Jongomero Camp

Ruaha National Park, Tanzania

Tentenkamp in het afgelegen zuiden van Ruaha

Jongomero Camp is een luxe tentenkamp gelegen aan de oever van de seizoensgebonden Jongomero rivier in het nauwelijks bezochte zuidwesten van Ruaha National Park, in Tanzania. Het tentenkamp ligt maar liefst 70 kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde lodge, waardoor het geheel weg van de massa ligt. De kans dat je tijdens je safari een voertuig van een andere lodge tegen komt is zeer klein, wat de wilderniservaring alleen maar vergroot. De uitstekende gidsen nemen je graag mee tijdens een indrukwekkende safari of een begeleide wandeling. Het kamp is dusdanig ontworpen dat het perfect opgaat in de omgeving. De keuken van Jongomero Camp is smakelijk en afwisselend, waardoor je zeker niets te kort zult komen!

Meer informatie Meer informatie
Olifanten spotten vanuit zwembad Jongomero Camp Tanzania

Uniek uitzicht

Oog in oog met het wild vanuit het zwembad

Meer informatie Meer informatie
Ontbijten in de bush van Ruaha National Park in Tanzania

Ontbijt in de bush

Meer informatie Meer informatie
Jongomero_-_aerial_view

Jongomero rivier

Veel gebruikte route door wild

Meer informatie Meer informatie
Gezamenlijke ruimte Jongomero Ruaha National Park Tanzania

Lounge

Ervaringen delen met anderen

Meer informatie Meer informatie
Game_Drives_at_Jongomero

Deskundige gidsen

Op safari met een open landrover

Meer informatie Meer informatie
Tentsuite binnenkant Jongomero

Ruime tenten

met veel privacy

Meer informatie Meer informatie
Olifant tijdens begeleide wandelsafari in Ruaha National Park

Spannende wandelsafari's

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Jongomero Camp

Jongomero Camp bestaat uit acht ruime, traditioneel ingerichte safaritenten met een rieten dak. De tenten liggen verspreid tussen acaciabomen, vlakbij de bedding van de Jongomero rivier. De tenten liggen een stuk uit elkaar, om de privacy te kunnen waarborgen.

Authentieke safari tenten

De tenten zijn gebouwd op een houten platform en hebben een eigen veranda met uitzicht op de meestal droge rivierbedding. De tenten beschikken over een ensuite badkamer met een douche, een dubbele wasbak en een kleedruimte. Het wild verplaatst zich vaak rondom de rivierbedding op zoek naar water, waardoor je ook tijdens de niet-actieve momenten een redelijke kans hebt om wild te spotten.

Tent in Jongomero Camp Ruaha National Park Tanzania
Luxe tent in Jongomero Camp Ruaha National Park

Faciliteiten en activiteiten van Jongomero Camp, Tanzania

Restaurant

Het kamp beschikt over een sfeervol restaurant met een prachtig uitzicht op de rivierbedding en de bush. De gerechten worden smakelijk bereid waarbij er wordt afgewisseld tussen een keuzemenu en een buffet. Daarnaast is er de optie om te eten bij het kampvuur of om te picknicken tijdens een safari.

Lounge

Jongomero heeft een gezamenlijke lounge met een bar waar je na een safari een drankje kunt pakken om vervolgens de ervaringen met elkaar te delen.

Zwembad

Er is een zwembad met uitzicht op de rivierbedding, zodat je vanuit het zwembad misschien zelfs olifanten kunt zien die zich langs de rivier verplaatsen.

Safari

Tijdens een verblijf in Jongomero Camp zijn verschillende activiteiten inbegrepen. Verken de omgeving per open landrover met slechts vier zitplaatsen, zodat iedereen een goed zicht heeft wanneer er wild te zien is. Wanneer er behoefte is voor een safari met een privé voertuig kan dat tegen een extra betaling.

Voor gasten ouder dan 16 jaar, is er de mogelijkheid om begeleide wandelingen te ondernemen. Op een rustig tempo kun je veel leren en kom je dichtbij de bijzondere, kleine dieren zoals vogels en insecten.

Activiteiten

Naast de safari's kun je ervoor kiezen om te 'Fly-campen'. Overdag verken je de omgeving met een gids en 's avonds zul je overnachten op een veilige, unieke plek en kun je genieten van het kampvuur en de omgeving. Dichterbij de ruige natuur kan niet!

Duurzaam

Selous Safari Company, het moederbedrijf van Jongomero, zet zich al decennialang op verschillende manieren in op het gebied van duurzaamheid. Voorbeelden zijn diverse projecten voor wildbehoud, het steunen van opleidingsprogramma's voor de gemeenschap en het steunen van lokale doelen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven