Zuidelijk Oman

Oman

Rondreis door groene oases, witte stranden en uitgestrekt woestijnlandschap

De mooiste natuur tijdens een rondreis door Zuid Oman

In het zuiden van Oman waan je je elke zomer opnieuw in een tropisch paradijs. De begroeide heuvels in het Dhofar gebied krijgen felle groene kleuren door de moessonregen, waardoor adembenemende uitzichten ontstaan. Dit gedeelte van Oman staat bekend om zijn groene oases, uitgestrekte woestijnlandschap en parelwittestranden bij de grote kuststad in het uiterste zuiden; Salalah. In tegenstelling tot de rest van Oman bevindt het zuiden zich in een subtropisch klimaat, dat in de zomer voor fijne temperaturen zorgt. Het zuiden van Oman kan op een bijzondere manier ontdekt worden door een deel te volgen van de eeuwenoude wierookroute. Deze bijzondere route, die gedeeltelijk is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst, neemt je mee naar de rijke geschiedenis van het land en archeologische vindplaatsen.

Hoewel het zuiden van Oman regelmatig wordt overgeslagen in een rondreis, is dit gebied het volledig waard om hier vanaf Muscat heen te vliegen of via mooie stops in twee dagen naar toe te rijden. Wij houden van de onontdekte plekken en stippelen dan ook graag een reis naar het zuiden van Oman voor je uit.

Voorbeeldreizen naar Zuidelijk Oman

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

oman
Veelzijdige rondreis Oman met privé gids
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele rondreis noord en zuid Oman

Luxe individuele rondreis noord en zuid Oman

14 daagse rondreis vanaf €9.900,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Zuidelijk Oman

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Luchtfoto van Al Baleed Resort in Salalah Oman
Geweldig strandresort in het zuiden van Oman
Bekijk accommodatie
Reception_-_Check_in_Counter
Fantastisch resort aan de kust van Oman
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Zuidelijk Oman

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Zuidelijk Oman zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
juli-kosolapova-be5B3YGDmtc-unsplash

Trektochten per kameel

Meer informatie Meer informatie
Oman_-_Barka_1

Vissersdorpjes aan de kust

Meer informatie Meer informatie
Salalah__Oman_-_Photo_by_Arisa_S_unsplash.com

Lokale markten voor vers fruit

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Groene oases en witte stranden

De zeer diverse landschappen in het zuiden van Oman maken dit gebied één van de meest veelzijdige gebieden van het land. In de zomermaanden veranderen de landschappen met de dag door de moessonregen, wat er voor zorgt dat er adembenemende oases ontstaan met watervallen omringd door palmbomen. Wanneer het groene landschap in de winter droger wordt, is er nog een reden om dit prachtige gebied te bezoeken, namelijk de parelwitte zandstranden. De kusten lenen zich uitstekend als een tropische strandbestemming om te ontspannen na de vele bijzondere indrukken van de reis door Oman.

Oman_-_Wadi_Bani_Khalid_2
Arabian_Oryx_Camp__Al_Wāşil__Oman_-_Photo_by_Kristian_Egelund_unsplash.com

Uitgestrekt woestijnlandschap

Het Rub Al Khali, Arabisch voor 'Het Lege Kwartier' is grotendeels in Saoedi Arabië gelegen, maar strekt zich uit over zuidelijk Oman. In één van de grootste zandwoestijnen ter wereld vind je glooiende zandduinen tot wel 330 meter hoog, een bijzonder wild leven en lokale Bedoeïendorpen. Laat je meenemen door één van de Bedoeïenen gidsen om het echte woestijnleven te ervaren, trek met een kameel de eindeloze zandvlaktes in, of slaap onder de sterren en ervaar de bijzondere stilte van de woestijn. Een kennismaking met de Rub Al Khali woestijn is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring.

Historische maar moderne stad aan de kust

De grootste stad van zuidelijk Oman is Salalah, gelegen aan de kust. In deze historische stad wordt de rijke geschiedenis van het land duidelijk, terwijl ook de enorme moderne ontwikkeling zichtbaar is. In het centrum slenter je door souks waar goud en wierook verkocht wordt. Langs de kust liggen prachtige witte zandstranden met palmbomen, en tevens het zomerpaleis van de sultan, Al Husn. In en rondom de stad zijn verschillende archeologische opgravingen gelegen, zoals het 'Land of Frankincense' (UNESCO werelderfgoed). Daarnaast vind je net buiten de stad het graf van de profeet Job en de bijzondere spuigaten van Mughsayl.

oman_-_salalah_samhuram_2

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven