Sand Rivers Selous

Nyerere National Park, Tanzania

Prachtige lodge aan de oever van de Rufiji rivier

Sand Rivers Selous is een lodge gelegen in het noorden van het 30.893 km² grote Nyerere National Park (voorheen Selous Game Reserve), aan de oever van de Rufiji rivier. Sand Rivers Selous is ongetwijfeld de meest exclusieve lodge in het Selous wildreservaat. De lodge is prachtig gelegen op een rotsachtig schiereiland onder grote bomen. Vanuit jouw cottage heb je uitzicht op de zandbank voor de lodge waar vaak nijlpaarden, olifanten en buffels te zien zijn. Sand Rivers Selous werd in 1984 gebouwd door Richard Bonham, die dit toen nog onbekende gebied van de Selous gebruikte voor zijn beroemde wandelsafari's. Voor een exclusieve safari ervaring met veel privacy ben je bij Sand Rivers Selous aan het juiste adres!

Meer informatie Meer informatie
ontbijt2

Bijzonder ontbijt

Ontbijten op uitzonderlijke plekjes

Meer informatie Meer informatie
bush

Rustige wandelsafari's

In jouw eigen tempo de omgeving ontdekken

Meer informatie Meer informatie
zwembad2

Ruim zwembad

Overdag kun je lekker afkoelen in het zwembad en 's avonds kun je er heerlijk dineren

Meer informatie Meer informatie
flycamping

Flycamping

Een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Meer informatie Meer informatie
terras2

Prachtig uitzicht

Alle guest rooms hebben een open voorkant en hebben een panoramisch uitzicht op de rivier

Meer informatie Meer informatie
Knusse lounge in Sand Rivers Selous | Nyerere National Park

De lounge

In de knusse en comfortabele lounge kun je heerlijk ontspannen

Meer informatie Meer informatie
zwembad_uitzicht

Wild spotten in de rivier

Vanaf het zwembad kijk je uit over de rivier

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Sand Rivers Selous

Mooie 'Riverside' kamers

De lodge ligt verhoogd op de oevers van de rivier en onder de verkoelende schaduw van prachtige mahoniebomen en tamarind-bomen. Sand Rivers Selous bestaat uit vijf kamers en drie suites. De materialen die zijn gebruikt hebben lichte, natuurlijke kleuren en ze zijn gedecoreerd met voorwerpen van bewerkt en onbewerkt hout. Het geheel geeft een heerlijk gevoel van vrijheid en een ontspannen sfeer. Alle kamers beschikken over een ruime, open badkamer en hebben een prachtig uitzicht op de Rufiji rivier.

Sand_rivers_selous_slaapkamer
Sand_rivers_selous_badkamer
Sand_rivers_selous_terras

Verblijven in een 'Hillside' suite

De suites liggen een stukje van de standaard kamers af en verschillen er in zoverre van dat ze een ruimere slaapkamer hebben en beschikken over een loungegedeelte en een 'plunge pool'. Ze zijn opgebouwd uit houten boomstammen en hebben een rieten dak.

Faciliteiten en activiteiten van Sand Rivers Selous, Tanzania

Safari

Sand Rivers Selous vormt de basis voor een aantal van Tanzania's beste safarigidsen. Zij nemen je mee op de meest bijzondere dagelijkse avonturen. Zo kun je een boottocht maken over de Rufiji rivier waarbij je nijlpaarden en krokodillen spot, of een spectaculaire wandelsafari maken door de meest afgelegen delen van het park, op zoek naar olifanten. Vanaf een rots vissen in de rivier of in een safarivoertuig het spoor volgen van een wilde hond of leeuw, behoort ook tot de mogelijkheden.

Begeleide wandelingen

In plaats van met een 4x4 voertuig op safari te gaan, kun je ook op een rustig tempo de omgeving ontdekken tijdens een begeleide wandelsafari.

Zwembad

Het zwembad is gelegen in de rotsen van de oever van de rivier waar een 1500 jaar oude Boababboom je schaduw biedt.

Privé plungepool

De suites beschikken over een privé plungepool

Restaurant

Vanuit de comfortabele sofa's in het restaurant en de lounge van Sand Rivers Selous heb je prachtig uitzicht over de Rufiji rivier en het reservaat. Ook het restaurant en de lounge hebben een rieten dak en zijn opgebouwd uit boomstammen en witte natuurstenen. Terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd, heb je kans een leeuw te spotten aan de oever van de rivier.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven