Het zuiden

Vietnam

Het zuiden van Vietnam roept om ontdekt te worden. Als specialist helpen wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Een geweldige combinatie van stad en natuur

Ho Chi Minh City oftewel het voormalige Saigon is de grootste stad van het land en kent een leuke mix van Frans koloniale gebouwen en moderne architectuur. Ten zuidwesten van deze mooie stad ligt de Mekong Delta. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit kanalen en rivieren, waardoor alles hier lijkt te drijven. Saigon en de Mekong Delta zijn ideaal met elkaar te combineren, waarbij je geniet van het contrast tussen de drukte van de stad en de ontspannen sfeer in de natuur.

Voorbeeldreizen in deze regio

(Laura)_IMG_4343_-_Sapa
Hanoi | Bergstammen in het Noorden | Halong Bay | Hoi An | Hue | Saigon | Mekong Delta | Angkor tempels
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis met privégids door Vietnam & Cambodja

22 dagen vanaf € 4.600,- per persoon

Halong_Bay_(Laura)_IMG_4289
Sapa | bergstammen | Halong Bay | Hanoi | Werelderfgoed Phong Nha Ke Bang | Hoi An | Saigon en Mekong Delta
Bekijk voorbeeldreis

Uitgebreide luxe rondreis door Vietnam

20 dagen vanaf € 4.900,- per persoon

Wat maakt Het zuiden zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
notre_dame_cathedral__ho_chi_minh_city

Volop koloniale gebouwen

Meer informatie Meer informatie
VCD_Cham_Village Chau Doc

Cham Village bij Chau Doc

Meer informatie Meer informatie
chau_doc_-_biking_in_mekong_delta

Leuke fietstochten

Meer informatie Meer informatie
VCD_Chau_Doc_Tra_Su_Forest

Mooie boottochten

Meer informatie Meer informatie
VCD_Chau_Doc_Ba_Chua_Xu_Temple

Ba Chua Xu tempel in Chau Doc

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MB184_straatscene_Saigon
MB204_Peoples_Comitee_building_Saigon

Ho Chi Minh City

Saigon is de grootste stad van Vietnam en een van de meest Westerse steden van het land. De stad kent een leuke mix van Frans koloniale gebouwen en moderne architectuur en heeft veel trendy design hotels en hippe clubs. Ook vindt je er traditionele marktjes en historische tempels. Hoewel Saigon groter is dan Hanoi, komt het meer geordend en gemoedelijker over, ondanks de vele scooters die hier rondrijden. Zelf kun je ook een mooie Vespa tocht maken, maar de stad leent zich het beste om (deels) wandelend te ontdekken.

Oorlogsherinneringen

Buiten Saigon liggen de tunnels van Cu Chi. Dit ondergrondse netwerk van ongeveer 250 kilometer werd door de Vietnamese soldaten gebruikt tijdens de Vietnamoorlog (of de Amerikaanse oorlog, zoals het in Vietnam wordt genoemd). Het is erg indrukwekkend om deze tunnels in Cu Chi te bezoeken en zo meer te leren over de impact van deze oorlog. Het War Remnants Museum ligt in de stad en geeft een aangrijpende samenvatting van de ellende die de Vietnam oorlog heeft veroorzaakt.

american_tank__cu_chi_tunnels
MB191_War_Remnants_museum_Saigon
VCD_Mekong_river

Mekong Delta

De Mekong Delta is een uitgebreid doolhof van rivieren en kanalen, waar je niet alleen de boten ziet varen, maar ook de dorpjes en markten zich op en aan het water bevinden. Door al dit water is het gebied erg vruchtbaar en je vindt er dan ook veel tropische plantages en groene rijstvelden.

De regio werd van de negende tot de vijftiende eeuw vooral bewoond door de Khmer, die oorspronkelijk uit Cambodja komen. De vele, mooie pagodes die hier staan zijn de overblijfselen van het Khmertijdperk. Je kunt de omgeving het beste verkennen per boot of met een fietstocht. Can Tho is de belangrijkste stad in de regio. Vanuit deze plaats kun je verschillende activiteiten ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Cai Rang; een van de bekendste drijvende markten van de Mekong Delta. Onderweg kom je langs rustige dorpjes en kun je stoppen om het leven van de lokale bevolking te bekijken.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven