Nxamaseri Island Lodge

Okavango Delta, Botswana

Intieme lodge gewild bij vliegvissers en geliefd om zijn mokoro excursies

Nxamaseri Island Lodge is een kleinschalige en intieme lodge op een prachtige locatie in het noorden van de Okavango Delta in Botswana. De in 1980 opgerichte lodge is één van de oudste lodges van dit indrukwekkende natuurgebied en is de perfecte uitvalsbasis om in alle rust en privacy de omgeving te gaan ontdekken. 'Nxamaseri' staat namelijk voor het geluid van de wind die door het riet waait, wat goed de rust en sereniteit omschrijft die je bij de lodge ervaart. De lodge weerspiegelt uitstekend de schoonheid van de omgeving en het vriendelijke personeel helpt graag met het organiseren van diverse excursies, waaronder Mokoro-excursies en excursies naar de om zijn rotstekeningen bekende Tsodilo Hills. Tevens kent de lodge de beste locatie van de delta voor vliegvissen.

Meer informatie Meer informatie
lodge3

Sfeervolle lounge

Kom tot rust in de lounge, die geheel in Afrikaanse sferen is ingericht

Meer informatie Meer informatie
tsodilohills

Tsodilo Hills

Vergaap je aan Botswana's trots bij Tsodilo Hills, met de prachtige rotsschilderingen

Meer informatie Meer informatie
vogelspotten2

Vogelparadijs

De Okavango Delta staat bekend als dé plek voor het spotten van bijzondere vogels

Meer informatie Meer informatie
lodge4

Idyllische locatie

Ervaar de serene rust bij de lodge, waar je je middenin de natuur begeeft

Meer informatie Meer informatie
lodge5

Prachtig uitzicht

Geniet vanaf je eigen chalet van het adembenemende uitzicht over de delta

Meer informatie Meer informatie
kunst

Botswaanse kunst

De gehele lodge is voorzien van prachtige kunst van lokale kunstenaars

Meer informatie Meer informatie
vissen1

Visexcursies

De lodge organiseert diverse (vlieg) visexcursies in de omgeving

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Nxamaseri Island Lodge

De chalets

In totaal is de lodge voorzien van zeven sfeervolle chalets, die verscholen liggen in een prachtig mangrovebos. Vanaf het privéterras geniet je hier van een schitterend uitzicht over het water en ervaar je veel rust en privacy. De chalets zijn middels houten loopbruggen verbonden met het hoofdgebouw van de lodge. Alle chalets zijn sfeervol ingericht met Afrikaanse accenten en zijn voorzien van een ensuite badkamer.

lodge1

Faciliteiten en activiteiten van Nxamaseri Island Lodge, Botswana

Restaurant

Het hoofdgebouw van de lodge vormt het centrale middelpunt waar ook de eetruimte te vinden is waar heerlijke maaltijden worden geserveerd. Tevens vind je hier een comfortabele lounge waar je terecht kunt voor een drankje. Er is ook een vuurplaats aanwezig waar je de avond sfeervol kunt afsluiten.

Activiteiten

Er valt van alles te ondernemen in de omgeving van de lodge. Zo staat de lodge bekend als de beste locatie om te vliegvissen binnen de Okavango Delta. Dit is dan ook een zeer geliefde activiteit die de lodge organiseert. Het hele jaar door kan je hier uitstekend vissen. Tevens kan je deelnemen aan een Mokoro-excursie, de beste manier om de delta te ontdekken. Een Mokoro is een traditionele Afrikaanse kano, waarmee de gids je langs de mooiste plekken van het indrukwekkende landschap brengt. De Okavango Delta kenmerkt zich ook door de rijke verscheidenheid aan prachtige vogelsoorten. De lodge organiseert diverse vogelspotactiviteiten waaraan je kunt deelnemen.

Culturele excursies

Een excursie die niet mag ontbreken is een bezoek aan Tsodilo Hills, onder andere bekend om zijn rotstekeningen van de San bosjesmannen.

Duurzaam

Nxamaseri Lodge is nauw verbonden met de lokale bevolking en vindt het behoud van de traditionele cultuur(erfgoeden) zeer belangrijk. Bijna al het personeel van de lodge is afkomstig uit de directe omgeving. Bovendien beschikt de lodge over een eigen souvenirwinkeltje waar handgemaakte producten worden verkocht die door de lokale bevolking zijn gemaakt, waarvan de opbrengsten rechtstreeks naar ontwikkelingsprojecten gaan.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven