Ruaha National Park

Tanzania

Het ruige Ruaha kent een unieke combinatie van wildsoorten. Wij brengen je graag naar dit nationale park.

Ruaha is ruig

Ruaha National Park is een van Tanzania's best bewaarde geheimen. Hier, in het midden van Tanzania, overlappen de flora en fauna van Oost- en Zuidelijk Afrika elkaar, wat resulteert in een unieke combinatie van wildsoorten. Het park is ruig, met rotsen en beboste heuvels. Het wild in dit vrij droge park concentreert zich in de omgeving van de Great Ruaha rivier.

Voorbeeldreizen in deze regio

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

strand
Afwisselende combinatie van Selous en Ruaha met idyllische strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Safari naar Zuid-Tanzania en Mafia Island

16 dagen vanaf € 7.400,- per persoon

Wat maakt Ruaha National Park zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Tanzania_Tourism_Ruaha

Olifanten bij de rivier

Meer informatie Meer informatie
Mwagusi_luipaard

Luipaarden spotten

Je maakt in Ruaha National Park een grote kans!

Meer informatie Meer informatie
Tanzania_Tourism_wilde_honden

Wilde honden

Hier is de wilde hond (nog) niet zeldzaam

Meer informatie Meer informatie
wandeling1

Gamedrives & Sundowners

Vanuit Kigelia Ruaha

Meer informatie Meer informatie
Lilac-breasted_roller__Ruaha_National_Park

Kleurrijke vogels

Het Ruaha National Park kent een grote verscheidenheid aan vogelsoorten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
boom2

Ruaha: het echte Afrika

In Ruaha National Park (10,300 km²) kun je uren rondrijden zonder andere bezoekers aan te treffen. In deze ruige wildernis met droge, dicht beboste heuvels en grote open vlakten waar de babobab, de 'ondersteboven boom', groeit, krijg je het gevoel dat je hier in het 'echte', het wilde en ongerepte Afrika bent.

Het park maakt deel uit van een uitgebreid ecosysteem waar onder meer ook de wildreservaten van Rungwa en Usango toe behoren. De Great Ruaha rivier is letterlijk de levensader van dit verder droge park. In de regentijd zwelt de rivier tot een ware stortvloed en treedt buiten zijn oevers, maar in de droge tijd valt de Great Ruaha regelmatig droog.

Overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika

Het midden van Tanzania vormt het overgangsgebied tussen oostelijk en zuidelijk Afrika en Ruaha National Park biedt wat flora en fauna betreft 'the best of both worlds'.

Dat Ruaha National Park in een overgangsgebied ligt, is vooral te zien aan de zeer grote variatie aan antilopensoorten. Zowel de grote en kleine koedoe als de zwarte paard-en 'roan' antilopen leven hier zij aan zij. Ook zijn er impala's, Grant's gazellen en dikdiks. Verder biedt Ruaha National Park de meeste kans om luipaarden te zien in heel Tanzania. Hier is de wilde hond (nog) niet zeldzaam, en behoren de 10.000 olifanten, tot de grootste populatie in Oost-Afrika. Ook de kuddes buffels vullen de hele horizon.

Dat Ruaha National een overgangsgebied is, blijkt ook uit de grote variatie aan vogelsoorten, naar schatting maar liefst 475. Vogelaars zitten hier aan hun kijker 'vastgekleefd' en wie nog geen vogelliefhebber is, wórdt het hier wel.

Kigelia_Ruaha_landschap

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven