Ruaha National Park

Tanzania

Ruaha is geliefd bij de ervaren safari ganger op zoek naar een authentieke ervaring, geheel weg van de massa. Het ruige Ruaha kent een unieke combinatie van wildsoorten. Vraag reisvoorstel aan.

Voor de ervaren safariganger op zoek naar ruig Afrika

Het in het midden van Tanzania gelegen Ruaha National Park is één van Tanzania's best bewaarde geheimen. Tijdens een luxe safari word je beloond met zeer diverse landschappen, doordat hier de flora en fauna van Oost- en Zuidelijk Afrika elkaar overlappen. Ruaha kent ruige landschappen met rotsen en heuvels maar ook uitgestrekte vlaktes en talloze baobabbomen. Door het oosten van Ruaha stroomt de Great Ruaha rivier, de levensader waar het reservaat haar naam aan ontleent. Ruaha betekent rivier in het Hehe, deze seizoensgebonden rivier trekt veel wild aan. Dankzij de rivier en doordat het een overgangsgebied is, beschikt Ruaha over een ongekende diversiteit aan wild, planten en vogels. Zo vind je hier 10% van 's werelds leeuwenpopulatie, grote kuddes olifanten, verschillende antilopensoorten en meer dan 500 vogelsoorten.

Een ontdekkingstocht door dit ruige park laat je het echte Afrika gevoel beleven en vormt daarom de ideale bestemming voor ervaren safarigangers. Het Ruaha National Park is onderdeel van een groter ecosysteem waardoor het een totale oppervlakte heeft van 20.200 km². Hierdoor is het 50% groter dan de beroemde Serengeti, toch ontvangt Ruaha nog geen 10% van het aantal bezoekers! Tijdens je safaritochten kom je weinig tot geen andere toeristen tegen. Voor een nóg meer afgelegen safari ervaring adviseren wij het afgezonderde zuiden van Ruaha.

Voorbeeldreizen naar Ruaha National Park

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Jabali-Scenic-4
Afwisselende combinatie van Nyerere en Ruaha met idyllische strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari Zuid Tanzania en Songo Songo

Vliegsafari Zuid-Tanzania en Songo Songo archipel

13 dagen vanaf € 9.400,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Ruaha National Park

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Safari1
Kleinschalig tentenkamp in Ruaha National Park
Bekijk accommodatie
Jabali restaurant met uitzicht
Hedendaagse lodge op een toplocatie in Ruaha National Park
Bekijk accommodatie
Wildernis bekijken tijdens een safari
Authentiek tentenkamp in Ruaha National Park
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Ruaha National Park

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Ruaha National Park zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Wandeling met gids Jabali Ridge in Tanzania

Spannende wandelsafari's

Meer informatie Meer informatie
Olifanten safari Ruaha National Park in Tanzania

Maak olifanten van dichtbij mee

Meer informatie Meer informatie
Jongomero_-_aerial_view

Afwisselende natuur

op de grens van oostelijk en zuidelijk Afrika

Meer informatie Meer informatie
Zebra's in Ruaha National Park in Tanzania

De iconische baobabboom

vormt de ideale schuilplaats voor het wild

Meer informatie Meer informatie
Wilde_honden_in_Ruaha_TT

Wilde honden

hier is de wilde hond (nog) niet zeldzaam

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
boom2

Ruaha: het echte Afrika

In Ruaha National Park kun je uren rondrijden zonder andere bezoekers aan te treffen. Het park is zeer divers, van bergen en ruige wildernis met droge, dichtbeboste heuvels tot grote open vlaktes. Het park dankt haar naam aan de Great Ruaha rivier, welke door het oosten van het park stroomt. Deze rivier is de levensader van het verder droge nationaal park. In de regentijd zwelt de rivier tot een ware stortvloed en treedt buiten zijn oevers, maar in de droge tijd valt de Great Ruaha regelmatig droog.

Het landschap wordt gekenmerkt door baobabbomen, deze 'levensbomen' worden gemiddeld 500 jaar oud. Dankzij de vorm van de takken wordt de baobab ook wel 'ondersteboven boom' genoemd. Verder dienen ze als schuilplaats voor vele dieren, die je tijdens een safari kunt spotten. In het Ruaha National Park krijg je het 'echte' wilde en ongerepte Afrika gevoel. Het park maakt deel uit van een uitgebreid ecosysteem waar onder meer ook de wildreservaten van Rungwa en Usungu toe behoren.

Overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika

Het in het midden van Tanzania gelegen Ruaha National Park behoort tot het overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika. Hierdoor heeft het wat flora en fauna betreft 'het beste van beide werelden' te bieden. Zo komt er hier een zeer grote variatie aan antilopensoorten voor, zowel de grote en kleine koedoe als de roan- en sabelantilope leven hier zij aan zij. Ook zijn er impala's, Grant's gazellen en dik diks.

137130_Jabali_Private_House_Activities_Kudu_Sitings
De rivierbedding Jongomero Ruaha National Park Tanzania
Jabali-Bird
Jabali-Leopard

Grote diversiteit aan wild

Ruaha biedt de meeste kans op het zien van luipaarden in heel Tanzania. Verder vullen grote kuddes buffels de hele horizon, zijn wilde honden hier (nog) niet zeldzaam en leven er hier zo'n 10.000 olifanten. Dat dit een overgangsgebied is blijkt ook uit de grote variatie aan vogelsoorten, naar schatting maar liefst 570. Dit maakt het de ideale bestemming voor vogelliefhebbers. Vogelaars zitten hier aan hun kijker 'vastgekleefd' en wie nog geen vogelliefhebber is, wordt het hier wel. Verder vullen grote kuddes buffels de hele horizon.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven