Zanzibar Mafia eiland, Pemba en de kust van Tanzania

Tanzania

Bezoek de (eilanden voor de) kust van Tanzania voor een duikreis of strandvakantie, of een ontspannen verlenging na je safari. Wij helpen je met het vinden van de juiste accommodatie.

Niet alleen strand en koraalriffen op Zanzibar

De kust bij Dar es Salaam biedt schitterende duikmogelijkheden, maar voor de nieuwsgierige reiziger hebben de eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia, die voor de kust zijn gelegen, en de kuststrook van het vasteland meer in petto dan koraalriffen. Wij helpen je met het vinden van de meest exclusieve locaties en accommodaties voor je strandvakantie. Zoals het Saadani National Park waar de bush aan het strand grenst. Dit is het enige wildpark in Tanzania dat aan de Indische Oceaan ligt. Uiteraard zijn er ook vele mooie plekjes die ideaal zijn voor een ontspannen strandvakantie na een intensieve safari door Tanzania.

Voorbeeldreizen naar Zanzibar Mafia eiland, Pemba en de kust van Tanzania

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Serengeti_National_Park__Tanzania__zonsondergang
Met de beste gidsen op safari naar de hoogtepunten van Tanzania
Bekijk voorbeeldreis

Individuele luxe safari Noord-Tanzania en Zanzibar

17-daagse safari vanaf €12.100,- per persoon

N_Ibo_-_Ibo_Island_town_scene_12
Verlaten stranden, authentieke cultuur en indrukwekkende safari's
Bekijk voorbeeldreis

Authentieke safari door Mozambique en Tanzania

15-daagse rondreis vanaf €6.300,- per persoon

strand
Afwisselende combinatie van Nyerere en Ruaha met idyllische strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Safari naar Zuid-Tanzania en Mafia Island

16 dagen vanaf € 7.400,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Zanzibar Mafia eiland, Pemba en de kust van Tanzania

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

luxe bungalow bij pole pole in Tanzania
Romantisch resort op Mafia eiland
Bekijk accommodatie
FullSizeRender3
Schitterend resort aan wit strand op Pemba
Bekijk accommodatie
Prive strand met ligbedden op Mnemba Island
Paradijselijk privé eiland ten noorden van Zanzibar
Bekijk accommodatie
Pongwe Beach Hotel
Fijn middenklasse hotel aan de oostkust van Zanzibar
Bekijk accommodatie
Tanzania Fanjove island strand en boot
Rustiek resort op Songo Songo archipel
Bekijk accommodatie
Breezes Beach Club & Spa Strand
Fijn middenklasse resort aan oostkust van Zanzibar
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Zanzibar Mafia eiland, Pemba en de kust van Tanzania

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Zanzibar Mafia eiland, Pemba en de kust van Tanzania zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Pole_Pole_strand

Poederwitte stranden

Meer informatie Meer informatie
Bagamoyo_-_vissers_lazy_lagoon

Altijd verse vis

Meer informatie Meer informatie
Bagamoyo_kust_-_lazy_lagoon

Prachtige boottochten

Meer informatie Meer informatie
sunset

Schitterende zonsondergang

Bijvoorbeeld vanaf Fumba Beach Lodge

Meer informatie Meer informatie
Matemwe-guests-diving-zanzibar

Fantastische duikmogelijkheden

Meer informatie Meer informatie
Matemwe-Zanzibar-Spice-tour-Aadrian-Loue-LR

Spice Tour

Maak een interessante excursie en leer meer over de specerijen die hier vandaan komen.

Meer informatie Meer informatie
yellowfish_high

Kleurrijke onderwaterwereld

Meer informatie Meer informatie
1009341_10151514343413823_1815188551_o

Romantisch dineren

Op het strand van Pole Pole

Meer informatie Meer informatie
Park_Hyatt_Stone_Town

Stone Town

Ontdek de unieke architectuur en de mix van Arabische en Afrikaanse invloeden

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Zanzibar Archipel

Samen met Mafia Island vormt de specerijenarchipel Zanzibar de zogenaamde Spice Islands. De Zanzibar Archipel zelf bestaat uit een aantal kleine eilanden en twee grote: Unguja en Pemba. Beide eilanden zijn geliefde strandbestemmingen waar je uitstekend kunt duiken.
In de volksmond wordt Unguja altijd aangeduid als Zanzibar. De kustlijn van Unguja heeft iets dromerigs. In de talrijke kleine vissersdorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Unguja telt maar liefst dertig prachtige stranden. Het witte zand is in het noorden en noordoosten zo fijn dat het knarst onder je tenen. Een van de mooiste stranden is Nungwi, aan de noordpunt van het eiland. De kust loopt hier iets af en de zee is heel rustig. Snorkelaars en duikers kunnen rekenen op bont koraal en een uitbundig visbestand. Het voor de kust gelegen Mnemba Island geniet internationale bekendheid om zijn duik- en snorkelmogelijkheden.
Maar Unguja is niet alleen maar een ideale strand- en duikbestemming. Het eiland kent een grote culturele rijkdom: ruines van vijftiende- tot negentiende-eeuwse paleizen, forten, moskeeën en graven.

Kinasi Lodge | Mafia eiland | Spice eilanden | Tanzania | ontspannen
Tanzania reizen | Zanzibar | Unguja | Stone Town

Wandelen door het doolhof van straatjes in Stone Town

Stone Town, een eeuwenoude wijk in de hoofdstad Zanzibar Town, is een fraai voorbeeld van de Swahili handelssteden aan de Oost-Afrikaanse kust. Hier zijn door de tijd heen de afzonderlijke elementen van de Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese culturen samengebracht en met elkaar vermengd. De eeuwenlange handelsbetrekkingen tussen Azië en Afrika zijn terug te vinden in de architectuur en de stedelijke structuur van Stone Town, die gelukkig intact is gebleven. Reden voor UNESCO om Stone Town op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

Het is een belevenis om door het doolholf van smalle, kronkelende straatjes te wandelen onder dakranden en Arabisch aandoende balkonnetjes, te dineren in een van de vele 'rooftop' restaurants, of 's avonds allerlei lekkers te proeven op de markt voor het 'House of Wonders', het mooiste gebouw op het eiland dat door een Schot werd ontworpen voor een sultan. Uiteraard kun je hier geweldige specerijen kopen: in de smalle straatjes of langs de weg op weg naar het strand. Het ruikt geweldig.

Pemba eiland: strand en duiken in alle rust

Pemba eiland wordt steeds meer een trekpleister voor toeristen die het op Unguja (Zanzibar) iets te druk vinden. Dit rustige, afgelegen eiland is bij uitstek geschikt als exclusieve bestemming voor huwelijksreizen. Onbewoonde eilandjes aan de ongerepte kust, kokospalmen op de stranden en geweldige duikmogelijkheden in het Pemba Kanaal voor de westkust. Andere duiklocaties zijn Fundu Reef, Kokota Reef, Manta Point, Misali Island en Njao Gap. In het kristalheldere water zijn prachtige vis- en koraalsoorten te zien. In het Pemba Kanaal kun je bovendien vissen op verschillende marlijnsoorten, zwaardvis en tonijn.

Wie liever een dagje droge voeten houdt, kan op het eiland de verschillende ruïnes bezoeken, zoals van een vijftiende-eeuws paleis en een elfde-eeuwse Swahili nederzetting. Ook excursies naar diverse specerijenplantages behoren tot de mogelijkheden.
Pemba_Island_Manta_resort
Mafia eiland - Pole Pole - boot

Strandverlenging op het weinig bekende Mafia eiland

Mafia Island is een vriendelijk eiland met een ontspannen sfeer. Het is het hoofdeiland van de Mafia Archipel en beantwoordt perfect aan ons beeld van een Bounty-eiland. Het is een exclusieve hide-away waar je na alle indrukken op het Afrikaanse vasteland heerlijk tot rust komt.

Ook is Mafia Island een van de beste duikbestemmingen aan de Oost-Afrikaanse kust. Het ecosysteem rondom Mafia Island is in 1995 uitgeroepen tot Marine Park. Hier zwemmen meer dan 400 vissoorten. Sommige onbewoonde eilanden zijn kraamkamers voor reuzenschildpadden. Oktober tot eind maart zijn de beste maanden om te duiken. Verder kun je zeevissen en dagexcusies maken per dhow naar de andere eilanden van de archipel. Chole Island is het enige andere bewoonde eiland. Op Chole kun je een route volgen over het eiland. Onderweg zie je Perzische ruïnes en een markt, en kun je kennismaken met de vriendelijke bevolking.

Al met al is het een perfecte bestemming voor een luxe op maat gemaakte duikvakantie of huwelijksreis.

Bagamoyo: het Dar Es Salaam van 100 jaar geleden

Op twee uur rijden boven Dar Es Salaam ligt Bagamoyo, ooit thuishaven van ontdekkingsreiziger David Livingstone. Hier krijg je het idee dat je terug bent in het Dar es Salaam van een eeuw geleden. Bagamoyo is Ki Swahili voor 'begraaf mijn hart', een verwijzing naar het roemruchte verleden van deze havenstad: hiervandaan werden de slaven verscheept naar de slavenmarkt op de Zanzibar Archipel. Als 'herinneringsplaats' aan menselijk lijden staat Bagamoyo daarom op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verschillende gebouwen in Bagamoyo zijn stenen getuigen, zoals als de Caravan Serai, het Von Wissman blok, de Oude Markt, het douanegebouw, en het oude Fort, maar ook het vrijheidsdorp op de rooms-katholieke missie en het Rooms-katholieke Museum. Tegenwoordig worden in Bagamoyo dhows gebouwd.

Bagamoyo_ruine_-_lazy_lagoon
Saadani National Park | Tanzania | strand bij Saadani Lodge

Bush meets Beach in Saadani National Park

Gelegen in de historische driehoek van Bagamoyo, Pangani en Zanzibar, is Saadani National Park het enige wildreservaat in Tanzania dat aan de kust ligt. Terwijl Saadani al sinds 1969 beschermd is, is het in 2002 uitgebreid tot 1.100 km2 en heeft het de status van national park gekregen. Je kunt Saadani National Park dus een strandbestemming noemen met wild als extra, of een safaribestemming met uitzicht op zee. Het park bezit alle eigenschappen die de kustlijn van Tanzania zo aantrekkelijk maakt voor Europese bezoekers: palmen, witte stranden en helder blauw water. Terwijl op zee de dhows langzaam voorbij zeilen, kun je vlakbij een olifant langs zien slenteren of een leeuw zien drinken uit een waterpoel.

Het Zaraninge Bos en de Wami rivier in Saadani

Sinds de uitbreiding maakt het Zaraninge Bos deel uit van Saadani National Park. Dit bos werd tot die tijd beheerd door het Wereld Natuur Fonds (WWF) met als doel de zeer grote botanische rijkdom te behouden van een van de laatst overgebleven regenwouden aan de kust van Tanzania.

De toevoeging van de Wami rivier aan Saadani National Park maakt het voor bezoekers aan het park mogelijk boottochten te maken tussen de mangrovebossen door en een bonte mix van rivier- en zeevogels te bekijken. De rivierstrandjes behoren tot de laatste kraamkamers voor de soepschildpad op het vasteland van Tanzania.
Saadani National Park | Wamu rivier | Tanzania
FA62BF_1

Songo Songo Archipel

De eilandengroep Songo Songo is een verzameling van vijf kleine eilandjes ten zuiden van Mafia eiland. De eilanden worden omzoomd door een prachtig koraalrif dat tot aan het strand strekt, wat het een uitstekende locatie maakt voor snorkelaars en duikers.

De kleine eilanden zijn kenmerkend om hun poederwitte stranden en de palmbomen, maar ook de verschillende dieren zorgen voor een unieke beleving. Zo dienen sommige eilanden als een habitat voor de zeeschildpadden waar ze op de stranden hun eieren leggen. Ook zijn de eilanden een veilige plaats voor veel zeevogels. De combinatie van de prachtige omgeving en een ongedwongen sfeer zorgen voor een authentiek Robinson Crusoe gevoel.

Hoogtepunten volgens onze Tanzania reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven