen. Daarnaast kun je een tocht maken langs de Klip rivier waar je wild kunt spotten, paardrijden door de prachtige omgeving of je kan genieten van een prachtige zonsondergang.

Restaurant

Tijdens het verblijf kan je in het sfeervolle restaurant genieten van smaakvolle vers bereide maaltijden. Tevens is er in het hoofdgebouw een bar en lounge met een veranda waar je onder het genot van een drankje een goed boek kunt lezen.

Spa / wellness

Je kunt bij Grootberg Lodge terecht voor verschillende massagebehandelingen.

Zwembad

Koel af in het zwembad, waar je onder het genot van een drankje kan genieten van het schitterende uitzicht over de vallei.

Begeleide wandelingen

Je kunt onder begeleiding van een gids een mooie wandeling maken op het Grootberg plateau. De gids zal je alles vertellen over de fascinerende flora en fauna die je onderweg tegenkomt.

Culturele excursies

In Damaraland wonen verschillende Himba stammen, een van de laatste traditionele stammen van de wereld. Tijdens een bezoek aan deze stam leer je alles over het dagelijks leven en de eeuwenoude tradities van deze mensen.


Duurzaam

Grootberg Lodge zet zich in voor de lokale omgeving door werkgelegenheid te creëren voor de bewoners. Tevens houden ze zich doormiddel van donaties en het restaureren van scholen bezig met het ondersteunen van de kinderen, zodat zij naar school kunnen.

Om de boeren te steunen wanneer ze vee verliezen aan het wild, doneert de lodge 50 Namibische dollar voor elke keer dat er een roofdier gespot wordt tijdens de activiteiten. Ook wordt er geld ingezameld voor de 'Predator' fonds zodat zij zich kunnen inzetten voor het vermijden van conflicten tussen het wild en de boeren.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven