Lake Natron Camp

Lake Natron, Tanzania

Ecologisch tentenkamp in een ongerepte omgeving

Lake Natron Camp ligt bij Lake Natron, in het noordoosten van Tanzania, tussen de Ngorongoro krater en de Serengeti vlaktes. Deze omgeving staat niet alleen bekend om haar wild, maar ook om de droge vlaktes, waar de Maasai zich huisvest. Het kamp ligt aan de voet van de enige actieve vulkaan van Afrika, de Oldonyo Lengai, en heeft een unieke setting tussen de bomen en de oevers van het meer. De tenten zijn comfortabel en stijlvol ingericht en bieden een geweldig uitzicht over deze prachtige omgeving. Hier krijg je echt het gevoel even weg te zijn van de massa.

Dit tentenkamp heeft een zeer duurzame insteek en is de thuisbasis van de Maasai gemeenschap. Een aantal Maasai mannen en vrouwen zijn bij het kamp in dienst. Zo kun je de lokale cultuur beter leren kennen, terwijl je bijdraagt aan de ontwikkeling van de gemeenschap. Het kamp neemt deel aan verschillende projecten om de Maasai te helpen zelfvoorzienend te zijn door bijvoorbeeld het bouwen van scholen. Bij Lake Natron Camp kun je daarnaast verschillende activiteiten ondernemen: indrukwekkende (meerdaagse) wandelingen, mountainbike tochten of een bezoek brengen aan het Ngare Sero dorp. Na een enerverende dag kun je ontspannen met een massage of neem je een duik in één van de natuurlijke zwembaden in de omgeving.

Meer informatie Meer informatie
Lake_Natron__drinken

Heerlijk genieten

Meer informatie Meer informatie
Lake_Natron__wijn_schenken

Vriendelijke service

Meer informatie Meer informatie
Lake_Natron__natuurzwembad

Genieten aan het natuurzwembad

Meer informatie Meer informatie
waterval

Bezoek de watervallen

Meer informatie Meer informatie
Lake_Natron__cultuur

Leer de Maasai kennen

Meer informatie Meer informatie
Lake_Natron__wandeling

Indrukwekkende wandelingen

Meer informatie Meer informatie
Lake_Natron__eten_maken

Traditionele barbecue

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Lake_Natron__uitzicht_berg
Individuele safari door noordelijk Tanzania met strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Betaalbare rondreis Noord-Tanzania en Mafia Island

14 daagse rondreis vanaf €6.300,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Lake Natron Camp

Lake Natron Camp

Lake Natron Camp beschikt over tien ruime tenten, welke comfortabel zijn ingericht. De tenten bieden je alle privacy en rust die je nodig hebt. Alle tenten beschikken over een ensuite badkamer en een eigen terras, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de vlakte en het meer. Tussen de tenten door bevinden zijn smalle paadjes die naar de natuurlijke zwembaden leiden.

Lake_Natron__inrichting
Lake_Natron__terrasje

Faciliteiten en activiteiten van Lake Natron Camp, Tanzania

Begeleide wandelingen

In de omgeving kan je diverse begeleide wandelingen ondernemen: door de vallei, langs het meer van Natron, door de bergen, de bush of langs de watervallen. Bij elke wandeling gaat er een ervaren gids met je mee om je te begeleiden en je van alles te leren over de omgeving. De wandelingen kunnen een dag duren, maar het is ook mogelijk meerdaagse wandelingen te ondernemen.

Culturele excursies

Lake Natron Camp is de thuisbasis van de Maasai waardoor je van alles leert over deze cultuur. De traditionele Maasai biedt allerlei activiteiten zoals massages of een traditionele barbecue. Op 15 minuten rijden ligt het Ngara Sero dorp met een lokale school en lokale bars waar je de cultuur nog beter kunt leren kennen.

Activiteiten

Naast de verschillende wandelingen en culturele excursies zijn er nog andere activiteiten te ondernemen bij Lake Natron Camp.

Omdat er in de omgeving veel verschillende soorten vogels leven, kun je met een gids op pad om deze vogels te spotten.

Om een fantastisch uitzicht te hebben op de omgeving tijdens zonsondergang, kun je naar een privé locatie bovenop een nabijgelegen heuvel gaan. Vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht over het meer terwijl je geniet van een heerlijk glas champagne.

De omgeving kun je ook verkennen door middel van een mountainbike, uiteraard samen met een gids.


Restaurant

In het gemeenschappelijke eettent kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner, terwijl je uitkijkt op het prachtige meer en de uitgestrekte vlaktes. Iedere avond wordt er een vier-gangen diner geserveerd, waarvan de gerechten iedere dag verschillen.

Lounge

De hoofdtent is ingericht met felle oranje en roze kleuren. Hier kun je terecht om even te ontspannen met een fantastisch 360 graden uitzicht over de omgeving. Er is een bar, koelkast en wifipunt aanwezig.

Spa / wellness

Er zijn massages te boeken bij Lake Natron Camp welke worden gegeven door twee lokale Maasai vrouwen. De massages zijn basic maar desalniettemin heerlijk voor vermoeide spieren.

Zwembad

Na een enerverende dag kun je het verkoelende water opzoeken. Bij het kamp zijn diverse natuurlijke plunge pools en één wat dieper zwembad.

Familiekamers

In elke tent kan op verzoek twee extra bedden bijgeplaatst worden.

Duurzaam

Er gaat per nacht per gast US$15 naar het Ngare Sero dorp om de lokale bevolking te steunen. Daarnaast doet het kamp mee aan verschillende projecten om te zorgen dat kinderen naar school kunnen en gemeenschappen zelfvoorzienend kunnen worden, zoals het bouwen van scholen en het verbeteren van landbouwsystemen. Ook heeft Lake Natron Camp mensen uit deze lokale gemeenschap in dienst om hen te helpen.

In het kamp is er een duurzame insteek doordat er onder andere gerecycled en hergebruikt wordt. Ook worden kamelen getraind om water vanaf het dorp naar het kamp te brengen, zodat hier geen voertuigen voor nodig zijn.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven