Nxai Pan Camp

Nxai Pan National Park, Botswana

Comfortabel kamp bij de Baines Baobabs

Nxai Pan Camp is gelegen in het zuidwestelijke gedeelte van het Nxai Pan National Park in Botswana. Bekend om de op één na grootste migratie van zebra's in zuidelijk Afrika, die jaarlijks terug naar het gebied trekken. Het kamp ligt aan een drinkplaats waar regelmatig olifanten, cheeta's en kuddes zebra's zich laten zien. Het is het enige permanente kamp in het park en is vrij modern en ruim ingericht. Je overnacht hier in één van de negen milieuvriendelijke kamers, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Niet alleen is Nxai Pan Camp een ideale bestemming om wild te spotten. Je kunt hiervandaan namelijk ook een uitstapje maken naar de bijzondere Baines Baobabs. Deze eeuwenoude bomen zijn niet voor niets geschilderd door de bekende kunstenaar Thomas Baines. Een onvergetelijke ervaring!

Meer informatie Meer informatie
Botswana | Nxai Pan National Park | Baobab bomen

Eeuwenoude Baines Baobab

Dit is de oudste Boabab boom van Botswana waar de ontdekkingsreizer Baines zijn handtekening uitgekerfd heeft

Meer informatie Meer informatie
Nxai_Pan_Camp_vuurplaats

Verhalen vertellen bij het kampvuur

Meer informatie Meer informatie
Nxai_Pan_Camp_zwembad

Zwembad

Voor een verkoelende duik en een prachtig uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Nxai_Pan_Camp_sundowner

Prachtige sundowners

Meer informatie Meer informatie
Nxai_Pan_Camp_lounge

Comfortabele lounge

Meer informatie Meer informatie
Nxai_Pan_Camp_leeuw

Wild spotten vanaf je veranda

Meer informatie Meer informatie
Nxai_Pan_Camp_olifanten_3

Spectaculaire jeepsafari's

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Kwando_Kwara_wild_dogs_close_to_vehicle
Luxe safari door Kwando, Okavango Delta en het Kalahari wildreservaat
Bekijk voorbeeldreis

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

12-daagse vliegsafari vanaf €6.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Nxai Pan Camp

Chalets

Nxai Pan Camp heeft negen milieuvriendelijke chalets waarvan één familie chalet. Bij het bouwen van de chalets heeft men gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, waardoor het kamp ecologisch opgaat in haar omgeving. Zo hebben alle chalets rieten daken, die voor verkoeling zorgen op de warme dagen en isolatie bieden tijdens de koelere periode. Alle chalets hebben ensuite faciliteiten, een buitendouche en een eigen terras met prachtig uitzicht.

Nxai_Room
Nxai_Pan_Camp_kamer

Faciliteiten en activiteiten van Nxai Pan Camp, Botswana

Restaurant

In het midden van het kamp ligt het hoofdgebouw op een verhoogd houten dek. Hier vind je het restaurant, de lounge en de bar, waar je onder het genot van een drankje en een goed boek kunt relaxen. Vanaf het panoramadek heb je schitterend uitzicht over de omgeving en bij goed weer worden hier ook de maaltijden geserveerd.

Zwembad

Op de warme dagen biedt het zwembad van Nxai Pan Camp de nodige verkoeling.

Safari

De activiteiten bij Nxai Pan Camp bestaan uit safari's in open landrovers en wandelingen onder begeleiding van een ervaren gids. In het natte seizoen is de omgeving bedekt met vers gras, dat veel wild aantrekt, zoals zebra's, springbokken en roofdieren. Daarnaast staat het gebied ook bekend om de op één na grootste zebramigratie van zuidelijk Afrika. Een bezoek aan de legendarische Baines Baobabs is ook zeker het bezoeken waard.

Duurzaam

De Kwando organisatie, waar Nxai Pan Camp deel van uitmaakt, zet zich in voor verschillende maatschappelijke projecten zoals het 'Lady Khama Charitable' fonds, het 'Bucket' project en het 'Pack For A Purpose' project, waarbij de gasten de kans krijgen om een blijvende bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschappen.

Naast de maatschappelijke projecten is het behoud van de natuur en het klimaat een ander aspect dat hoog op de agenda van Kwando staat. Voorbeelden zijn het gebruik van zonne-energie, goede isolatie en afvalwaterzuivering, waarna het gezuiverde water weer terug wordt gegeven aan de natuur.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven