Northern Tuli Game Reserve

Botswana

Een groot wildreservaat op het drielandenpunt waar Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika samenkomen. Grote olifanten concentraties. Wij brengen je graag naar deze bijzondere bestemming.

Bijzonder op safari naar het Tuli Block in Botswana

In het zuidoosten van Botswana ligt het Tuli Block op het drielandenpunt met Zuid-Afrika en Zimbabwe. In deze smalle landstrook stromen de Sashe en Limpopo rivieren samen. Het landschap is er ruig en prehistorisch. Behalve de Big Five vind je hier ook de Small Five: caracal, serval, African wildcat, aardwolf en het aardvarken.

Voorbeeldreizen naar Northern Tuli Game Reserve

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

ZA_MalaMala
Wildrijke reservaten | Spectaculaire landschappen | Culturele interactie
Bekijk voorbeeldreis

Safari Zuid-Afrika en Botswana inclusief panoramaroute

15-daagse rondreis vanaf € 6.200,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Northern Tuli Game Reserve

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Elephants_at_the_Waterhole
Befaamde lodge in het ruige oosten van Botswana
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Northern Tuli Game Reserve

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Northern Tuli Game Reserve zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Botswana | Tuli Block | Safari | Cheeta
Meer informatie Meer informatie
Botswana | Tuli Block | Safari | Olifant

Wandelsafari's

Meer informatie Meer informatie
cycling

Fietsexcursies door het Tuli reservaat

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Tuli Block: het landschap

De schitterende natuur in het Tuli Block kent majestueuze rotsen, grote verscheidenheid wild, veel verschillende vogels en een rijke archeologische erfenis. In de ruige landschappen, doorregen met rivieren en kloven, groeien planten die je elders niet tegenkomt. In deze regio vind je merkwaardige geografische verschijnselen, zoals Solomon's Wall en de Tswapong en Lepokole heuvels, waar de voorouders van de San bosjesmannen rotstekeningen hebben nagelaten.

Botswana | Tuli Block | Uitzicht
paardrijden_giraffe

Tuli wildreservaat

Waar de Limpopo en de Shashe rivier samenstromen, bevindt zich het North East Tuli Game Reserve, de verzamelnaam voor verscheidene particuliere wildparken en privéconcessies. Dit 'verzamelreservaat' bestrijkt al het land ten noorden van de Motloutse rivier en is met 300.000 hectare het grootste particuliere reservaat in het zuiden van Afrika. In een groot deel van het gebied staan geen hekken, zodat het wild vrij kan rondlopen tussen de Motloutse en Limpopo rivier. Hier zijn grote kuddes olifanten en honderden bonte vogels te bewonderen. Er zijn maar liefst 350 verschillende vogelsoorten onderscheiden. Wildebeesten, koedoes, elanden, impala's en elipswaterbokken trekken door dit gebied, op de voet gevolgd door leeuwen, luipaarden en cheeta's die vrij tussen de olifanten rondlopen. Tijdens wandelsafari's of safaritochten te paard voel je je meer een gast dan een bezoeker.

Je laat de gebaande paden achter je, begeleid door professionele gidsen die het land op hun duimpje kennen en niets liever willen dan dat je er net zo van gaat houden als zij.

Hier worden ook avondsafari's georganiseerd, een perfecte gelegenheid om nachtdieren als luipaarden, karakoelen, aardwolven en aardvarkens te zien. Behalve voor traditionele safari's leent het landschap zich uitstekend om te mountainbiken of te paardrijden. Al met al is het een ideale bestemming voor wie al eerder op safari is geweest.

Solomon's Wall in Tuli Block

Bijzonder indrukwekkend is Solomon's Wall: het bestaat uit steile basaltblokken van 30 meter hoog. Ooit vormden zij een natuurlijke dam in de Motloutse rivier en creëerden een reusachtig meer. In de regentijd liep het meer over en ontstond er een waterval over de dam. Op de bodem van het meer bleven halfedelstenen en mineralen als kwarts en agaat achter. Meer stroomopwaarts in de Motloutse rivier werden Botswana's eerste diamanten gevonden.

Botswana | Tuli Block | Northern Tuli Game Reserve | Solomon's Wall
moremi-gorge-5

Tswapong en Lepokole heuvels

Door de eeuwen heen hebben de wassende en krimpende rivieren en de bronnen diepe kraters uitgesleten in de granieten rotsen van de Twsapong heuvels. Zo zijn hier watervallen en rotspoelen ontstaan, alsook een exotische vegetatie die je elders in Botswana niet tegenkomt.

In de Lepokole heuvels hebben de laatste San bosjesmannen in oostelijk Botswana gewoond. Net als op andere plaatsen in zuidelijk Afrika hebben ze hun ervaringen achtergelaten als rotstekeningen in grotten en op rotsen. Zij waren niet de eerste bewoners van deze heuvels, getuige de werktuigen uit het Stenen Tijdperk en oud aardewerk dat hier is gevonden.

Hoogtepunten volgens onze Botswana reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven