Greystoke Mahale

Mahale National Park, Tanzania

Schitterende lodge in het domein van de chimpansee

Greystoke Mahale is een exclusieve lodge aan een idyllisch strand van het Tanganyika meer in Tanzania. De lodge is gespecialiseerd in het maken van safari's door het regenwoud, op zoek naar chimpansees. Greystoke Mahale heeft een idyllische ligging: de Banda's liggen beschut in de inheemse begroeiing, aan de voet van een bergketen en pal aan het strand van het meer. Je verblijft hier in een ideale cast-away setting; ver van de moderne wereld, maar omringd door alle comfort die je wenst. Greystoke Mahale typeert zichzelf met recht als 'barefoot paradise'.

Meer informatie Meer informatie
meer

zonsondergang

Aanschouw de prachtige kleuren van het meer

Meer informatie Meer informatie
3

Het domein van de chimpansees

Spoor de chimpansees op tijdens een van de wandelingen!

Meer informatie Meer informatie
lounge3

Ontspannen aan het meer

En genieten van een prachtig uitzicht

Meer informatie Meer informatie
lunch

lunchen op een boot

Geniet van een luxe lunch op het meer

Meer informatie Meer informatie
strand

Het strand

De lodge is gelegen aan het strand van Lake Tanganyika

Meer informatie Meer informatie
foto

Adembenemende omgeving

Greystoke Mahale ligt aan het strand, aan de voet van de bergketen

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Chada_Katavi
Zeer afwisselende luxe reis naar het hart van Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Bijzondere safari naar Noord- en West Tanzania

13 daagse rondreis vanaf €9.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Greystoke Mahale

Het hoofdgebouw

Het indrukwekkende hoofdgebouw heeft een unieke architectuur en is opgebouwd uit voornamelijk hout en palmbladeren. Het gebouw heeft twee niveaus en biedt uitzicht in alle vier windrichtingen.

Op de rotsen aan het water bevindt zich de bar. Hier kun je genieten van een creatieve cocktail of een goede wijn.

strand3
slaapkamer
cottage

Bijzonder verblijf in een Banda

Greystoke Mahale heeft slechts zes zogenoemde Banda's; cottages. De Banda's liggen beschut op de rand tussen het strand en het tropische bos. De voorkant van iedere banda is open zodat je ongehinderd kunt genieten van het zicht op en de geluiden van het meer. De Banda's zijn opgebouwd uit hout en palmbladeren en beschikken over een ruime veranda en een verhoogd 'chill-out deck'.

De meubelstukken zijn gemaakt van hout van oude dhows (traditionele zeilboten) en het interieur is aangekleed met stoffen in warme kleuren en met Oost-Afrikaanse motieven. De badkamer bevindt zich achter de Banda en bevat een krachtige douche met warm en koud water.

Faciliteiten en activiteiten van Greystoke Mahale, Tanzania

Begeleide wandelingen

Greystoke Mahale is gespecialiseerd in het opsporen van chimpansees die in de omgeving leven. De apen zijn inmiddels gewend aan mensen en gaan ongestoord hun gang terwijl je hen komt bekijken. 's Ochtends vroeg gaan de gidsen het bos in om een groep chimpansees te lokaliseren, waarna je de dieren na het ontbijt kunt opzoeken.

Een lokale stam gelooft dat de chimpansees ooit mensen waren die zich hebben teruggetrokken in het regenwoud, en na een tijdje deze apen te hebben kunnen observeren, begrijp je waar dat geloof vandaan komt.

Watersport

In het Tanganyika meer, het op één na diepste meer ter wereld, leven zo'n 250 soorten cyclides (kleine visjes) in alle kleuren van de regenboog. Deze visjes kun je bewonderen met de snorkels die ter beschikking staan. Tevens kun je kajakken langs de kustlijn en bootexcursies maken. Ook zijn er alle faciliteiten aanwezig voor een memorabele visexcursie.

Restaurant

's Avonds wordt het hoofdgebouw sfeervol verlicht met lantaarns en kaarsen en kun je er genieten van een heerlijk diner. Soms wordt het avondeten geserveerd op het strand.

Het is mogelijk een romantische picknick te laten organiseren op een houten bootje op het meer.

Strand

De lodge ligt op het strand.

Duurzaam

Greystoke Mahale steunt het Tongwe Trust dat verschillende projecten opzet in gemeenschappen in Tongwe-land. Deze projecten zijn zeer divers en variëren van natuurbehoud en eco-toerisme tot boten bouwen, scholen steunen en micro-bedrijfjes opzetten.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven