Mahale National Park en Gombe Stream

Tanzania

Beleef een exclusieve chimpansee safari en maak een onvergetelijke boottocht op het een na grootste meer van Afrika: Lake Tanganyika.

Onvergetelijke authentieke chimpansee safari's

Lake Tanganyika, in het westen van Tanzania, is het grootste riftmeer en tevens diepste meer van Afrika. Het biedt volop watersportmogelijkheden en vanwege het zoutvrije en heldere water is het geweldig om in te zwemmen. Ook een boottocht met een traditionele dhow mag eigenlijk niet ontbreken. Aanschouw vanaf het water de Mahale bergen, die als wachters om het meer heen waken. Gedurende een verblijf in het Mahale Mountains National Park ervaar je exclusiviteit terwijl je geniet van het meer en de wouden, waar je schitterende wandelingen maakt op zoek naar chimpansees. Ook in het noordelijker gelegen Gombe Stream kun je een avontuurlijke chimpansee safari in de regenwouden ondernemen.

Vanwege zijn afgelegen ligging en doordat er geen wegen zijn is het park niet druk bezocht en worden de activiteiten te voet of per boot ondernomen. Je kunt na een indrukwekkende wandelsafari door het regenwoud, op zoek naar chimpansees, optimaal ontspannen aan de oevers van het Tanganyika meer. Hier kun je nagenieten van je gehele rondreis, maar ook snorkelen of varen. Deze regio vormt een uiterst ontspannen afsluiting van je individuele rondreis door het noorden en/of westen van Tanzania.

Voorbeeldreizen naar Mahale National Park en Gombe Stream

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

chimpansee bij Greystoke Mahale in Tanzania
Zeer afwisselende rondreis naar het hart van Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Authentieke safari Noord- en West Tanzania

16 daagse rondreis vanaf €17.800,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Mahale National Park en Gombe Stream

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

GreystokeMahale05
Schitterende lodge in het domein van de chimpansee
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Mahale National Park en Gombe Stream

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Mahale National Park en Gombe Stream zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Wandelsafari's door Gombe Stream National Park

Prachtige trektochten

Je gids neemt je mee op pad door de regenwouden van Gombe Stream

Meer informatie Meer informatie
chimpansee bij Greystoke Mahale in Tanzania

Chimpansee safari

Chimpansees spotten in de vrije natuur

Meer informatie Meer informatie
Zonsondergang bij Greystoke Mahale, Mahale national park

Schitterende zonsondergangen

Bewonder het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje

Meer informatie Meer informatie
Bezoek aan school_Cultural Community Visit Greystoke Mahale

Maak kennis met de lokale bevolking

bijvoorbeeld door een schoolbezoek in een nabijgelegen dorp

Meer informatie Meer informatie
Waterval in Gombe Stream NP

Watervallen

Tijdens een begeleide wandeling kom je langs de mooiste plekjes

Meer informatie Meer informatie
Baviaan op het strand bij Mahale National Park

Aapjes kijken

Naast chimpansees komen er hier ook vele andere wildsoorten voor, zoals bavianen

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Heerlijk ontspannen bij Lake Tanganyika

De Mahale bergen torenen hoog boven het meer van Tanganyika uit en lijken te waken over de smalle witte strandjes eromheen. In het meer kun je zwemmen tussen duidend verschillende, kleurrijke vissoorten, er zijn talloze mogelijkheden om te snorkelen en boottochten te maken per dhow en je kunt het water ongezuiverd drinken. Het zachte zandstrand aan het meer maakt Mahale de ideale eindbestemming voor een vaak intensieve safari.

Kanoën op Lake Tanganyika in Mahale Mountains NP
Dhow op Lake Tanganyika, Greystroke, Mahale Mountains NP
Luchtfoto Mahale Mountains NP greystoke mahale

Chimpansee safari in de bergen van Mahale National Park

De Mahale bergen zijn dichtbegroeid met tropische regenwouden. Deze wouden zijn, net als in het noordelijker gelegen Gombe Stream Reservaat, de thuishaven van pakweg duizen nog in het wild levende chimpansees. Daarnaast leven er hier ook colobus apen, roodpand apen en blauwe meerkatten. Tijdens een magische excursie kun je op zoek gaan naar deze primaten, onder begeleiding van een ervaren gids. De chimpansees zijn redelijk aan de aanwezigheid van mensen gewend, dit komt door een Japans onderzoeksproject dat al sinds de jaren zestig loopt. Hierdoor kun je ze van zeer dichtbij aanschouwen, terwijl zij ongestoord hun eigen gang gaan.

Naast wandelen naar chimpansees kun je ook de pelgrimsroute van het Tongwe volk naar hun berggeesten ondernemen. Mahale Mountains National Park is vrij afgelegen, daarbij zijn er hier vrijwel geen wegen aangelegd. Deze twee factoren garanderen dat het park vooralsnog een zeer exclusieve bestemming blijft.

Bush & Beach in Gombe Stream

Meer naar het noorden vind je Gombe Stream National Park, een wildernis met groene bossen, watervallen en prachtige uitzichten op Lake Tanganyika. Hier kun je onder deskundige begeleiding de bossen in wandelen. Onderweg kun je naast chimpansees ook vervet apen, colobus apen, bavianen, bosvarkens en kleine antilopen te zien krijgen. Ook is er een grote verscheidenheid aan tropische vogels. Naast een dag safari naar de chimpansees, behoren trekken en zwemmen ook tot de mogelijkheden.

Waterval in Gombe Stream NP, Mahale
Strand van Gombe Stream NP, Lake Tanganyika
Gombe Forest Lodge | Lake Tanganyika | Tanzania | chimpansee safari
Gombe Forest Lodge | Lake Tanganyika | Tanzania | chimpansee safari

In de voetsporen van Jane Goodall

Gombe Stream National Park is gelegen aan de noordoostoever van Lake Tanganyika, op de grens met Congo en Burundi. Het park is vooral beroemd geworden dankzij Jane Goodall, de primatologe die hier jarenlang in de bossen woonde om het gedrag van de chimpansees te bestuderen. Hier is ook het Jane Goodall Institute gevestigd. Goodalls belangstelling voor primaten is aangewakkerd toen ze als secretaresse mee ging naar Kenia met antropoloog Louis Leakey. Hierna ging ze ethologie studeren in Cambridge, Engeland.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven