Hatari Lodge

Arusha National Park, Tanzania

Fijne safarilodge met uitzicht op twee bergen

De persoonlijke Hatari Lodge heeft een prachtige ligging op de helling van Mount Meru en kijkt uit op de Kilimanjaro. Het ligt aan de rand van het Arusha National Park, wat met een oppervlakte van 13.700 hectare het kleinste nationaal park van Tanzania is. Naast uitzicht op de twee bergen kan je ook de Momella meren bewonderen vanaf de lodge. Deze wateren trekken allerlei wild aan zoals flamingo's en nijlpaarden. Dit fotogenieke gebied is het decor van de klassieke film Hatari! met John Wayne, iets waar je bij sommige kamers van Hatari Lodge aan herinnerd zal worden aan de hand van de jaren '60 kleuren en vormen. Verder zijn veel ramen waardoor je ook binnen kan genieten van natuurlijk licht en zelfs vanuit je kamer al wild kan spotten. De lodge bestaat uit drie gebouwen, in het oudste gebouw zijn het restaurant, de eetzaal en de lounge te vinden. Daarnaast is er een prachtig houten dek wat je dichter bij het wild laat komen, met aan het uiteinde een zitje rond het vuur. Er zijn bij Hatari tal van activiteiten te ondernemen, zo nemen de professionele gidsen je graag mee op indrukwekkende safaritochten, kan je een kajak excursie op de Momella meren ondernemen, of een mooie begeleide wandeling maken.

Meer informatie Meer informatie
hatari_lodge_panorama_smaller

Ongerept landschap

Je hebt een geweldig uitzicht op Mount Meru

Meer informatie Meer informatie
Hatari Bar

Verfrissend drankje

De naam 'John Wayne Bar' is een knipoog naar de film Hatari! die in dit gebied is opgenomen

Meer informatie Meer informatie
Knipsel7

Wildrijke omgeving

Onderneem een safari

Meer informatie Meer informatie
Knipsel1

Dineren op het dek

Geniet van het eten én het uitzicht

Meer informatie Meer informatie
hatari_01_2007_2341

Uitzicht op de Kilimanjaro

Meer informatie Meer informatie
guests_having_picnic_near_water_fall

Heerlijke picknick lunch bij waterval

Neem deel aan een van Hatari's activiteiten

Meer informatie Meer informatie
dmb_hatari_img_9327-3

Dichtbij het wild

Wild spotten vanuit je kamer of vanaf de veranda

Voorbeeldreis met deze accommodatie

6_Kili_Terrasse-p19do3j8cb1fn31hkp2us4kd117j
Rondreis naar Arusha NP, Kilimanjaro, Amboseli, Laikipia en ontspannen strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Hatari Lodge

Ruime kamers

Hatari Lodge beschikt over 15 ruime kamers voor twee tot maximaal zes personen. Elke kamer is voorzien van een en-suite badkamer met een groot raam zodat je vanuit het bad kan genieten van de schoonheid van de omliggende natuur. Iedere kamer beschikt verder over een open haard die 's avonds voor warmte en gezelligheid zorgt. Sommige kamers hebben een ‘retro' decor met veel kleur en vormen uit de jaren '60 en '70. Andere kamers zijn verfijnd en bevatten lichte, natuurlijke kleuren.

Purple_room_Kingsize_bed
dsc_4699_villa_tembo3

Faciliteiten en activiteiten van Hatari Lodge, Tanzania

Safari

Bij Hatari Lodge zijn er verschillende activiteiten inbegrepen, zo kan je een autosafari ondernemen met een 4x4 tussen twee bergen, Mount Meru en de Kilimanjaro. Rijd door oeroude bossen, langs een flamingo-meer, naar watervallen of naar schitterende uitkijkpunten. Tijdens je safari's kan je veel wild spotten zoals giraffes, franjeapen en vele vogelsoorten.

Begeleide wandelingen

Je kan de ongerepte natuur rondom de Hatari Lodge ook te voet verkennen. De gidsen kunnen je van alles vertellen over de omgeving en het wild, zo ook over de kleinere dieren en organismen die allemaal deel uitmaken van het ecosysteem van Arusha Nationaal Park.

Culturele excursies

In het Arusha National Park leven Masai gemeenschappen, je krijgt de kans om kennis te maken met deze mensen en te leren over hun nomadische bestaan en kleurrijke cultuur.

Activiteiten

Vanaf Hatari zijn er verschillende activiteiten mogelijk, zo kan je een indrukwekkende kanotocht over de Momella meren ondernemen, hierbij vaar je langs bijvoorbeeld nijlpaarden, grazende buffels en kolonies van roze flamingo's.

Ook kan je als vogelaar je ogen uit kijken, in Arusha National Park leven namelijk meer dan 650 verschillende vogelsoorten.

Daarnaast is het voor sportievelingen mogelijk om tegen een meerprijs Mount Meru te beklimmen met een vierdaagse tocht.

Restaurant

Hatari Lodge bestaat in totaal uit drie gebouwen waarvan het hoofdgebouw het oudste is. Hier vind je onder andere de eetkamer waar je kan genieten van heerlijke maaltijden die zijn bereid met verse, lokale ingrediënten uit de tuin van Hatari. Je ontbijt wordt geserveerd op het ontbijtdek, omringd door geurende Acacia bomen.


Lounge

In hetzelfde gebouw als het restaurant vind je ook de lounge. Hier kan je ontspannen met een boek uit Hatari's collectie onder het genot van een drankje van de bar, of kijken hoe de Kilimanjaro oranje kleurt door de zonsondergang. Je kan ook plaats nemen rondom de vuurplaats, waar vaak verhalen worden verteld over de omgeving en geschiedenis van het Arusha National Park.

Kindvriendelijk

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom bij Hatari Lodge

Familiekamers

Er zijn kamers waar je met een grotere groep kan verblijven, bestaande uit maximaal vier volwassenen en twee kinderen.

Duurzaam

Voor de maaltijden bij Hatari wordt voornamelijk gebruik gemaakt van verse ingrediënten uit de keukentuin.

De inrichting van de Hatari Lodge is veelal handgemaakt, dit wordt gedaan door lokale handwerkers in de workshop op het terrein van Hatari.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven