Actieve vliegsafari naar wildrijke hoogtepunten Botswana

12-daagse luxe safari vanaf €9.900,- per persoon

Onvergetelijke individuele safari met sportvliegtuigje

In deze 12-daagse rondreis bezoek je met een laagvliegend sportvliegtuigje drie totaal verschillende regio's van Botswana. Onder begeleiding van uitstekende gidsen zal je diverse onvergetelijke safari's en activiteiten bijwonen op bijzondere locaties. Tijdens de reis zal je overnachten in avontuurlijke middenklasse accommodaties.

De reis begint bij het Kwando wildreservaat, gelegen bij de moerassen van het zeer exclusieve en wildrijke Linyanti, waar zelfs verschillende natuurdocumentaires gemaakt zijn. Door de exclusiviteit en de uitstekende gidsen is dit 2300 km2 grootte gebied een paradijs voor safariliefhebbers. Vervolgens overnacht je in een privé concessie van de wereldberoemde Okavango Delta, waar je, geheel weg van de massa, voornamelijk deel kan nemen aan indrukwekkende begeleide wandelsafari's en mokoro tochten. Je sluit de reis af op de Makgadikgadi zoutpannen, een geheel andere ervaring waarbij onder andere paardrijdsafari's, culturele excursies met de Bosjesmannen, quadbike tochten en zebra migraties enkele hoogtepunten zijn.

De platte maar prachtige omgeving zal je met de laagvliegende sportvliegtuigjes op een spectaculaire wijze kunnen ontdekken. Tevens is deze reis door de afwisselende activiteiten en regio's uitermate geschikt als gezinsvakantie.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze avontuurlijke vliegsafari zo speciaal?

De diversiteit van de verschillende regio's: Het zeer exclusieve en wildrijke Kwando wildreservaat, onderdeel van de Linyanti regio in het noorden van Botswana, de waterrijke Okavango Delta en de drogere Makgadikgadi zoutpannen. Onder begeleiding van uitstekende gidsen zal je deel kunnen nemen aan afwisselende activiteiten waaronder: spectaculaire safari's (te paard), onvergetelijke wateractiviteiten, begeleide wandelingen, culturele excursies met de Bosjesmannen, quadbike excursies en de mogelijkheid om een nacht onder de sterren te kamperen.

Meer informatie Meer informatie
Eigenzinnige stokstaartjes bij Camp Kalahari in Botswana

Maak kennis met de eigenzinnige stokstaartjes

Meer informatie Meer informatie
Zoutvlaktes verkennen met quads

Quad rijden over de zoutpannen

Meer informatie Meer informatie
Bushwandeling door de zoutvlaktes bij Camp Kalahari in Botswana

Op stap met de San bosjesmannen

Meer informatie Meer informatie
Kwando_Kwara_wild_dogs_close_to_vehicle

Onvergetelijke safari's

Meer informatie Meer informatie
17211934_1201097326664870_879609817786100661_o

Onder de sterren slapen

op de Makgadikgadi zoutpannen

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Johannesburg

Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam met KLM naar Johannesburg.

Dag 1-2
Ingang Premier Hotel O.R. Tambo Airport

Logistieke overnachting in Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg volgt er een transfer naar het nabijgelegen Premier hotel O.R. Tambo Airport. Hier zal je de komende nacht verblijven in een standaard kamer.

Ontbijt
Dag 2-5
Oog in oog met het wild tijdens een wandelsafari van Sango Safari Camp in Botswana

Op safari in wildrijk en exclusief Kwando

Na het ontbijt volgt er een shuttle terug naar de luchthaven van Johannesburg, waarvandaan je naar Maun vliegt. Vanuit het vliegveld van Maun vlieg je met een sportvliegtuigje verder naar het Kwando wildreservaat, gelegen in de immense Linyanti privé concessie. De komende drie nachten zal je verblijven in een safaritent in Lagoon Camp, op basis van volpension met activiteiten. Dit kleinschalige kamp is gelegen aan de Kwando rivier die uitkomt in de moerassen van Linyanti. Het ongerepte Kwando wildreservaat van 2.320 km2 is een prachtig gebied dat geheel weg ligt van het massatoerisme. In dit gebied kan je tijdens de onvergetelijke ochtend- en avond safari's oog in oog komen met wilde honden, olifanten en roofdieren. Tevens leent deze prachtige omgeving zich in het juiste seizoen ook voor begeleide wandelsafari's en indrukwekkende mokoro tochten over de Kwando rivier. Lagoon Camp staat bekend om zijn uitstekende gidsen!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 5-8
Kwando_Splash_Camp_4

Wandelen en varen in de Okavango Delta

Deze ochtend zal je met een sportvliegtuigje laag over de prachtige Okavango Delta vliegen naar de Shinde privé concessie. Hier zal je de komende drie nachten verblijven in Footsteps Across the Delta in een rustieke safaritent op basis van volpension met activiteiten. Het tentenkamp is gelegen in één van de meest diverse gebieden in de Okavango Delta, wederom weg van de massa.
Het mooi gelegen tentenkamp heeft een focus op zijn verbluffende wandelsafari's onder begeleiding van een uitstekende gids. In het juiste seizoen kan je zelfs deelnemen aan diverse wateractiviteiten, zoals de inbegrepen kanotochten in een authentieke mokoro.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 8-11
excursie met de quad

Zebra migraties en paardrijden in Makgadikgadi

Na een verblijf in een gebied met vele permanente wateren vlieg je vandaag via Maun naar de droge zoutvlaktes van het Makgadikgadi National Park. Hier zal je drie nachten verblijven in Camp Kalahari in een safaritent op basis van volpension met activiteiten. De karakteristieke lodge is gelegen in een privé concessie van bijna een half miljoen hectare, nabij de zoutpannen van de Makgadikgadi zoutpannen en Nxai Pan. Samen met de San Bosjesmannen of te paard kan je hier mooie excursies ondernemen. Wie weet kom je onderweg eigenaardige stokstaartjes en eeuwenoude Baobab bomen tegen. Tevens heb je in het droge seizoen de mogelijkheid om quad te rijden op de zoutpannen met een optionele overnachting onder de sterrenhemel. In het regenseizoen zal je de kans hebben om de één na grootste zoogdierenmigratie van de wereld te aanschouwen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
Dag 11

Maun Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan de reis. Met een sportvliegtuigje vlieg je terug naar Maun, waarvandaan je via Johannesburg weer terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 12

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten met British Airways in de economy class
  • Genoemde binnenlandse / regionale vluchten
  • Luchthavenbelasting
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op

Gerelateerde voorbeeldreizen

Bootsafari bij Selinda Camp in Botswana
Exclusieve wildrijke vliegsafari naar Linyanti, Moremi en de Okavango Delta
Bekijk voorbeeldreis

Luxe Safari Botswana en watervallen

Luxe safari Botswana inclusief Victoria Falls

14-daagse rondreis vanaf €12.800,- per persoon

Copy_of_Untitled-min
Zeer diverse rondreis door midden en noord Namibië
Bekijk voorbeeldreis

Luxe autorondreis midden en noord Namibië

Luxe autorondreis dwars door Namibië

23 daagse rondreis vanaf € 9.300,- per persoon

Picnic_on_the_Rocks_D335718
Kaapstad | wijnregio | Grootbos | Tuinroute | Krugerpark
Bekijk voorbeeldreis

Luxe huurauto safari fly-drive Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika door de mooiste wild- en kustreservaten

19-daagse rondreis vanaf € 6.700,- per persoon

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven