Ruaha National Park

Tanzania

Ruaha is geliefd bij de ervaren safari ganger op zoek naar een authentieke ervaring, geheel weg van de massa. Het ruige Ruaha kent een unieke combinatie van wildsoorten. Vraag reisvoorstel aan.

Voor de ervaren safariganger op zoek naar het ruige Afrika

Als je een luxe safari in het Ruaha National Park onderneemt, dan wordt je beloont met een ontdekkingstocht naar een van Tanzania's best bewaarde geheimen. Hier, in het midden van Tanzania, overlappen de flora en fauna van Oost- en Zuidelijk Afrika elkaar, wat zorgt voor een ongekende diversiteit aan wild, planten en vogels. Het park kent ruige landschappen met rotsen en veel Baobab bomen beboste heuvels. Je vindt hier 10% van 's werelds leeuwenpopulatie, grote kuddes olifanten en welgeteld 570 vogelsoorten. Ruaha betekent rivier in het Hehe, en dankt zijn naar aan de seizoensgebonden Great Ruaha rivier, de levensader dat veel wild aantrekt in dit nauwelijks bezocht wildreservaat. Ruaha is 50% groter dan de Serengeti en ontvangt nog geen 10% van het aantal bezoekers! Voor een nog meer afgelegen safari ervaring adviseren wij het afgelegen zuiden van het reservaat.

Voorbeeldreizen naar Ruaha National Park

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

strand
Afwisselende combinatie van Nyerere en Ruaha met idyllische strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Safari naar Zuid-Tanzania en Mafia Island

16 dagen vanaf € 7.400,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Ruaha National Park

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Safari1
Kleinschalig tentenkamp in Ruaha National Park
Bekijk accommodatie
Jabali restaurant met uitzicht
Hedendaagse lodge op een toplocatie in Ruaha National Park
Bekijk accommodatie
Wildernis bekijken tijdens een safari
Authentiek tentenkamp in Ruaha National Park
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Ruaha National Park

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Ruaha National Park zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Olifanten safari Ruaha National Park in Tanzania

Olifanten bij de rivier

Meer informatie Meer informatie
Jabali-Leopard

Luipaarden spotten

Je maakt in Ruaha National Park een grote kans!

Meer informatie Meer informatie
Wilde_honden_in_Ruaha_TT

Wilde honden

Hier is de wilde hond (nog) niet zeldzaam

Meer informatie Meer informatie
wandeling1

Gamedrives & Sundowners

Vanuit Kigelia Ruaha

Meer informatie Meer informatie
ruaha_walking_safari

Spannende wandelsafari's

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
boom2

Ruaha: het echte Afrika

In Ruaha National Park (10,300 km²) kun je uren rondrijden zonder andere bezoekers aan te treffen. In deze ruige wildernis met droge, dicht beboste heuvels en grote open vlakten waar de baobab, de 'ondersteboven boom', groeit, krijg je het gevoel dat je hier in het 'echte', het wilde en ongerepte Afrika bent.

Het park maakt deel uit van een uitgebreid ecosysteem waar onder meer ook de wildreservaten van Rungwa en Usango toe behoren. De Great Ruaha rivier is letterlijk de levensader van dit verder droge park. In de regentijd zwelt de rivier tot een ware stortvloed en treedt buiten zijn oevers, maar in de droge tijd valt de Great Ruaha regelmatig droog.

Overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika

Het midden van Tanzania vormt het overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika en Ruaha National Park biedt wat flora en fauna betreft 'the best of both worlds'.

Dat Ruaha National Park in een overgangsgebied ligt, is vooral te zien aan de zeer grote variatie aan antilopensoorten. Zowel de grote en kleine koedoe als de zwarte paard-en 'roan' antilopen leven hier zij aan zij. Ook zijn er impala's, Grant's gazellen en dikdiks. Verder biedt Ruaha National Park de meeste kans om luipaarden te zien in heel Tanzania. Hier is de wilde hond (nog) niet zeldzaam, en behoren de 10.000 olifanten, tot de grootste populatie in Oost-Afrika. Ook de kuddes buffels vullen de hele horizon.

Dat Ruaha National een overgangsgebied is, blijkt ook uit de grote variatie aan vogelsoorten, naar schatting maar liefst 475. Vogelaars zitten hier aan hun kijker 'vastgekleefd' en wie nog geen vogelliefhebber is, wórdt het hier wel.

Kigelia_Ruaha_landschap

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven