Katavi National Park

Tanzania

Als je het summum van ongereptheid wilt meemaken, is Katavi National Park de ultieme bestemming. Wij helpen je graag met een reisvoorstel op maat.

Het summum van ongerepte wildernis

Als je 'alles' al zo'n beetje gezien hebt en het summum van ongereptheid wilt meemaken, is Katavi National Park in het zuidwesten van Tanzania de ultieme bestemming. Ruiger kan echt niet. Het is een van de minst bekende en moeilijkst toegankelijke parken van Tanzania. Je rijdt hier niet alleen over onverharde wegen, soms moet je zelf je weg creëren. Katavi National Park, dat tweemaal zo groot is als de provincie Utrecht, kent dan ook zeer weinig bezoekers. Zodoende krijg je het gevoel dat je het reservaat helemaal voor jezelf hebt.

Voorbeeldreizen in deze regio

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Chada_Katavi
Zeer afwisselende luxe reis naar het hart van Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Authentieke safari naar Noord- en West Tanzania

13 daagse rondreis vanaf €9.200,- per persoon

Wat maakt Katavi National Park zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Tanzania safari | Katavi National Park

Authentiek donker Afrika

Meer informatie Meer informatie
Katavi National Park | Tanzania

Geweldige safaris

Perfect te combineren met Mahale National Park aan het Tanganyika meer

Meer informatie Meer informatie
Katavia National Park | Chada Katavi | interieur tent

Comfortabel slapen

Rustiek tentenkamp in ongerept westelijk Tanzania

Meer informatie Meer informatie
4x4

Ongerept gebied

Op avontuur in het Katavi National Park

Meer informatie Meer informatie
nijlpaarden_katavi_(Nomad)

Nijlpaarden bij de rivier

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

De vloedvlakte van Katavi

In Katavi National Park (5.000 km2) worden uitgestrekte miombobossen doorkruist door een aantal rivieren die uitlopen in de vloedvlakte waar Katavi bekend om is. In de natte tijd worden deze drassige grasvlakten bevolkt door nijlpaarden en krokodillen. In de droge tijd grazen hier grote concentraties olifanten, zebra's, wildebeesten en buffels die in Afrika hun weerga amper kennen. Ook zijn hier meer dan 400 vogelsoorten te herkennen.

foto1
Tanzania Katavi National Park nijlpaarden
6925020241_f4bfb73400_o

Héél veel krokodillen

De aantallen krokodillen zijn hier zo groot dat zij zich niet kunnen verschuilen. En dan zijn er de buffels - grotere kuddes kom je gegarandeerd nergens anders tegen - leeuwen, hyena's en luipaarden. Honderden nijlpaarden drijven in de rivieren of grazen in enorme kuddes aan de oevers. Als tegen november het droge seizoen ten einde loopt, is het water grotendeels opgedroogd en kun je een hele groep nijlpaarden dicht tegen elkaar aan in de laatst overgebleven modder zien liggen. Dan is het letterlijk van levensbelang dat het snel gaat regenen, omdat de dieren anders verhongeren.

Ondanks het vele wild komen hier slechts een slordige 3000 bezoekers per jaar, dus gemiddeld nog geen tien per dag. Dit heeft er alles mee te maken dat Katavi National Park zo afgelegen is, maar wie die moeite neemt, wordt beloond met uitstekende safarimogelijkheden in wellicht de meest ongerepte wildernis van Afrika.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Tanzania reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven