Il de La Reunion

Geen ander eiland ter wereld biedt zoveel diversiteit per vierkante kilometer als La Réunion. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Als La Réunion vakantie specialist inspireren wij je graag met een reisvoorstel voor een geweldige luxe vakantie of rondreis die exact op je wensen is afgestemd.

La Réunion: Het meest diverse vakantie eiland ter wereld

La Réunion is een tropisch eiland van formaat. Het is zo groot als Noord-Holland en heeft een enorme diversiteit aan landschappen. Of je nu houdt van een ontspannen strandvakantie of van wandelen en bergbeklimmen, op La Réunion kan het allemaal. Kijk de peilloze diepte in van het Cirque de Cilaos en ontdek spectaculaire ravijnen, watervallen, regenwouden en ongerepte natuur. Maak een helikopterexcursie en beleef de stilte van de dalen. Onbewoond en onbereikbaar. Dit maakt La Réunion tot een van de meest gevarieerde eilandbestemmingen.

Wij helpen je met het samenstellen van een exclusieve La Réunion fly-drive vakantie. Ook geschikt als gezinsvakantie. Laat je inspireren en vraag een reisvoorstel aan.

helico_takamaka_-_CREDIT_IRT_-_serge_gelabert_dts_12_2014
Een bijzondere helikopterexcursie en prachtige vulkaangebergtes
Bekijk voorbeeldreis
coucher_de_soleil35_cap_mechant_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017
De mooiste boutique accommodaties prachtige routes en spa en welness
Bekijk voorbeeldreis

Actief en ontspanning op Il de La Reunion

14 dagen vanaf € 2.500,- per persoon

randonnee_pedestre_mafate_-_CREDIT_IRT_-_emmanuel_virin
Prachtig natuurschoon, een vulkaan en eindigen aan het strand
Bekijk voorbeeldreis

Betaalbare kennismaking Il de La Reunion

12 dagen vanaf € 2.100,- per persoon

sud_sauvage01_-_CREDIT_IRT_-_serge_gelabert_dts_12_2014
De Piton de la Fournaise, prachtige natuur en een strandverlening op Mauritius
Bekijk voorbeeldreis

Combinatiereis Mauritius en Il de La Reunion

18 dagen vanaf € 3.100,- per persoon

STB_3_Sunset_West_Coast_Mahe
Zeer afwisselende combinatie tussen compleet verschillende eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Een geweldige fly-drive vakantie bestemming


Toon regio's op kaart

Geen ander eiland ter wereld biedt zoveel diversiteit per vierkante kilometer als La Réunion. De witte palmstranden van Boucan Canot en St. Gilles les Bain met kokospalmen beslaan maar een klein deel van het eiland. De rest bestaat uit schitterende natuur. In de loop der eeuwen hebben de twee vulkanen op het eiland spectaculaire landschappen gecreëerd. Vulkaanwanden reiken 1000 meter steil omlaag en je krijgt het gevoel alsof je je in een andere wereld bevindt. La Réunion is dé bestemming voor avonturiers, wandelaars en mensen die het eiland per auto willen verkennen.

Tip: Bekijk ook onze andere luxe rondreizen Indische Oceaan. Mooie combinaties zijn te maken met Seychellen reizen, Mauritius reizen of een Rondreis door Zuid Afrika

.

La Réunion staat voor diversiteit

Dankzij de ligging en de grootte van dit tropische eiland, valt er enorm veel te zien en te beleven. La Réunion is een Frans overzees departement gelegen in de Indische Oceaan. De westkust kenmerkt zich door uitgestrekte kuststroken en is daarom zeer populair onder strand- en watersportliefhebbers. Ook zijn er voldoende duikmogelijkheden. In dit deel vind je gezellige kustplaatjes met uitstekende restaurants en winkeltjes. En omdat het een stukje Frankrijk is, kun je gewoon in euro’s betalen.

Il de la Reunion ook voor avonturiers

Is jouw vakantie naar La Réunion pas geslaagd als je wandel- en bergtochten hebt gedaan? Bezoek dan de oostkust en de binnenlanden van dit gevarieerde eiland. In deze bergachtige delen vind je tropische bossen, rivieren en ruige ravijnen. Ook zijn er nog steeds vulkanen actief. Hier is het toerisme minimaal en daarom uitstekend geschikt voor de echte avonturiers en natuurliefhebbers. Wil je een combinatie van strandvakantie en wandelvakantie? Vertel ons jouw wensen en wij stellen jouw vakantie op maat samen.

Ligging en klimaat

Geografie

Het eiland La Réunion ligt ten oosten van het continent Afrika in de Indische Oceaan. Het heeft een oppervlakte van iets meer dan 2.500 km. Bijna net zo groot als Noord-Holland. Dit Franse departement is zeer welvarend en modern en maakt onderdeel uit van de Europese Unie. Vandaar dat je er met euro’s betaalt. De voertaal is Frans.

Dit vulkanische eiland is bergachtig en heeft pieken die gemakkelijk boven de 2.000 meter uitkomen. Het hoogste punt is Piton des Neiges waardoor het een flinke aantrekkingskracht heeft op bergbeklimmers en wandelaars . Daarnaast karakteriseert het eiland zich door valleien, watervallen en tropische bossen. In het westen zijn er tropische kuststroken en zie je beduidend meer toeristen.

Klimaat

La Réunion kent eigenlijk maar twee seizoenen: het droge seizoen en regenseizoen. Toch varieert dit per deel van het eiland doordat het eiland wordt verdeeld door de hoge bergrug. Hierdoor valt er in het Zuiden minder regen en wordt er ook wel gesproken van de ‘eeuwige zomer’. De temperaturen zijn over het algemeen vrij aangenaam en variëren aan de kust van 20 graden in de winter (mei – oktober) tot 35 graden in de zomer (november – april). In de binnenlanden schommelen de temperaturen tussen de 12 en 18 graden afhankelijk van het seizoen.

Luxe en comfort

Met onze geheel verzorgde La Réunion vakantie leer je dit eiland op je gemak kennen. Reis door de wildernis met een 4x4 of bekijk het eiland van bovenaf tijdens een helikoptervlucht. Zelfs de kustlijn verkennen met een luxe jacht of zeilboot behoort tot de mogelijkheden. Dankzij onze lokale en betrouwbare reisagenten kunnen wij dit probleemloos arrangeren. Niets is ons te gek. Ook combinatiereizen met de Seychellen, Zuid-Afrika en Mauritius behoren tot de mogelijkheden.

kayak_-_J._Akhoun_Studio_Lumiere
plaine_des_cafres06_arbre_mort_dans_les_paturages_-_CREDIT_IRT_-_yabalex_dts_07_2017
piton_de_la_fournaise
belvedere_du_maido_saint_paul01_-_CREDIT_IRT_-_emmanuel_virin

Hoogtepunt volgens onze Il de La Reunion reizigers

Bekijk enkele aanbevelingen van onze reizigers op onderstaande kaart

Onze werkwijze: geheel op jouw wensen afgestemd

1.

Verzoek om reisvoorstel op maat / afspraak maken

Dat kan telefonisch, bij ons op kantoor of eventueel zelfs thuis.

2.

Inventarisatie van de wensen en het bespreken van de mogelijkheden

Dit is het belangrijkste onderdeel voor het maken van een reisvoorstel op maat.

3.

Reisvoorstel op maat

Per mail ontvang je ons uitgebreide voorstel. Geheel afgestemd op jouw wensen.

Foto_AOT_2

Ontmoet ons team:

Passie en expertise is waar wij voor staan

Waarom met All Over Tours naar La Réunion?

Na dit eiland veelvoudig bezocht te hebben kunnen wij je als geen ander voorzien van een objectief advies.

  • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
  • Concurerende prijzen: mét SGR en ANVR-zekerheid
  • Duurzaam en verantwoord: wij respecteren de protocollen
  • Maatwerk is onze specialiteit: rekening houdend met jouw interesse
  • Originele kleinschalige accommodaties: elk met een eigen karakter
  • Reizen is onze passie: Die delen wij graag met je
  • Wij ontzorgen: en denken met je mee
  • Wij zijn zelf duikers: wij kennen de beste duiklocaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven