Hatari Lodge

Arusha National Park, Tanzania

Duurzame safarilodge met uitzicht op twee vulkanen

De karakteristieke Hatari Lodge heeft een prachtige ligging op de helling van Mount Meru en kijkt uit op de Kilimanjaro. Het ligt binnen de grenzen van het Arusha National Park, het kleinste nationaal park van Tanzania. Naast uitzicht op de twee bergen kun je ook de Momella meren bewonderen vanaf de lodge. Dit meer trekt allerlei wild aan zoals flamingo's en nijlpaarden. Naast de gebouwen waar het restaurant en de lounge is ondergebracht is er een prachtig houten dek wat je dichter bij het wild laat komen. Door de vele ramen kun je zelfs vanuit je kamer het wild al spotten. Het fotogenieke gebied rondom de lodge was ooit het decor van de klassieke film Hatari! met John Wayne, iets wat in het decor van sommige kamers van Hatari Lodge terug komt. Er zijn bij Hatari tal van activiteiten te ondernemen, zo nemen de professionele gidsen je graag mee op indrukwekkende safaritochten, kun je kajakken op de Momella meren, of een mooie begeleide wandeling maken.

Meer informatie Meer informatie
John Wayne Bar bij Hatari Lodge in Tanzania

Verfrissend drankje

De naam 'John Wayne Bar' is een knipoog naar de film die hier in de jaren '60 is opgenomen

Meer informatie Meer informatie
Deluxe_building

Jouw kamer in je eigen huisje

Meer informatie Meer informatie
Sun_Downer_Cocktails_on_Hatari_Walkway

Sundowners rond het vuur

Met een heerlijk drankje genieten van de ondergaande zon

Meer informatie Meer informatie
Hatari_Lodge

Wild in je tuin

Je hoeft de lodge niet te verlaten om wilde dieren te zien

Meer informatie Meer informatie
jg_kili_for_all_shira

Wandelingen met fantastisch uitzicht

onder andere op Kilimanjaro

Meer informatie Meer informatie
Fig_Tree

Safari's door bijzondere natuur

Meer informatie Meer informatie
Hatari_Lodge

Knusse gemeenschappelijke ruimte

Meer informatie Meer informatie
Kanoën op Momella meer bij Hatari Lodge in Tanzania

Kanoën op de Momella meren

Onderneem Hatari's memorabele excursies

Meer informatie Meer informatie
Buiten tafelen bij Hatari Lodge in Tanzania

Dineren op het dek

Geniet van het eten én het uitzicht

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Fly camping bij Sabuk Lodge in Kenia
Rondreis naar Arusha NP, Kilimanjaro, Amboseli, Laikipia en ontspannen strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Safari door minder bekend Tanzania en Kenia

Duurzame safari door minder bekend Tanzania en Kenia

15 dagen vanaf € 8.400,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Hatari Lodge

Ruime kamers

Hatari Lodge beschikt over 15 ruime kamers voor twee tot maximaal zes personen. Elke kamer is voorzien van een en-suite badkamer met een groot raam zodat je vanuit het bad kunt genieten van de schoonheid van de omliggende natuur. Iedere kamer beschikt verder over een lounge met open haard die 's avonds voor warmte en gezelligheid zorgt. Sommige kamers hebben een ‘retro' decor met veel kleur en vormen uit de jaren '60 en '70. Andere kamers bevatten juist lichte, natuurlijke kleuren.

Retro kamer bij Hatari Lodge in Tanzania
Lichte kamer bij Hatari Lodge in Tanzania

Faciliteiten en activiteiten van Hatari Lodge, Tanzania

Safari

Bij Hatari Lodge zijn er verschillende activiteiten inbegrepen. Zo kun je een safari ondernemen met een Landrover tussen de twee bergen, langs een flamingo-meer en door oeroude bossen. Tijdens je safari's kun je veel wild spotten zoals giraffes, franjeapen en vele vogelsoorten.

Begeleide wandelingen

Je kunt de ongerepte natuur rondom de Hatari Lodge ook te voet verkennen. De gidsen kunnen je van alles vertellen over de omgeving en het wild, zo ook over de kleinere dieren en organismen die allemaal deel uitmaken van het ecosysteem van Arusha Nationaal Park.

Culturele excursies

In het Arusha National Park leven Masai gemeenschappen, je krijgt de kans om kennis met hen te maken en te leren over hun nomadische bestaan en kleurrijke cultuur.

Activiteiten

Vanaf Hatari zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk, zo kun je een indrukwekkende kanotocht over de Momella meren ondernemen, hierbij vaar je langs bijvoorbeeld nijlpaarden, grazende buffels en kolonies van roze flamingo's.

Ook kun je als vogelaar je ogen uit kijken, in Arusha National Park leven namelijk meer dan 650 verschillende vogelsoorten.

Restaurant

Hatari Lodge bestaat in totaal uit drie gebouwen waarvan het hoofdgebouw het oudste is. Hier vind je onder andere de eetkamer waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden die zijn bereid met verse, lokale ingrediënten uit de tuin van Hatari. Je ontbijt wordt geserveerd op het ontbijtdek, omringd door geurende Acacia bomen.


Lounge

In de lounge kun je ontspannen met een boek uit Hatari's collectie onder het genot van een drankje van de bar, of kijken hoe de Kilimanjaro oranje kleurt door de zonsondergang. Je kunt ook plaats nemen rondom de vuurplaats, waar vaak verhalen worden verteld over de omgeving en geschiedenis van het Arusha National Park.

Kindvriendelijk

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij Hatari Lodge.

Familiekamers

Er zijn kamers waar je met een groep kunt verblijven, bestaande uit maximaal vier volwassenen en twee kinderen.

Duurzaam

Hatari zet zich in voor het behoud van de natuur en het wild in de omgeving. Daarnaast wordt er voor het bereiden van de maaltijden voornamelijk gebruik gemaakt van verse ingrediënten uit de keukentuin.

De inrichting van de Hatari Lodge is veelal handgemaakt, dit wordt gedaan door lokale handwerkers, op het terrein van Hatari.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven