Beste reistijd Oman

De beste reistijd naar Oman hangt af van je wensen en je doel van je bezoek. Voor het bezoeken van bezienswaardigheden en het ondernemen van activiteiten is het van belang dat het niet te warm is. Wij vertellen je graag iets meer.

Wat is de beste tijd om naar Oman te reizen?

Over het algemeen wordt de periode van september tot en met mei beschouwd als de beste tijd om naar Oman te reizen, omdat het weer dan aangenaam is met gematigde temperaturen. Ideaal als je bezienswaardigheden wilt bezoeken en activiteiten in de buitenlucht wilt ondernemen. Graag vertellen we je meer over de verschillende maanden en passende activiteiten. Zo kun je zelf bepalen wat de beste reistijd naar Oman is.


Beste reistijd Weer FAQ
Beste reistijd Weer FAQ

Beste reistijd Oman, van periode tot periode

Januari – februari

De maanden november tot en met december zorgen voor aangenaam weer in Oman, dankzij het winterseizoen dat van start is gegaan. Het weer is perfect om de noordelijke natuurgebieden te verkennen en de historische hoofdstad Muscat. De koelere temperaturen zijn ideaal voor een bezoek aan Wahiba Sands of de Rub Al Khali woestijn, die beide beschikken over een van de grootste zandduinen ter wereld. Deze maanden zijn de start van het toeristische hoogseizoen waardoor het drukker kan zijn op populaire bestemmingen.

De woestijn van Wahiba in Oman.

Maart – mei

De maanden maart tot en met mei staan bekend om de lente in Oman waarbij het weer aangenaam warm is. Het landschap is op zijn mooist waardoor het ideaal is voor wandelingen door het Hadjargebergte of een bezoek aan het oud Arabische Muscat.

Stoel bij zwembad met uitzicht over Hadjargebergte

Juni – augustus

Van juni tot en met augustus kan het enorm warm zijn in Oman en kunnen de temperaturen wel een maximum van 40 graden bereiken. Voor de meeste reizigers is deze periode te warm waardoor het land in deze periode minder wordt bezocht. Daarentegen is het vanwege het moessonseizoen aan de kustgebieden zoals Salalah een stuk koeler, waardoor dit rond deze tijd een populaire bestemming is voor mensen die een uitweg zoeken in de zomerse hitte. In Ras Al Jinz vinden pasgeboren schildpadden gedurende deze maanden hun weg naar de zee, een zeer bijzondere ervaring om te aanschouwen.

oman_-_salalah_samhuram_1

September – oktober

De maanden september en oktober zijn de ideale maanden voor comfortabel weer en minder drukte in Oman. De temperaturen kunnen overdag variëren tussen de 30 en 35 graden waardoor het de ideale tijd is voor een bezoek aan authentieke bergdorpen of het ontdekken van de prachtige natuur in Ras al Jinz. Rondom de Daymaniyat Eilanden zwemmen rond deze tijd veel walvishaaien, waardoor er een grotere kans bestaat om deze bijzondere zoogdieren te spotten.

Oman_-_Muscat_5

Klimaat Oman: temperatuur en neerslag

JAN FEB MAR APR MEI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
Muscat
25°C
22mm
26°C
27mm
29°C
15mm
34°C
11mm
39°C
5mm
40°C
1mm
38°C
2mm
36°C
5mm
36°C
0mm
34°C
0mm
30°C
5mm
26°C
10mm
Salalah
27°C
1mm
27°C
4mm
30°C
6mm
32°C
12mm
33°C
9mm
33°C
8mm
30°C
21mm
29°C
21mm
30°C
3mm
31°C
2mm
31°C
4mm
28°C
2mm
Wahiba Sands
24°C
11mm
25°C
24mm
28°C
14mm
33°C
14mm
37°C
1mm
37°C
4mm
36°C
4mm
34°C
6mm
34°C
1mm
32°C
1mm
28°C
3mm
25°C
7mm

Veelgestelde vragen over de beste reistijd Oman

De warmste maand in Oman is over het algemeen mei. Gedurende deze tijd kunnen de temperaturen in sommige delen van het land zeer hoog oplopen. Een punt van aandacht bij het bepalen van de beste reistijd.


Oman hanteert Greenwich Mean Time (GMT) +4. In de zomertijd is er geen verandering in het tijdsverschil, aangezien Oman geen zomertijd toepast. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het tijdsverschil dus 2 uur.


 • Bezoek de Sultan Qaboos Grand Mosque in Muscat.
 • Verken de historische stad Nizwa en de omliggende forten.
 • Wandel door de indrukwekkende Wahiba Sands-woestijn.
 • Ontdek de oude stad van Muscat, met zijn markten (souks) en de oude wijk Mutrah.
 • Duik of snorkel in de kristalheldere wateren van de Daymaniyat-eilanden.
 • Ontdek de betoverende fjorden van Musandam.

De vliegtijd van Schiphol naar de luchthaven van Muscat, de hoofdstad van Oman, kan variëren afhankelijk van de specifieke vluchtroute en eventuele tussenstops. Over het algemeen duurt een directe vlucht 6 tot 7 uur.

Hoewel sommige toeristische plaatsen mogelijk Euro's accepteren, is het gebruikelijk om in Oman te betalen met de lokale valuta, de Omaanse Rial (OMR).

Het is verstandig om rekening te houden met de conservatieve cultuur van Oman bij het kiezen van kleding, vooral als je religieuze plaatsen bezoekt.

Waarom naar het bijzonder Oman met All Over Tours?

Onze jarenlange (reis)ervaring, samen met de kennis van onze lokale partners, is je garantie voor een prachtige rondreis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen. Geheel weg van de massa zal je overweldigd raken door indrukwekkende belevenissen waar je nog lang op terug zal kijken.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jouw individuele luxe reis naar Oman er uit kan zien? Vraag dan een reisvoorstel aan en we laten je graag de verschillende mogelijkheden zien.

 • Betrouwbaar: sinds 1992 specialist in maatreizen
 • Concurrerende prijzen: mét SGR en ANVR-zekerheid
 • Crowd avoidance: wij vermijden de massa zoveel mogelijk
 • De beste lokale gidsen: zij kennen de regio door en door
 • Maatwerk is onze specialiteit: rekening houdend met jouw interesse
 • Persoonlijk advies: voor een reisvoorstel op maat
 • Unieke accommodaties: wij kennen de verborgen juweeltjes
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven