The Plantation Lodge

Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

Mooi gelegen lodge bij de Ngorongoro krater

Plantation Lodge ligt vlakbij de Ngorongoro krater en nabij Lake Manyara. Gelegen tussen koffieplantages en aan de voet van groene heuvels die Ernest Hemmingway al wist te fascineren, geeft Plantation Lodge een representatief beeld van het plattelandsleven van Tanzania. Je zult hier misschien geen wilde dieren vanuit je kamerraam zien, maar je kunt hier wel ervaren hoe ontspannend het leven in de 'highlands' van Oost-Afrika kan zijn. Het personeel van de lodge doet er tijdens jouw verblijf alles aan om je in de watten te leggen. Plantation Lodge is een verfrissende variatie op de doorsnee safari lodge vanwege het plattelands gevoel, terwijl je je toch zeer dichtbij de Ngorongoro krater en Lake Manyara bevindt.

Meer informatie Meer informatie
bild6

Ruim zwembad

Hier kun je lekker afkoelen

Meer informatie Meer informatie
Bild10

Heerlijk dineren

In het sfeervolle restaurant

Meer informatie Meer informatie
lake_manyara_safari

Ga op safari

Wildlife spotten in Ngorongoro Conservation Area, Lake Manyara of Tarangire

Meer informatie Meer informatie
wijnkelder

Wijnkelder

Hier wordt een breed scala aan Zuid-Afrikaanse wijnen bewaard en geschonken

Meer informatie Meer informatie
fauna

Exotische vogels spotten

Gewoon in de tuin van Plantation Lodge

Meer informatie Meer informatie
bar

Laat je verwennen op je veranda

Meer informatie Meer informatie
Plantation_Lodge_ngorongoro_1_gr

Ngorongoro Crater

Een uniek natuurfenomeen

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van The Plantation Lodge

Knusse kamers en sfeervolle suites

Alle kamers en suites zijn zeer stijlvol ingericht in de stijl van de plantages uit koloniale tijden. Houten meubilair steekt af tegen witte tinten en de inheemse details geven een Afrikaans tintje aan het interieur. De meeste kamers van Plantation Lodge liggen verspreid door de weelderige tuin. Iedere kamer is ruim en stijlvol ingericht met een eigen karakter en Afrikaanse details. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer. Sommige kamers hebben een veranda en bieden direct toegang tot de tuin.

slaapkamer
bild4
bild5
garden_house_lounge

Overnachten in het Garden House

In het Garden House heb je geen gebrek aan ruimte. Dit huis beschikt over vier tweepersoonskamers, een comfortabele lounge met open haard, een eetkamer en een veranda. Kortom, een perfecte verblijfplaats voor families of vriendengroepen!

Faciliteiten en activiteiten van The Plantation Lodge, Tanzania

Safari

Rondom Plantation Lodge liggen drie plekken waar je op safari kunt gaan. In de krater van Ngorongoro doen onder anderen zebra's, leeuwen en nijlpaarden zich tegoed aan de uitgestrekt weidegrond.

In Lake Manyara National Park komen vooral veel apen, neushoorns en exotische vogelsoorten voor.

Tarangire National Park is uitermate geschikt als je oliftanten wilt spotten, want die komen hier in grote getalen voor. Daarnaast kun je hier onder anderen cheeta's, hyena's en giraffen spotten.

Begeleide wandelingen

Tanzania staat bekend om de hoge kwaliteit van de koffie die ze exporteert. Onder begeleiding kun je een nabij gelegen koffieplantage bezoeken, waar je alles zult leren over het behandelen van de koffiebonen, en welke stappen er doorlopen worden om dit populaire drankje te maken.

Ook kun onder begeleiding een aangrenzende boerderij bezoeken. Hier zul je alles leren over het plattelandsleven in Afrika.

Spa / wellness

Mochten je spieren wat stijf zijn na een safari, dan kun je je tegen meerprijs laten masseren door een professionele masseur.

Zwembad

In de tuin ligt het zwembad van Plantation Lodge, wat de perfecte plek is om het stof van de safaritocht van je af te spoelen. Vanuit een ligstoel naast het zwembad kijk je uit op de omliggende heuvels en dit is ook de meest romantische plek om 's avonds de zonsondergang gade te slaan.

De schitterende tuin is ook geschikt om exotische vogels te spotten, om een kleine wandeling voor het diner, of om in het zonnetje een boek te lezen. Bovendien wordt deze gebruikt om mango's en avocado's te kweken, en ook de koffiebomen staan er niet alleen ter decoratie.

Restaurant

Het elegante restaurant serveert heerlijke maaltijden bereid met groente, fruit en kruiden uit de eigen moestuin. De gewassen zijn onbespoten en vol van smaak. Iedere avond kun je genieten van meerdere gangen die met zorg zijn bereid door de koks. Lunchen kan aan één van de tafeltjes in de tuin en en 's middags kun je hier koffie en taart nuttigen.

In de bar kun je bijkomen na een enerverende safari met een cocktail of een glas goede wijn. Je kunt hier verhalen uitwisselen met de andere gasten en wat tips opdoen, maar ook gewoon genieten van de ontspannen sfeer.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven