Ontdek de Marquesas en Rangiroa: het échte van Frans-Polynesië & Bora Bora

16 dagen vanaf vanaf € 5.400,- per persoon

Verkort reisprogramma

Een 15-daagse individuele rondreis naar de Marquesas eilanden en het koraal atol Rangiroa. Na een kort verblijf op het aanvliegeiland Tahiti vertrek je naar het azuurblauwe Rangiroa, waar je onder andere fantastisch kunt duiken, snorkelen en varen. Op Nuku Hiva ontdek je torenhoge kliffen, eeuwenoude tiki's en andere archeologische overblijfselen van een bijna uitgestorven cultuur. Op Hiva Oa aangekomen zal je snel begrijpen waarom Brel en Gauguin zo gecharmeerd waren van de natuurschoon van dit prachtige eiland. Je verblijft op de Marquesas eilanden in de beste beschikbare accommodaties.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze reis zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
Meer informatie Meer informatie
Meer informatie Meer informatie

Ga terug in de tijd bij de Taaoa-vallei

Bewonder de historische overblijfselen

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Route arrow Papeete

Vandaag vlieg je met Air Tahiti Nui naar Papeete.

Dag 1
1212577612

Voel je thuis in Papeete

In de avond kom je aan op de luchthaven van Papeete en word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Er volgt een transfer naar het Pearl Beach Resort Tahiti, waar je de komende twee nachten verblijft in een ocean view kamer. Deze twee dagen kunt u even bijkomen van uw vlucht of een bezoek brengen aan Papeete.

Dag 3
Duiken op rangiroa

Ontdek de onderwater wereld van Rangiroa

In de ochtend volgt een transfer naar de luchthaven en vlieg je naar Rangiroa, waar je de komende vier nachten verblijft in Pension Tevahine Dream. Rangiroa, ook wel "eindeloze hemel" genoemd, is het tweede grootste atol ter wereld. De lagune met haar kleurenpracht die schakeert van smaragdgroen tot turkoois lijkt net een binnenzee die wordt omzoomd door 240 motu's. De Avatoru- en de Tiputa-doorgang, waardoor de lagune in contact staat met de oceaan en haar getijden, zijn de ideale plek voor duikers die op een onvergetelijke manier kennis wil maken met de rijke zeefauna die hier leeft. Je kunt hier ook prachtig snorkelen of een boottocht maken naar idyllische stranden.

Ontbijt
Dinner
Dag 7
1212577665

Verken of rust uit op Tahiti

Vandaag volgt er een transfer naar de luchthaven, vanwaar je naar Papeete vliegt. Na aankomst volgt er een transfer naar het Pearl Beach Resort Tahiti, waar je de komende nacht verblijft in een ocean view kamer. De middag heeft u ter vrijetijdsbesteding.

Dag 8
1277197842

Geniet van de de prachtige Polynesische flora en fauna op Hakuai

Vandaag volgt er vroeg in de ochtend een transfer naar de luchthaven, vanwaar je naar Nuku Hiva vliegt. Na aankomst volgt er een transfer naar Taiohae, waar je verblijft in de Keikahanui Pearl Lodge. Je verblijft de komende drie nachten in een bayview bungalow.

Op dag 9 maakt je een dagexcursie naar het schitterend gelegen Hatiheu. Met een 4x4 rijd je door de Taipivai vallei, waar je een bezoek brengt aan lokale handarbeiders. Onderweg brengt je ook een bezoek aan diverse tiki's. Na een mooie tocht dwars over het eiland, kom je aan bij Hatiheu, een klein dorpje gelegen aan een door hoge kliffen omzoomde baai. Je maakt kennis met de cultuur en de archeologische overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Een heerlijke lunch met lokale gerechten is inbegrepen.

Op dag 10 maakt je een dagexcursie naar de Hakaui - vallei. De dag begint met een prachtige boottocht naar Hakapaa Bay, waarvandaan je een wandeling maakt van ongeveer 2,5 uur door de Hakaui vallei, met zijn hoge kliffen. Onderweg kunt u genieten van de prachtige Polynesische flora en fauna. Je brengt een bezoek aan de Hakaui watervallen, een 350 meter hoge waterval, dat voor de nodige verkoeling zorgt. Je keert terug naar de boot via dezelfde route.

Activiteiten
Ontbijt
Dinner
Dag 11
1199887110

Bezoek het Paul Gauguin Museum en de Taaoa-vallei op Hiva Oa

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven, vanwaar je naar Hiva Oa vliegt. Hier verblijf je de komende twee nachten op Hiva Oa in de Hanakee Pearl Lodge in een mountain view bungalow.

In de middag bezoek je onder begeleiding het Paul Gauguin Museum, het nagebouwde huis 'La Maison du Jouir' en de begraafplaats waar zowel de Franse schilder Gauguin als de Belgische zanger Jacques Brel zijn begraven. Je bezoekt ook de gerestaureerde overblijfselen van een marea in de nabijgelegen Taaoa-vallei.

De volgende dag onderneem je een dagexcursie met een 4x4 over het eiland, waarbij je kennis maakt met het schitterende landschap van Hiva Oa. Je zult een korte wandeling maken door het regenwoud van Punaei. Je zult ook een bezoek gaan brengen aan de Hanaiapa vallei. Een gezellig dorpje, waar de lokale bevolking zeer vriendelijk en gastvrij is. Als laatste zul je een bezoek brengen aan de prachtige baai van Hanatekuua bestaand uit wit zand en omringt door kokospalmen.

Op dag 13 maak je een bootexcursie naar Tahuata Island. Tijdens deze excursie zul je dolfijnen en roggen kunnen bewonderen. Je zult een bezoek brengen aan het kleinst bewoonde eiland van de Marquesas eilanden, Tuhuata. Je bezoekt ook de dorpjes: Vaitahu en Hapatoni. In de middag zult u op een prachtig strand genieten van een heerlijke lokale barbecue. De rest van de middag heeft u ruimte voor vrijetijdsbesteding.

Activiteiten
Dag 14

Hiva Oa Route arrow Amsterdam

Na je ontbijt volgt er een transfer naar de luchthaven en vlieg je terug naar Papeete, waar je de beschikking heeft over een dagkamer in het Pearl Beach Resort Tahiti. In de avond volgt een transfer naar de luchthaven en vliegt je terug naar Amsterdam.

Dag 16

Amsterdam

Aankomst Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op economy class met Air Tahiti Nui
  • Binnenlandse vluchten
  • Luchthavenbelasting en toeslagen ( onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde excursies
  • Genoemde transfers
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven