Greystoke Mahale

Mahale National Park, Tanzania

Schitterende lodge in het domein van de chimpansee

Greystoke Mahale is een exclusieve lodge in Mahale National Park gelegen aan een strand van Lake Tanganyika, het diepste meer van Afrika. De lodge staat bekend om de professionele wandelsafari's waarbij je op zoek gaat naar chimpansees. De authentieke banda's zijn gelegen aan de voet van de dichtbeboste Mahale bergketen, beschut door de inheemse begroeiing. Gedurende je verblijf, geheel weg van de massa en ver van de moderne wereld, geniet je van alle rust en comfort. Naast het hoofdgebouw met eetzaal en lounge zijn er verschillende zitjes en een bar in de buitenlucht waar je van schitterende vergezichten kunt genieten.

Elke ochtend, na het gezamenlijke ontbijt, word je door de gidsen mee genomen het oerwoud in. De zeer ervaren gidsen nemen je mee op een zoektocht naar chimpansees, waarbij je ook ander wild tegen kunt komen. Na een indrukwekkende wandeling kun je verschillende strand en water activiteiten ondernemen zoals kajakken, snorkelen of een mooie boottocht. Greystoke Mahale typeert zichzelf met recht als 'barefoot paradise'.

Meer informatie Meer informatie
GreystokeMahale19

Ga op zoek naar de chimpansees

Meer informatie Meer informatie
Luchtfoto Mahale Mountains NP greystoke mahale

Idyllische locatie

alleen bereikbaar vanaf het water

Meer informatie Meer informatie
GreystokeMahale06

Lounge in de openlucht

Meer informatie Meer informatie
diner2

Gezamenlijk dineren

Meer informatie Meer informatie
GreystokeMahale09

'Barefoot paradise'

Schitterend uitzicht over Lake Tanganyika

Meer informatie Meer informatie
vissen

Boottocht

Geniet van het varen of gooi je hengel uit

Meer informatie Meer informatie
GreystokeMahale32

Rond het kampvuur

Meer informatie Meer informatie
GreystokeMahale28

Het domein van de chimpansees

Spoor de chimpansees op tijdens de wandelingen!

Meer informatie Meer informatie
GMVillage810x464-03_1074_648_80_s_c1_c_c

Bezoek een nabijgelegen dorp

en maak kennis met de lokale bevolking

Voorbeeldreis met deze accommodatie

chimpansee bij Greystoke Mahale in Tanzania
Zeer afwisselende rondreis naar het hart van Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Sublieme tenten rondreis West en Noord Tanzania

Authentieke safari Noord- en West Tanzania

16 daagse rondreis vanaf €17.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Greystoke Mahale

Greystoke Mahale beschikt over zes authentieke banda's, de Oost-Afrikaanse benaming voor een cottage. De banda's zijn gebouwd van hout uit oude dhow's (traditionele zeilboten), riet en palmbladeren. De voorkant van iedere banda is open zodat je ongehinderd kunt genieten van het uitzicht op het meer en de geluiden van de natuurlijke omgeving.

Banda's

Iedere banda is geschikt voor twee personen en is voorzien van een en-suite badkamer met een krachtige douche met warm en koud water. Naast een veranda beschikken de banda's over een verhoogd dek waar je van het prachtige uitzicht over het meer kunt genieten. Het interieur bestaat uit stoffen met warme kleuren, Oost-Afrikaanse motieven en houten meubels. De Banda's liggen beschut op de rand tussen het strand en het tropische bos.

cottage
slaapkamer

Faciliteiten en activiteiten van Greystoke Mahale, Tanzania

Safari

Greystoke Mahale staat bekend om haar (wandel)safari's door het prachtige regenwoud waarbij je op zoek gaat naar chimpansees en de vele andere dieren die hier voorkomen. Er zijn hier geen auto's dus de safari's zijn ten alle tijden te voet waardoor je alle facetten van de omgeving mee zult maken.

Begeleide wandelingen

Greystoke Mahale is gespecialiseerd in het opsporen van chimpansees die in de omgeving leven. De apen zijn inmiddels gewend aan de aanwezigheid van mensen en gaan ongestoord hun gang terwijl je hen komt bekijken. 's Ochtends vroeg gaan de gidsen het bos in om een groep chimpansees te lokaliseren, waarna je de dieren na het ontbijt kunt opzoeken.

Culturele excursies

Je kunt een bezoek brengen aan het dorp wat zich dichtbij de lodge bevindt. Tijdens je bezoek kun je naar de lokale basisschool en de gemeenschapskliniek.

Restaurant

Het restaurant bevindt zicht in het hoofdgebouw, wat een unieke architectuur heeft en is opgebouwd uit voornamelijk hout en palmbladeren. Het gebouw heeft twee niveaus en biedt uitzicht in alle vier windrichtingen. 's Avonds wordt het sfeervol verlicht met lantaarns en kaarsen en kun je er genieten van een heerlijk diner. Soms wordt het avondeten geserveerd op het strand.

Op verzoek is het mogelijk om een geheel verzorgde romantische picknick te organiseren, in een houten bootje op het wonderschone meer.

Lounge

Er zijn verschillende zitjes, zowel in het hoofdgebouw als in de openlucht, waar je kunt genieten van schitterende vergezichten. Aan het water bevindt zich een bar waar je bijvoorbeeld een creatieve cocktail of een fris glas wijn kunt bestellen. Bovendien is er een bibliotheek waar je een goed boek kunt uitkiezen en lezen.

Watersport

In het Tanganyika meer, het op één na diepste meer ter wereld, leven zo'n 250 soorten cyclides (kleine visjes) in alle kleuren van de regenboog. Deze visjes kun je bewonderen met de snorkels die ter beschikking staan. Tevens kun je kajakken langs de kustlijn en bootexcursies maken. Ook zijn er alle faciliteiten aanwezig voor een memorabele visexcursie.

Strand

Greystoke Mahale is gelegen aan het strand van het Tanganyika meer. Je kunt hier een heerlijke duik nemen in het water of genieten van het zandstrand.

Duurzaam

Greystoke Mahale steunt het Tongwe Trust dat verschillende projecten opzet in gemeenschappen in Tongwe-land. Deze projecten zijn zeer divers en variëren van natuurbehoud en eco-toerisme tot boten bouwen, scholen steunen en eerste hulp realiseren in het nabijgelegen dorp en het opzetten van micro-bedrijfjes.

Verder zijn alle gebouwen van de lodge gebouwd van natuurlijke materialen en hergebruikt hout uit oude dhow's (traditionele zeilboten). Ook de houten meubels zijn veelal gemaakt van gerecycled hout.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven