Mashatu Game Reserve

Northern Tuli Game Reserve, Botswana

Safari lodge en tentenkamp in het oosten van Botswana

Mashatu Game Reserve omvat een safarilodge en een tentenkamp in een wildreservaat in het Tuli Block. Op dit 30,000 hectaren tellende reservaat komen de Limpopo rivier en de Shashe rivier samen. Dit trekt veel wild, waaronder olifanten, leeuwen, struisvogels en Afrikaanse elanden. Bij Mashatu omvat een safari meer dan alleen het spotten van deze dieren. De lodge wil haar gasten ook graag kennis bijbrengen over de bijzondere Afrikaanse natuur. Daarom kun je excursies maken met onderzoekers die je allerlei leuke weetjes bijbrengen. Tevens omvat Mashatu een 'ontdekkingscentrum' met uitgebreide informatie over de omgeving. Mashatu biedt zeer comfortabele accommodatie in dit schitterende gebied en het personeel ziet er zorgvuldig op toe dat het je aan niets ontbreekt tijdens jouw verblijf.

Meer informatie Meer informatie
safari

Sundowners onder de sterrenhemel

En deel jouw ervaringen van die dag met de andere gasten.

Meer informatie Meer informatie
bar

Geniet van een drankje in de bar

De bar in Main Camp is de ideale plek voor een verfrissend drankje of een exotische cocktail, terwijl je uitkijkt over de bush.

Meer informatie Meer informatie
zwembad

Ontspannen bij het zwembad

Neem een duik in het zwembad bij Main Camp.

Meer informatie Meer informatie
hide

The Hide bij Tent Camp

Spot het wild bij de drinkplaats en maak fantastische foto's!

Meer informatie Meer informatie
paardrijden_zebra's

Paardrijden

Maak schitterende tochten door de omgeving.

Meer informatie Meer informatie
boma

Romantisch dineren in de boma

Geniet van een heerlijk diner in deze unieke setting.

Meer informatie Meer informatie
cycling

Fietstochten

Sportievelingen kunnen onder begeleiding van ervaren gidsen een mountainbike safari maken over eeuwenoude olifantenpaden.

Meer informatie Meer informatie
Elephant_Hide_View_(3)

Olifanten spotten

Vanuit de 'Hide' bij Main Camp heb je een unieke kijk op het wild.

Meer informatie Meer informatie
personeel

Uitstekende service

Het vriendelijke personeel van Mashatu zorgt voor een ontspannen verblijf.

Voorbeeldreis met deze accommodatie

ZA_MalaMala
Wildrijke reservaten | Spectaculaire landschappen | Culturele interactie
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Zuid-Afrika en Botswana

Safari Zuid-Afrika en Botswana inclusief panoramaroute

15-daagse rondreis vanaf € 6.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Mashatu Game Reserve

Verwend worden in Main Camp

Mashatu Main Camp omvat veertien luxe suites. Deze ruime suites hebben een loungegedeelte en een loungebed. Hiervandaan kijk je uit op de weelderige omgeving.

De suites zijn smaakvol gedecoreerd met meubilair in warme kleuren en veel Afrikaanse details. Grote zwart-wit foto's van de wildernis zorgen voor een stijlvol safari-tintje. Iedere suite heeft een ensuite badkamer.

Mashatu Game Reserve | Botswana | Main Camp
Botswana | Tuli Block | Mashatu Main Camp | Badkamer
tent
tent2

Dichtbij de natuur in Tent Camp

Het Mashatu Tent Camp ligt in het afgelegen noordelijke gedeelte van het wildreservaat en bestaat uit slechts acht tenten. Ze liggen verborgen tussen de inheemse begroeiing en zijn comfortabel ingericht met stijlvol meubilair in aardetinten.

Hier ervaar je de natuur op haar puurst. Vanaf het dek kun je genieten van de exotische geluiden en aanzichten van de bush. Iedere tent beschikt over een ensuite badkamer.

Faciliteiten en activiteiten van Mashatu Game Reserve, Botswana

Safari

Verschillende safari activiteiten zijn inbegrepen bij je verblijf. Je kunt een tocht maken in een 4x4-voertuig en op zoek gaan naar het verschillende wild dat in de omgeving leeft.

Tegen een meerprijs kun je allerlei andere activiteiten ondernemen onder begeleiding van onderzoekers en deskundigen. Je kunt op zoek gaan naar olifanten met een onderzoeker die je bijvoorbeeld vertelt hoe je het geslacht en de leeftijd van deze fascinerende reuzen kunt vaststellen. Je kunt op zoek naar de katachtigen in de omgeving met een man die deze dieren al jarenlang onderzoekt. Sportievelingen kunnen onder begeleiding van ervaren gidsen een mountainbike safari maken over eeuwenoude olifantenpaden. Ook kun je schitterende paardrijdtochten maken door de omgeving.

Avondsafari

Ook 's avonds kun je op die manier het wildreservaat verkennen zodat je de nachtdieren kunt spotten.

Begeleide wandelingen

Een andere leuke manier om het Mashatu wildreservaat te ontdekken is te voet, onder begeleiding van ervaren Tswana rangers en trackers (sporenzoekers).

Restaurant

Het hoofdgebouw van Main Camp ligt verhoogd boven de wildernis en kijkt uit op een waterplaats. Zowel vanuit het eetgedeelte als vanuit de elegante lounge en de Gin Trap bar heb je mooi uitzicht op de natuur en kun je wild spotten. Je kunt binnen dineren, maar ook in de traditionele boma rondom een sfeervol kampvuur.

De trots van het Main Camp is de Discovery Room. Dit is een ruimte met boeken, posters en enkele levende dieren (zoals 'Monty the Python') waar je je in het comfortabele loungegedeelte kunt verdiepen in het ecosysteem dat de lodge omringt.

Het Tent Camp heeft een overdekt dinerdek en een intieme boma waar je de maaltijden kunt nuttigen.

Zwembad

Voor de warmste momenten van de dag is er bij Tent Camp een plungepool aanwezig.

Duurzaam

Omdat het Mashatu wildreservaat afhankelijk is van het welzijn van de natuur in het reservaat, heeft ze verschillende onderzoeksprojecten geïnitieerd. Dit met als doel te onderzoeken wat de beste conservatiemethoden voor het gebied zijn. Momenteel draaien er zes programma's in het Mashatu wildreservaat, met als focus onder meer olifanten, cheeta's en andere roofdieren. Ook wordt er onderzoek gedaan naar een archeologisch waardevol gebied.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven