Chobe National Park

Botswana

Een safari per boot op de Chobe rivier of een vliegsafari naar de zeer ruige Savute en Linyanti (inclusief Selinda en Kwando) prive wildreservaten. Laat je adviseren en vraag een reisvoorstel aan op maat!

Talloze safari opties in wildrijkste regio van Botswana

De regio Chobe in het noorden van Botswana, bestaat uit baobab-, mopane- en acaciabossen en kent van een van de grootste wildconcentraties in Afrika. Een groot deel van Chobe maakt deel uit van Chobe National Park, het eerste nationale park van Botswana en het op twee na grootste reservaat van het land. Het Chobe National Park telt vier verschillende ecosystemen. De gehele regio is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie (tot wel 120.000), maar ook de schitterende natuur en de historische rotstekeningen van de San Bosjesmannen zijn een reden om de Chobe regio te bezoeken.

Er zijn vier regio’s in Chobe. De meest betaalbare maar drukker bezochte regio is het uiterste noordoosten van het park aan de Chobe rivier, op rij afstand van de Victoria watervallen. In het westen van het park heb je de Savute moerassen, een enorm particulier reservaat bekend om zijn zebramigratie en roofdieren. Zeer geliefd en exclusief zijn de Linyanti moerassen ten noorden van Savuti. In deze uitgestrekte prive concessie vind je de grootse, uitsluitend met sportvliegtuigje bereikbare Selinda en Kwando reservaten voor een ongekende en exclusieve safari beleving. Tussen Chobe en Savuti heb je als vierde regio de minder bekende Nagatsaa regio, dat ook in het droge seizoen genoeg drinkwater weet vast te houden om veel wild aan te trekken.

Voorbeeldreizen naar Chobe National Park

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Zoogdieren migratie bij Camp Kalahari in Botswana
Wildrijk Linyanti, wandelen in Okavango Delta en veel activiteiten in Makgadikgadi
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis wildrijke hoogtepunten Botswana

Actieve vliegsafari naar wildrijke hoogtepunten Botswana

12-daagse luxe safari vanaf €9.900,- per persoon

Migration_1
Top safari inclusief wild kamperen naar Okavango Delta, Chobe, Makgadikgadi en Victoria watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Exclusieve gezinsvakantie Botswana

Safari met het gezin naar Botswana

12-daagse rondreis vanaf € 5.700,- per persoon

Nyamatusi Camp -kano excursie Mana Pools_klein
Kanosafari Mana Pools | Victoria watervallen | Chobe | Okavango Delta
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Botswana & Zimbabwe

Avontuurlijke safari Botswana & Zimbabwe

14-daagse safari vanaf €6.900,- per persoon

Kwando_Kwara_wild_dogs_close_to_vehicle
Luxe safari door Kwando, Okavango Delta en het Kalahari wildreservaat
Bekijk voorbeeldreis

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

12-daagse vliegsafari vanaf €6.800,- per persoon

Bootsafari bij Selinda Camp in Botswana
Exclusieve wildrijke vliegsafari naar Linyanti, Moremi en de Okavango Delta
Bekijk voorbeeldreis

Luxe Safari Botswana en watervallen

Luxe safari Botswana inclusief Victoria Falls

14-daagse rondreis vanaf €12.800,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Chobe National Park

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

zwembad2
Duurzame lodge met een spectaculair uitzicht
Bekijk accommodatie
BW_Chobe_Chilwero_bar_SR002345
Een kleinschalige safari lodge op een schitterende locatie
Bekijk accommodatie
dek met uitzicht Kwando Lagoon
Geweldige lodge in het wildrijke Kwando reservaat
Bekijk accommodatie
Bakwena_Lodge_-_honeymoon_chalet_-_buiten_dek_-_botswana_-_chobe_rivier-min
Eco lodge gelegen bij Chobe National Park
Bekijk accommodatie
SelindaExplorersCamp-GreatPlainsConservation-19
Kleinschalig en klassiek tentenkamp in het Selinda privé wildreservaat
Bekijk accommodatie
Header_2
Synoniem voor exclusiviteit in Linyanti
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Chobe National Park

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Chobe National Park zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

De meest exclusieve privé concessies in het noorden van Botswana

Het moerasachtige Savuti en Linyanti (waaronder Selinda en Kwando) zijn enorme particuliere reservaten in de regio Chobe, ten noorden van de Okavango Delta. Ze staan bekend als de wildrijkste, ruigste en minst toeristische regio's van Botswana. Exclusiever bestaat gewoon niet! De rijkdom aan wild in Savuti en Linyanti is vooral te danken aan de rivier die erdoorheen stroomt op weg naar Zimbabwe om daar uit te monden in de Zambezi rivier.

Meer informatie Meer informatie
Muchenje-Safari-Lodge-Chobe-(12)
Meer informatie Meer informatie
bootsafari

Bootsafari's

Chobe een perfect gebied om bootsafari's te maken

Meer informatie Meer informatie
Botswana | Chobe National Park | Baobab bossen | © HPH Publishing

Baobab bomen

En andere prachtige natuur

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
BW_Chobe_Chilwero_boat_SR002354

Boottochten op de Chobe rivier

Chobe National Park kent de hoogste concentratie olifanten van Afrika, naast veel buffels en leeuwen. In het droge seizoen blijven veel olifanten in de buurt van de Chobe rivier in het relatief druk bezochte noordoosten van het nationaalpark. Tijdens boottochten op deze levensader kun je vooral in de periode mei t/m oktober grote concentraties olifanten zien drinken. Het is een overweldigende ervaring om de zon op de Chobe rivier te zien ondergaan terwijl honderden olifanten het water in lopen voor hun avondbad.

De ruige Savute moerassen

Savute (10.878 km2) ligt ten westen van Chobe National Park op het randje van de Kalahari woestijn. Hier worden veel wilddocumentaires opgenomen. Ooit was Savute een reusachtig meer dat opdroogde toen de platen in de aardkost verschoven. Nu wordt het moeras soms gevoed door de Savute kanaal, dat afwisselend stroomt of droog komt te liggen door dezelfde tektonische aardverschuivingen. In de droge tijd leven hier grote kuddes migrerende mannetjesolifanten, maar ook wrattenzwijnen, koedoes, impala's, zebra's en wildebeesten. In de regentijd komen hier wel 450 verschillende vogelsoorten voor.

De regio kenmerkt zich door de Savute-leeuw, die op olifanten jaagt, en door een jaarlijkse trek van zebra's en roofdieren, waaronder leeuwen, hyena's en soms cheeta's. Samen met Linyanti is deze privéconcessie een van de ruigste gebieden in de regio Chobe.

JC_vehicle
Linyanti_2013-07-20 WS

Gamedrives en wandelingen in Linyanti

Ten noorden van Savuti ligt het moerasachtige Linyanti, met onaangeraakte graslanden, rivier wouden en lagunes. Dit reservaat kent verschillende grote privé concessies zoals Selinda en Kwando, en wordt in het oosten begrensd door de Chobe rivier en in het noorden door de Linyanti rivier dat de grens vormt met Namibië.

Dwars door Linyanti voert het zogeheten Savute (Savuti) kanaal. Enkele jaren geleden was dit nog een rivier; nu is het een open grasvlakte dat veel grazend wild aantrekt, waaronder roan- en sabelantilopen. Hier komen veel roofdieren op af, waaronder leeuwen, luipaarden en wilde honden. Verder zijn er nijlpaarden, maar vooral de concentratie olifanten is er groot in het droge seizoen. Linyanti is een van de weinige regio's in Botswana waar je meerdaagse wandelexcursies kunt ondernemen.

Kano expeditie in Selinda

Het exclusieve Selinda prive reservaat (1350 km2) ligt in het westen van de Linyanti moerassen aan weerszijden van de Selinda Spillway (ofwel Magweqana), een droge rivier die de Okavango Delta verbindt met de Linyanti moerassen en alleen vloeit in jaren van grote regenval. Selinda is een van de weinige regio's in Botswana waar je (onder begeleiding) kunt wandelen of bij voldoende water een kano expeditie kunt ondernemen.

selinda_explorers_camp
safari

Serieus op safari in Kwando

Het ruige Kwando wildreservaat (2.320 km2) in het westen van Linyanti boven Selinda is een van de minst bezochte privé reservaten van Botswana. Kwando staat bekend om zijn wilde honden en grote concentraties olifanten, die ook off road gevolgd kunnen worden, omdat je van de weg af mag. Naast dag- en avondsafaris worden er bootexcursies ondernomen en kan je in het droge seizoen meedoen met een wandelsafari onder begeleiding van de beste gidsen.

Sporen van de San Bosjesmannen

De oorspronkelijke bewoners van de regio Chobe waren de nomadische San bosjesmannen, die in Botswana bekend waren als het Basarwa volk. Zij hebben hun ervaringen opgetekend in de rotsachtige heuvels in het nationale park. De Zuid-Afrikaanse journalist/schrijver Laurens van der Post heeft de heuvels in dit deel van Botswana wel omschreven als 'het Louvre van de woestijn.' Als je de rotstekeningen ziet en dezelfde dieren herkent als die je eerder die dag vanuit een game drive hebt gezien, weet je waarom en vallen er in één klap 3000 jaar weg.

rock_art
Kalahari_2012-06-195

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven