Hatari Lodge

Arusha National Park, Tanzania

Fijne safarilodge met uitzicht op twee bergen

Hatari Lodge ligt aan de rand van het Arusha National Park in Tanzania en kijkt uit op de Kilimanjaro en Mount Meru. Je bevindt je hier vlakbij de locatie waar de klassieke film Hatari! met John Wayne is opgenomen. In dit schitterende, fotogenieke gebied vormt Hatari Lodge een luxe accommodatie met een retro uitstraling. Vanuit Hatari Lodge kijkt je, behalve op de bergen, uit op het Momella meer dat allerlei dieren aantrekt. Vanuit je kamer kun je dus al vele vogelsoorten en ander wild spotten. Deze stijlvolle lodge biedt zeer persoonlijke service en je hebt hier bovendien talloze mogelijkheden om de verschillende kanten van het Hatari natuurreservaat te leren kennen. Hatari Lodge is een accommodatie met veel gevoel voor historie en een verfrissende ambiance. Een ideale get-away wanneer je op zoek bent naar een actieve safari-vakantie in een oogstrelende omgeving.

sundowner_deck
Meer informatie Meer informatie
Knipsel7

Een wildrijke omgeving

Wild spotten vanuit de lodge

Meer informatie Meer informatie
Knipsel1

Dineren

Meer informatie Meer informatie
John_Wayne_Bar

Bar

Geniet van een verfrissend drankje in de bar

Meer informatie Meer informatie
guests_having_picnic_near_water_fall

Picknick lunch

Neem deel aan één van de leuke activiteiten

Voorbeeldreis met deze accommodatie

1.0._giraffe
Safari's naar Arusha National Park, bezoek aan Kilimanjaro en ontspannen strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari door het minder bekende Tanzania

12 dagen vanaf € 4.800,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Hatari Lodge

Ruime kamers

Hatari Lodge beschikt over negen ruime kamers. Deze hebben allemaal een ensuite badkamer met een groot raam zodat je vanuit het bad geniet van de schoonheid van de omliggende natuur. Iedere kamer beschikt verder over een open haard die 's avonds voor warmte en gezelligheid zorgt. Het meest opvallende aan de kamers is de inrichting. Het decor is ‘retro'. Kleuren en vormen uit de jaren '60 en '70 nemen je mee terug in de tijd toen de film Hatari! uitkwam en safari's in Tanzania populair begonnen te worden.

Purple_room_Kingsize_bed

Faciliteiten en activiteiten van Hatari Lodge, Tanzania

Restaurant

Hatari Lodge bestaat in totaal uit drie gebouwen waarvan het hoofdgebouw het oudste is. Hier vind je een grote loungeruimte en de eetkamer. Je geniet hier van heerlijke maaltijden die met veel zorg zijn bereid door de gastvrouw en gastheer. Je ontbijt op het ontbijtdek, omringd door geurende Acacia bomen.

Lounge

In de lounge ontspan je met een drankje van de bar en vanaf het uitkijkdek kun je gade slaan hoe de ondergaande zon de Kilimanjaro kleurt. Hatari Lodge beschikt over een collectie aan boeken over de omgeving. 's Avonds kun je plaatsnemen rondom de vuurplaats waar verhalen worden verteld over de omgeving, de natuur en de geschiedenis van het Arusha National Park - een leuke manier om geïnformeerd te raken.

Safari

Hatari Lodge organiseert allerlei activiteiten die zijn inbegrepen bij het verblijf om het Arusha National Park te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld safaritochten maken met een 4x4-voertuig. Zo rij je naar schitterende uitzichtpunten, door oeroude bossen, naar een flamingo-meer en luncht of ontbijt je tussen de Colobus aapjes. Het park kunt je ook te voet verkennen. Op die manier komt je meer te weten over de kleinere dieren en organismen die deel uitmaken van het ecosysteem.

Begeleide wandelingen

Je kunt het park ook te voet verkennen. Op die manier komt je meer te weten over de kleinere dieren en organismen die deel uitmaken van het ecosysteem.

Culturele excursies

Je kunt een Masaï gemeenschap bezoeken, waarbij je een introductie krijgt in de cultuur van dit natuurvolk.

Activiteiten

Tegen een meerprijs kunnen sportieve gasten Mount Meru beklimmen tijdens een vierdaagse tocht. Een indrukwekkende ervaring is een kanotocht over de Momella meren. Je vaart langs groepjes nijlpaarden, grazende buffels en kolonies roze flamingo's. In de omgeving leven meer dan 650 soorten vogels, dus vogelliefhebbers kijken hier hun ogen uit.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven