Shu’mata Camp

Arusha National Park, Tanzania

Meer dan alleen een safari ervaring

Shu'mata Camp is een kleinschalig tentenkamp in het Enduimet Wildlife Management Area, een privé concessie in het Arusha National Park in Tanzania. Het reservaat grenst daarnaast aan het overgangsgebied van het Amboseli National Park in Kenia. Het kamp heeft een mooie ligging op een heuvel, hier komt de naam ‘Shu'mata’ vandaan, wat Masai is voor 'hemel' of 'boven de wolken'. Vanaf deze prachtige locatie heb je een subliem uitzicht op de Kilimanjaro en op Mount Meru. Naast een gemoedelijke lounge en eetruimte biedt Shu'mata verschillende inbegrepen activiteiten zoals safari's en begeleide wandelingen. Daarnaast beleef je hier, ver van de gebaande paden, een ongekende authentieke ervaring van interactieve excursies met de Masai. Hierbij maak je kennis met hun leefwijze, cultuur en de omgeving. Verder staat duurzaamheid bij Shu'mata hoog in het vaandel waarbij er alles aan gedaan wordt om de lokale bevolking zoveel mogelijk te steunen.

Meer informatie Meer informatie
Knipsel

Leer de Masai kennen

Meer informatie Meer informatie
Sundowners op de heuvel bij Shu'mata Camp in Tanzania

Sundowners op een heuvel

Meer informatie Meer informatie
Safari bij Shu'mata Camp in Tanzania

Safari met een 4x4

Meer informatie Meer informatie
Eetgelegenheid bij Shu'mata Camp in Tanzania

Eetruimte met karakter

Meer informatie Meer informatie
Shumata_sunset

Luchten in pasteltinten

Geniet van de zonsondergangen met vrij uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Knipsel5

Ongerepte omgeving

Meer informatie Meer informatie
Knipsel3

Buiten dineren

Meer informatie Meer informatie
lounge(2)

Knusse lounge met uitzicht

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Fly camping bij Sabuk Lodge in Kenia
Rondreis naar Arusha NP, Kilimanjaro, Amboseli, Laikipia en ontspannen strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Safari door minder bekend Tanzania en Kenia

Duurzame safari door minder bekend Tanzania en Kenia

15 dagen vanaf € 8.400,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Shu’mata Camp

Safari tenten

Shu'mata Camp beschikt over zeven comfortabele, luxe safaritenten, elk geschikt voor twee tot vier personen. De ruime tenten zijn ingericht in Hemingway stijl en bevatten kleurrijke kunst van de lokale Masai gemeenschap als decoratie. Verder beschikt je tent over een en-suite badkamer met een buitendouche. Je eigen veranda biedt een geweldig wijds uitzicht over de uitstrekte natuur van de privé concessie.

Shumata_Tent
shower_area

Faciliteiten en activiteiten van Shu’mata Camp, Tanzania

Safari

In het Enduimet Wildlife Management Area gelden minder strenge regels dan in nationaal parken zoals het Arusha National Park. Hierdoor is het mogelijk om een prachtige avondsafari te ondernemen en ander wild te spotten dan overdag. Je kunt ook overdag safari's maken door zowel Enduimet als Arusha National Park. Tijdens de safari's rijd je in een open 4x4 door het adembenemende landschap.

Begeleide wandelingen

Je kunt onder begeleiding van een gids verschillende wandelingen maken in de omliggende omgeving.

Culturele excursies

Als culturele uitstap kun je een bezoek brengen aan de Masai, waarbij je ongetwijfeld getrakteerd zal worden op een voorstelling met zang en dans van de lokale gemeenschap.

Restaurant

Bij Shu'mata worden de maaltijden bereid met voornamelijk verse producten. Dit wordt geserveerd in het eetgedeelte van de gemeenschappelijke ruimte of buiten bij een adembenemend uitzicht.

Lounge

Vanuit de comfortabele lounge heb je een schitterend uitzicht op de omgeving en kan je ontspannen met een goed boek en een verfrissend drankje.

Buitendouche

De tenten beschikken over een en-suite buitendouche, voor een uniek 'bush' gevoel.

Duurzaam

Shu'mata Camp is veel bezig met duurzaamheid, zo zetten ze zich in voor het welzijn van de lokale Masai gemeenschap en maken ze bij het bereiden van de maaltijden veelal gebruik van lokale ingrediënten.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven