Fanjove Island

Songo Songo Archipel, Tanzania

Robinson Crusoe op een onbewoond eiland

Fanjove is een kleinschalig resort op het gelijknamige, onbewoonde eiland dat onderdeel uitmaakt van het Songo Songo Archipel, in het zuiden van Tanzania. Het rustieke resort is de enige accommodatie op het eiland en bestaat uit zes pal aan het strand gelegen banda's met een comfortabele en stijlvolle inrichting. Los van een 19e-eeuwse vuurtoren en een paar overblijfselen van een verlaten vissersdorpje vind je hier een vrijwel onaangeraakt eiland zoals de natuur dat bedoeld heeft, helemaal voor jezelf! Naast een lounge is er een eetzaal, maar je zult voornamelijk op het strand aan mooi gedekte tafel schuiven om te genieten van gerechten uit de goede keuken. Je kunt heerlijk tot rust komen op het strand, maar ook mooie activiteiten ondernemen. Zo kun je hier geweldig duiken bij het koraalrif van maar liefst 11 kilometer dat tot aan het strand rijkt. Daarnaast kun je een mooie excursie ondernemen met een dhow, een authentieke zeilboot.

Meer informatie Meer informatie
Barefoot luxury op Fanjove Island in Tanzania

Barefoot luxury

Meer informatie Meer informatie
Uitzicht vanuit de banda op de zee Fanjove Island

Ocean view

Vanuit iedere banda heb je een prachtig uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Kajakken rond Fanjove Island Tanzania

Kajakken

Ontdek het water rondom het eiland

Meer informatie Meer informatie
Duiken bij Fanjove Island Tanzania

Duiken

Bij het prachtige koraalrif dat reikt tot aan het strand

Meer informatie Meer informatie
Zwemmen met dolfijnen Fanjove Island in Tanzania

Snorkelen met dolfijnen

Onderneem een bootexcursie op zoek naar dolfijnen

Meer informatie Meer informatie
Dhow excursie Fanjove Island Tanzania

Varen op authentieke dhow

Meer informatie Meer informatie
Gemeenschappelijke ruimte van Fanjove Island in Tanzania

Lounge aan het strand

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Jabali-Scenic-4
Afwisselende combinatie van Nyerere en Ruaha met idyllische strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari Zuid Tanzania en Songo Songo

Vliegsafari Zuid-Tanzania en Songo Songo archipel

13 dagen vanaf € 9.400,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Fanjove Island

Banda's

Fanjove Island beschikt over zes eco-vriendelijke banda's die gebouwd zijn naar de vorm van een dhow, een traditionele lokale zeilboot. De banda's zijn hutten in Oost-Afrikaanse stijl, opgebouwd uit duurzaam hout, riet en palmblad. Iedere banda heeft een comfortabel tweepersoonsbed en een en-suite badkamer met een douche. De banda's zijn open aan de voorkant waardoor je vanuit het bed rechtstreeks uitzicht hebt op de oceaan. Er is ook een klein balkon op de eerste verdieping voor een nog beter uitzicht.

Overnachten in een banda Fanjove Island Tanzania
Interieur van een banda op Fanjove Island

Faciliteiten en activiteiten van Fanjove Island , Tanzania

Restaurant

De vers bereide, heerlijke maaltijden worden zoveel mogelijk in de buitenlucht geserveerd. De smakelijke gerechten zijn voornamelijk verse visgerechten. Daarnaast worden er ook heerlijke gerechten uit verschillende culturen bereid, zoals curry's of een verfrissende salade.

Lounge

Na het snorkelen kun je heerlijk ontspannen in de overdekte, gezamenlijke lounge waar je met een goed boek kunt afkoelen.

Strand

Vanaf je banda kun je zo de azuurblauwe zee instappen voor een verfrissende duik of om te snorkelen. Als je de omgeving op een andere manier wil verkennen, stap dan in een kajak of op een sup-plank en vaar rondom het paradijselijke eiland.

Duikcentrum

Je kunt, wanneer je in het bezit bent van een duikbrevet, direct vanaf het strand fantastisch duiken dankzij het 11 kilometer lange koraalrif naast het eiland.

Watersport

Vanaf het strand kun je heel mooi kajakken en suppen. Om de andere kant van het wateroppervlak te verkennen kun je hier naast duiken ook heel goed snorkelen.

Activiteiten

Naast de watersporten zijn er bij Fanjove Island verschillende activiteiten te ondernemen tegen een meerprijs. Voorbeelden zijn een bootexcursie naar een zandbank, snorkelen vanuit een boot, varen met een dhow-zeilboot bij zonsondergang en excursies om dolfijnen of walvissen te spotten.

Kindvriendelijk

Vanaf zes jaar zijn kinderen al welkom op Fanjove Island en kunnen ze genieten van het zwemmen in de zee en de mooie omgeving.

Duurzaam

De banda's verbruiken stroom die is opgewekt door zonne-energie. Ook zijn de banda's van natuurlijke producten gebouwd, namelijk hout, riet en palmbladeren, om zo een milieuvriendelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Bovendien draagt Fanjove bij aan het welzijn van de bevolking op omliggende eilanden in het Songo Songo archipel.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven