Patagonië en de meren van Argentinië

Argentinië

Perito Moreno (in Los Glaciares NP)

Zuid-Patagonie, Valdés en het merengebied

De steeds maar groter wordende Perito Moreno gletscher, het onaangetaste zeeleven bij het Valdez schiereiland en het merengebied bij Bariloche vragen om ontdekt te worden. All Over Tours helpt je graag met het uitstippelen van een voor jou meest geschikte route!

Wat maakt Patagonië en de meren van Argentinië zo bijzonder?

Aliwen_Bariloche_golf_iStock_000011406199_Large
Aliwen_merengebied_H1VfOp34

Merengebied

Het Merengebied is de gezinsvriendelijke bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Liefhebbers van vliegvissen, golfen op banen met de mooiste uitzichten, wandelen, fietsen en lekker eten komen hier zeker aan hun trekken. Je kunt heerlijk vertoeven in de aan het meer gelegen plaatsjes Bariloche, Villa la Angostura of San Martin de Los Andes. Ook kan je een grensoverschrijdende boottocht ondernemen naar het in Chili gelegen Puerto Varas, waarbij je onderweg Puerto Blest bezoekt.

Veel zeeleven bij Valdés

Het Valdés schiereiland staat bekend om zijn zeeleven, waaronder walvissen en zeeleeuwen en leent zich onder andere uitstekend voor kajak tochten. Minder bekend is het zuidelijker gelegen Bahía Bustamante, waar zeewier verbouwen wordt. Het is een waar vogelparadijs met een nog grotere diversiteit in wild

Bahia_Bustamante_Ph_Alex_Macipe_(42)
Bahia_Bustamante_Florian_Von_der_Fecht_(107)
Aliwen_Perito_Moreno_iStock_000032204614_Large

De omgeving rondom El Calafate

El Calafate, bij het Los Glaciares NP dat bekend staat om zijn gletsjers en fantastische trektocht mogelijkheden die je te voet of te paard kunt doen. Een excursie naar de alsmaar groter wordende Perito Moreno gletsjer, een werelderfgoed, mag uiteraard niet ontbreken. Ook een boottocht naar Estancia Christina, spectaculair gelegen aan het Argentino meer is een must. Hiervandaan geniet je van het mooiste uitzicht op de Upsala gletsjer. Voor de liefhebber zijn er ook meerdaagse trektochten mogelijk.

Gemoedelijk Chaltén

El Chaltén is gemoedelijk klein plaatsje op grofweg drie uur rijden ten noorden van El Calafate. Hiervandaan kan je een geweldige trektocht naar de Fitz Roy berg ondernemen of een bezoek aan de Torre lagune brengen. Een andere noemenswaardige trektocht is naar de Laguna de los Tres voor het mooiste panoramische uitzicht op de Fitz Roy berg. Wij laten je graag nog meerdere tochten ondernemen, zoals een 5 uur durende trektocht naar de verscholen en minder bekende Grande, Cubo en Dickson gletsjers

Aliwen_Chalten
Aliwen_El_Chalten_14
Aliwen_Ushuaia_iStock_000008124486_Large
Aliwen_Ushuaia_End_of_the_world_train_iStock_000018371391_Large

Ushuaia - het einde van de wereld

Ushuaia, gelegen aan de Beagle kanaal, is de meest zuidelijke stad ter wereld. Het dient als uitvalsbasis om het Tierra del Fuego NP en Antarctica te ontdekken. Hiervandaan kan je ook geweldige 4x4 excursies naar het Escondido meer en het Fagnano meer ondernemen. Een andere leuke excursie is de treinrit op de ''End of the World'' trein door een prachtige omgeving.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Naar boven