Spectaculaire uitzichten over de Kalahari

Tau Pan Camp is het eerste deels permanente safarikamp in de bijna 53.000km2 grote centrale Kalahari in Botswana en is gelegen boven op een oude zandduin. Je hebt vanaf dit kleinschalige kamp een fantastisch uitzicht over de Tau Pan vlakte en de drinkplaats, dat veel wild aantrekt. Tau Pan Camp is op een milieubewuste manier gebouwd en smelt mooi samen met de omringende natuur. Je overnacht in één van de negen milieuvriendelijke kamers, elk met indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Voor een spectaculaire beleving verblijf je op het 'Sleep-out deck' en geniet je van de sterren tot de zon weer opkomt. Tijdens de diverse wandeling en jeepsafari's leer je de droge wildernis op z'n best kennen. Deze unieke accommodatie op een mooie locatie biedt je een prachtige safari-ervaring!

Meer informatie Meer informatie
Tau_Camp_sleepout_2

Overnachten in de buitenlucht

Meer informatie Meer informatie
Tau_Camp_wandeling

Interessante wandelsafari's

Meer informatie Meer informatie
Tau_Camp_zwembad

Het kleine zwembad

Meer informatie Meer informatie
Tau_Camp_vuurplaats

Ontspannen bij de vuurplaats

Meer informatie Meer informatie
Tau_Pan_Camp_wild

Spectaculaire jeep safari's

Meer informatie Meer informatie
Tau_Pan_Camp_dineren

Smaakvolle keuken

Meer informatie Meer informatie
Tau_Pan_Camp_lounge

Comfortabele lounge

Meer informatie Meer informatie
Tau_Pan_Camp_wild_2

Wild spotten

Meer informatie Meer informatie
Tau_Pan_Camp_sundowner

Indrukwekkende sundowners

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Kwando_Kwara_wild_dogs_close_to_vehicle
Luxe safari door Kwando, Okavango Delta en het Kalahari wildreservaat
Bekijk voorbeeldreis

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

Contrastrijke safari door minder bekend Botswana

12-daagse vliegsafari vanaf €6.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Tau Pan Camp

Chalets

Tau Pan Camp heeft negen ruime chalets, waarvan één familie chalets, die gelegen zijn op een verhoogd plateau. De chalets zijn met een zandpad verbonden met het hoofdgebouw. Elke chalet beschikt over een zitgedeelte en een slaapruimte en wordt voorzien van zonne-energie. Vanuit je grote bed kan je al van het uitzicht genieten, maar je hebt ook een eigen uitkijkdek, compleet met comfortabele ligstoelen. De badkamer is ensuite en je vindt hier zowel een binnen- als buitendouche.

Tau_Camp_kamer
Tau_Camp_kamer_2
Tau_Camp_sleepout

'Sleepout deck'

Tau Pan Camp beschikt ook over een 'sleepout deck' op het oosten van het kamp. Je slaapt hier onder de prachtige sterrenhemel volledig afgezonderd van de buitenwereld. De 'sleepout deck' bestaat uit een tweepersoonsbed, een wastafel en een toilet. Een onvergetelijke ervaring die je nog jaren zult herinneren.

Faciliteiten en activiteiten van Tau Pan Camp, Botswana

Restaurant

In het hoofdgebouw van Tau Pan Camp bevinden zich de eetruimte en de lounge, die leiden naar het uitkijkdek. Hiervandaan kan je het wild bij de drinkplaats spotten of 's avonds de heldere sterrenhemel aanschouwen. In het midden van het dek is een kampvuur, waarbij je voor of na het diner van een drankje kunt genieten.

Zwembad

Ook is er een plungepool aanwezig bij het hoofdgebouw, waar je kan ontspannen tijdens de warme zonuren.

Buitendouche

Alle tenten zijn voorzien van een douche in de buitenlucht. Hier kan je optimaal genieten met de fluitende vogels op de achtergrond.

Safari

De activiteiten bij Tau Pan Camp bestaan onder andere uit natuurwandelingen begeleid door een echte Bosjesman en ochtend- en middagsafari's in een 4x4. Tijdens de gamedrives en wandelingen kan je wild spotten dat in andere gebieden van Botswana niet veel voorkomt, zoals springbok en gemsbok. Daarnaast is dit ook een goede locatie om cheeta's en verschillende vogelsoorten te spotten. Verder biedt Tau Pan Camp dagexcursies aan naar 'Deception Valley' en de 'Sunday', 'Piper' en 'Passarge' pannen.

Duurzaam

De Kwando organisatie, waar Splash deel van uitmaakt, zet zich in voor verschillende maatschappelijke projecten zoals het 'Lady Khama Charitable' fonds, het 'Bucket' project en het 'Pack For A Purpose' project, waarbij de gasten de kans krijgen om een blijvende bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschappen.

Naast de maatschappelijke projecten is het behoud van de natuur en het klimaat een ander aspect dat hoog op de agenda van Kwando staat. Voorbeelden zijn het gebruik van zonne-energie, goede isolatie en afvalwaterzuivering, waarna het gezuiverde water weer terug wordt gegeven aan de natuur.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven