Noordelijk Oman

Oman

Rondreis door imposant gebergte, unieke natuurfenomenen, authentieke dorpen en hoofdstad Muscat

Paradijselijke valleien en cultuur tijdens een rondreis door Noord Oman

Het noorden van Oman leent zich uitstekend voor een zeer gevarieerde rondreis zonder lange afstanden. De reis begint in de bijzondere hoofdstad Muscat. Deze moderne stad zit vol met culturele bezienswaardigheden en biedt een indrukwekkende combinatie van rijkdom, eeuwenoude cultuur en moderniteit. Een bezoek aan de kleurrijke souk in Muscat mag zeker niet ontbreken voordat de reis zich vervolgt naar authentieke bergdorpen en bijzondere natuurgebieden in het noorden. De natuur biedt vele mogelijkheden, van wandelen in het ruige Hadjargebergte, tot zwemmen in één van de paradijselijke wadi's, of overnachten onder de sterrenhemel in de woestijn. En niet te vergeten, ontspannen na alle indrukken op één van de stranden behoort ook tot de mogelijkheden.

Een actieve vakantie, een culturele rondreis of een familievakantie door het noorden van Oman? Wij stellen graag een onvergetelijke luxe reis voor je samen.

Wat maakt Noordelijk Oman zo bijzonder?

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

De eerste kennismaking met vriendelijk Oman

Muscat, de hoofdstad van Oman, is de ideale plek voor een kennismaking met het land. Deze schone en veilige stad heeft een zeer vriendelijk uitstraling en biedt een perfecte combinatie van modern en oud. Het eerst aangezicht is indrukwekkend door het ruige gebergte achter de witte stad aan de kust. Eenmaal in de stad houden de geweldige indrukken niet op met de vele kleurrijke souks, de bijzondere Sultan Qaboos Grand Moskee en het Al Mirani fort. Meer leren over de geschiedenis en cultuur van het land kan in één van de bijzondere musea. Deze oude Arabische stad is verpakt in een rijk en modern jasje, dat zichtbaar is door de dure auto's en luxe jachten in de stad.

Harbor__Muscat__Oman_-_Photo_by_Adrian_Radion_unsplash.com
hadjargebirge-1119784_1920

Wandelen door imposant gebergte

Tussen de grens van de Verenigde Arabische Emiraten en het achterland van Muscat strekt het robuuste Hadjargebergte zich uit. In dit grootse gebergte, met als 'hoogtepunt' de Jebel Shams (Berg van de Zon) van maar liefst 3000 km hoog, zijn tal aan outdoor activiteiten te beleven zoals wandelen en fietsen. De meest bekende en één van de mooiste wandeltochten door dit gebergte is de 'Balcony Walk' met vijf schitterende uitzichtpunten onderweg. Het afwisselende gebied Jabal Akhdar is een stuk groener dan de andere gedeeltes van het Hadjargebergte. Hier vind je tevens op een adembenemende locatie het Alila Resort waar je in luxe van dit Omaanse gebergte geniet.
Terwijl de kern van het Hadjargebergte bestaat uit massieve bergtoppen, vind je in de uitlopers van het gebergte unieke landschappen met diepe kloven en wadi's die zich in de regentijd vullen met water en omringd zijn met palmbomen.

Cultuur snuiven in Nizwa

Tijdens een rondreis door het noorden van Oman kom je verschillende authentieke (berg)dorpen tegen. Een dorp dat zeker een bezoek waard is, is het mooie dorp Nizwa. Hier vindt elke vrijdagochtend een bekende geitenmarkt plaats waar kopers en verkopers uit heel Oman naartoe komen voor de geitenhandel. Een andere grote trekpleister is het Nizwa fort. Onderweg zijn tevens het Bahla fort en het Jibreen kasteel een bezoekje waard.

Ibra_Main_Market__Oman__-_Photo_by_Journaway_Rundreisen_unsplash.com
MAD_290

Hoge zandduinen in Wahiba Sands

Ten zuiden van Muscat bevindt zich de meest bekende woestijn van Muscat; Wahiba Sands. Dit woestijngebied staat bekend om de prachtige geel- en oranjekleurige hoge zandduinen van maar liefst 200 meter hoog. In de Wahiba Sands van ongeveer 16000 vierkante meter leven nomadische Bedoeïenen. Ervaren hoe de Bedoeïenen in de woestijn leven is mogelijk door te overnachten in de stilte van deze bijzondere zandvlakte. Daarnaast zijn er excursies vanuit Muscat en omgeving mogelijk zoals een kamelentrektochten of scheuren met een jeep over de zandduinen.

Bijzondere natuurfenomenen

Het noordenoosten van Oman kent verschillende bijzondere natuurfenomenen. In Ras al Jinz bevindt zich een schildpaddenreservaat gezien hier aan het strand elk jaar rond de 20.000 schildpadden hun eieren komen leggen. Iets meer het binnenland in ligt de mooiste wadi van Oman verscholen als een paradijs in de woestijn. De wadi, genaamd Bani Khalid, is een groene oase met heldergroen water en omringd door wuivende palmbomen. Het water nodigt uit voor een verfrissende duik na een tocht door de woestijn. Een andere prachtige wadi in Oman is 'Wadi Shab'. Tussen een kloof van oranje rotsen vind je hier turquoise poelen en verborgen grotten waarvan één met een bijzondere waterval. Vanaf deze wadi rijd je gemakkelijk via de Bimmah Sinkhole terug naar Muscat. De Bimmah Sinkhole is een indrukwekkend zinkgat vol met groenblauw water en erg populair voor een snelle duik onderweg.

Bimmah_Sinkhole__Oman_-_Photo_by_Arisa_S_unsplash.com

Daymaniyat Eilanden

Op slechts 15 km afstand van het vasteland liggen de Daymaniyat eilanden. Bij deze eilanden vind je bij uitstek de mooiste onderwaterwereld van Oman. Voor duikers en snorkelaars maken deze eilanden een bezoek aan Oman dan ook compleet. Onder water zal je grote scholen vis en bijzondere zeedieren tegenkomen. Uiteraard bieden de eilanden ook een fijne omgeving voor ontspanning na een bezoek aan Muscat of een dag met het gezin in het water/op het strand. Bij laagtij is het tevens mogelijk om van het één naar het andere eiland te wandelen.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven