Okavango Delta en Moremi

Botswana

De Okavango Delta is een overrompelend mooi doolhof van lagunes, rietkragen en eilanden die onderlopen als de delta overstroomd raakt. Verblijf met ons in de mooist gelegen lodges.

Reizen op maat door de Okavango Delta en Moremi in Botswana

De Okavango Delta is de grootste binnenlandse rivierdelta ter wereld, even groot als Zwitserland. Deze enorme watervlakte midden in de woestijn wordt in het droge seizoen, herfst en winter gevoed door regenval uit Angola die wordt aangevoerd door de Okavango rivier. Het resultaat is een overrompelend mooi doolhof van lagunes, rietkragen en eilanden die uit het zicht verdwijnen als de delta overstroomd raakt. In het oosten van de Okavango Delta ligt het Moremi wildreservaat, een van de mooiste wildernissen ter wereld.

Voorbeeldreizen in deze regio

Jao051.
Helikoptervlucht over de Okavango Delta | Selinda | Victoria watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari naar Botswana en Zambia

14-daagse rondreis vanaf €13.400,- per persoon

view-onto-the-flood-plain-sundowners_hi-res_(2)
Kleinschalige lodges & slapen onder de sterren | Chobe | Savuti | Delta
Bekijk voorbeeldreis

Vliegsafari Botswana inclusief Victoria Falls

13-daagse luxe rondreis vanaf €9.100,- per persoon

Wat maakt Okavango Delta en Moremi zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
ccaokavango

Uitzicht over de Okavango Delta

Meer informatie Meer informatie
Botswana | Okavango Delta | Varen met een 'mokoro'

Varen met een mokoro

Wild spotten in de Okavango Delta

Meer informatie Meer informatie
Botswana | Moremi Game Reserve | Lunchen op een unieke locatie

Moremi wildreservaat

Lunchen op een unieke locatie

Meer informatie Meer informatie
andbeyond_sandibe_okavango_safari_lod_(5)
Meer informatie Meer informatie
IMG_Blue-Cheeked_Bee-Eater.by_Alex_Mazunga_at_Mombo_Camp_in_the_Delta_in_Moremi_Game_Reserve.

Vogels spotten

In Moremi komen wel 550 vogelsoorten voor!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Okavango Delta: reizen door een uniek waterlandschap

Toen Tony en Maureen Wheeler Lonely Planet aan de BBC verkochten, vroeg de Engelse krant The Guardian hun om 25 bestemmingen te noemen die iedereen gezien moet hebben. Opmerkelijk genoeg bevatte hun lijst slechts één Afrikaanse bestemming: de Okavango Delta.

Vanuit de lucht ziet de Okavango Delta in Botswana eruit als het palet van een zorgeloze aquarellist: veel verschillende tinten blauw, groen en geel door elkaar. Het unieke waterlandschap trekt een grote diversiteit aan dieren aan: een slordige 160 zoogdieren, waaronder olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen, leeuwen en cheeta's, en 400 vogelsoorten.

Botswana | Okavango Delta | Bovenaf
Botswana | Moremi wildreservaat | Safari

Minder gamedrives, meer activiteiten op het water

In de Okavango Delta ligt de nadruk niet op de gebruikelijke safariactiviteiten (de toegang voor 4x4's is vrij beperkt) als op de natuur. De beste manier om de adembenemend mooie natuur te ontdekken is te voet, of tijdens tochten over het water in mokoro's (kano's die oorspronkelijk werden gemaakt van uitgeholde boomstammen, maar steeds vaker van glasvezel, om de bomen te sparen). Omdat het water op veel plaatsen maar een meter diep is, wordt de kano met een lange paal voortgeduwd. Je vaart tussen waterlelies een felgekleurde libellen door langs met papyrus begroeide oevers. Met een beetje geluk en geduld zie je een sitatoenga, een kleine elandensoort die in het water leeft.

Tijdens een ochtendwandeling hoor je talloze vogels en ruik je de wilde salie, terwijl je ogen alle indrukken amper kunnen verwerken, zodat de camera fungeert als noodopvang.

Op safari in het oudste reservaat van Botswana

Wild vind je wel in het Moremi wildreservaat, gelegen in het oostelijke gedeelte van de Okavango Delta. Doordat het Tswana-volk Moremi in 1963 uit heeft geroepen tot wildreservaat, heeft het een van de mooiste wildernissen ter wereld weten te behouden. Het Moremi wildreservaat bestaat uit een netwerk van 3000 km2 met lelies begroeide watervlakten, graslanden en bossen om de eilanden Chiefs Island en Mopane Tongue heen. Moremi kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. Zelfs in de drukste tijd van het jaar bestaat er weinig kans dat je hier andere bezoekers tegenkomt. De verschillende ecosystemen trekken uiteraard een grote hoeveelheid verschillende dieren aan, plus 550 vogelsoorten.

Botswana | Moremi Game Reserve | Safari
Natuur1

Chief's Island: de meest wildrijke regio van Botswana

Het omliggende natuurgebied van Chief's Island, beter bekend als 'Place of Plenty' wegens de enorme wildconcentraties waar deze regio bekend om staat, is ongetwijfeld één van de beste plekken in Afrika om op safari te gaan. Er kunnen diverse safari's worden ondernomen binnen het Moremi Game Reserve. Het 45.000 hectare aan ongerept natuurgebied omvat een landschap in de delta dat grotendeels bestaat uit acacia- en mopanebossen en aan de oevers rijk is aan grote grasvlaktes en moerassen. In het natte seizoen ontstaan er grote riviervlaktes waar meerdere rivieren hun weg door vinden en waardoor er een gevarieerd landschap aan palmeilanden en rivierbossen ontstaat. Dit uitgestrekte en gevarieerde natuurgebied is de leefomgeving van alle grote katachtingen, zoals leeuwen, luipaarden, hyena's en cheetah's. Naast de katachtigen kan je hier ook o.a. grote kuddes buffels, olifanten, nijlpaarden, giraffes, gnoes, zebra's en wilde honden spotten. Moremi Game Reserve wordt door haar afgelegen ligging als zeer exclusief gekenmerkt door het relatief lage aantal georganiseerde safari's.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Botswana reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven