Sanctuary Swala Camp

Tarangire National Park, Tanzania

Luxe safari tenten met uitzicht over de Acacia bomen

Sanctuary Swala is een exclusief safari kamp gelegen in een afgezonderde regio van het Tarangire National Park, in het noorden van Tanzania. In de schaduw van baobab- en acaciabomen bieden de ruime luxe tenten een prachtig uitzicht over de vlaktes en de drinkplaats voor het tentenkamp. De gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de eetzaal, de lounge en een bibliotheek, zijn gebouwd op een houten dek, hebben een rieten dak en zijn aan één zijde geheel open waardoor je wederom schitterende uitzichten hebt. Gedurende je verblijf kun je genieten van heerlijke driegangen-gerechten en verrassende sundowners. Elke ochtend en middag kun je safari's ondernemen in een open safari voertuig waarbij je kennis zult maken met de grote biodiversiteit van Tarangire. Naast de dag safari's heb je ook de mogelijkheid om deze omgeving op verschillende te voet of op een avondsafari te verkennen, uiteraard onder begeleiding van zeer ervaren gidsen. Je zult bij Swala niets te kort komen met de voortreffelijke service en een eigen butler tot je beschikking.

Meer informatie Meer informatie
137241_Sanctuary_Swala_Guest_Room_Exterior_2

Luxueuze canvas tenten

Meer informatie Meer informatie
SR002150

Sundowners

geniet elke dag op een andere locatie van een drankje bij de ondergaande zon

Meer informatie Meer informatie
137241_Sanctuary_Swala_Main_Areas_Lounge

Comfortabele lounge

Droom weg bij het uitzicht of lees een goed boek uit de bibliotheek

Meer informatie Meer informatie
Giraffen op safari bij Swala Camp in Tanzania

Onderneem safari's

Meer informatie Meer informatie
SR002138-min

Bewonder de omgeving

en leer van de lokale, zeer ervaren gidsen

Meer informatie Meer informatie
137241_Sanctuary_Swala_Activities_Bush_Dinner

'Bush diner'

Dineren op een prachtig locatie in de wildernis

Meer informatie Meer informatie
137241_Sanctuary_Swala_Main_Areas_Deck_Dusk

Veranda met uitzicht

Meer informatie Meer informatie
137241_Sanctuary_Swala_Activities_Guided_Bush_Walk_Zebra

Een schitterende wandelsafari

Meer informatie Meer informatie
137241_Sanctuary_Swala_Guest_Room_Outdoor_Shower

Je eigen buitendouche

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Wandel safari Serengeti National Park bij Nyasi Migrational Camp
Met de beste gidsen op safari naar de hoogtepunten van Tanzania
Bekijk voorbeeldreis

Luxe Individuele safari Noord-Tanzania en Zanzibar

15-daagse safari vanaf €13.300,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Sanctuary Swala Camp

Sanctuary Swala Camp bestaat uit 12 canvas safari tenten. Elke tent staat in de schaduw van acaciabomen en biedt een schitterend uitzicht op de drinkplaats en vlaktes waar vaak wild te zien is.

Luxueuze Safari Tenten

De ruime tenten zijn geschikt voor twee tot drie personen en beschikken over een en-suite badkamer met een douche én een buitendouche. De moderne inrichting bevat neutrale kleuren, Afrikaanse stoffen en kunst en meubels die hier perfect bij passen. Vanuit je bed of de comfortabele lounge stoelen heb je een geweldig 180 graden uitzicht. Ook vanaf je privé veranda kun je genieten van de vlaktes met baobab bomen voor je tent en wild spotten wat bij de waterplaats komt drinken.

137241_Sanctuary_Swala_Guest_Room_Interior-min
SR002143-min

Faciliteiten en activiteiten van Sanctuary Swala Camp, Tanzania

Safari

Vanaf Swala kun je prachtige safari tochten ondernemen in een open safari voertuig. Tarangire staat bekend om de grote hoeveelheid olifanten, daarnaast komt er veel wild naar de Tarangire rivier. Gedurende je safari zal je veel wild zien, maar weinig tot geen andere bezoekers tegen komen.

Avondsafari

Avondsafari's zorgen voor een prachtige ervaring, gezien er op dit latere tijdstip ander wild actief is. De ervaren gidsen van Swala brengen je naar de beste locaties om het wild te bewonderen in het donker. Tarangire is één van de weinige parken in Noord-Tanzania waar je avondsafari's kunt ondernemen.

Begeleide wandelingen

Swala organiseert wandelingen door de bush waarbij je zeer ervaren gids je leert hoe je het gedrag van de dieren kunt begrijpen. Daarnaast vertelt de gids over de omgeving.

Activiteiten

Tegen een meerprijs kun je een kano-safari ondernemen op Lake Gursi, waarbij je de omgeving vanuit een ander perspectief bekijkt. Met een beetje gelukt zie je olifanten door het water waden en wild drinken uit het meer.

Een activiteit wat je ook van een nieuw perspectief voorziet is een luchtballon safari. Tegen een meerprijs zweef je boven Tarangire National Park en kun je een diversiteit aan wild spotten vanuit de lucht. Na de ballonvaart staat er maaltijd op je te wachten.

Restaurant

In het restaurant van Swala worden heerlijke Oost-Afrikaanse driegangen menu's bereid met voornamelijk verse, lokale producten. Je kunt van deze culinaire maaltijden genieten in de gemeenschappelijke eetzaal, rond het vuur of op een afgezonderde locatie voor meer privacy en intimiteit, bijvoorbeeld in de boma.

Voordat je begint met safari activiteiten kun je genieten van een goed ontbijt. De lunch is een driegangen menu wat je zowel bij terugkomst bij Swala kunt nuttigen, als tijdens je safari als een picknick lunch in de bush.

Lounge

De lounge van Swala biedt een prachtig uitzicht. Neem plaats op een van de comfortabele zitjes met een goed boek uit Swala's eigen bibliotheek.

Alle gemeenschappelijke ruimtes, de lounge, eetzaal en bibliotheek, hebben een chic ontwerp en rietendaken die opgaan in de natuurlijke omgeving.

Buitendouche

Naast de douche binnen, in je eigen badkamer, is er ook een buitendouche waar je gebruik van kunt maken tijdens je verblijf bij Swala.

Kindvriendelijk

Al vanaf zes jaar zijn kinderen welkom bij Swala, vanaf deze leeftijd kunnen ze gelijk deelnemen aan safari's in de open voertuigen. Vanaf 16 jaar mogen ze mee op de indrukwekkende wandelsafari's. Kinderen tot 16 jaar delen de kamer met hun ouders.

Wi-fi

Bij Swala kun je gebruik maken van een Wi-fi verbinding.

Duurzaam

Swala is gebouwd met de hoogste milieuvriendelijke standaarden in gedachten, waardoor het tentenkamp een zeer lage CO2 voetafdruk heeft. Zo wordt bijvoorbeeld de elektriciteit opgewekt door een stille generator in combinatie met zonnepanelen. De volledige inrichting van Sanctuary Swala Camp is milieuvriendelijk, meubels zijn vaak gemaakt met gerecyclede materialen. Bovendien wordt er in het restaurant bij het bereiden van de maaltijden voornamelijk gebruik gemaakt van lokale en verse producten.

Daarnaast heeft Sanctuary Swala een bijenhoud-project ontwikkeld in een lokaal dorp, Mwika. Naast dat bijen houden goed is voor natuurbehoud zorgt de verkoop van organische acacia honing voor inkomsten voor de lokale bevolking. Je kunt tijdens je verblijf bij Swala een kijkje nemen bij dit project.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven