Het zuiden van Malawi

Malawi

In het zuiden van Malawi vindt je pittoresk gelegen theeplantages, nationale parken en veel bergen. Als specialist adviseren wij je graag met een reisvoorstel op maat.

Voor liefhebbers van wild en natuur

Het zuiden van Malawi heeft verschillende interessante bezienswaardigheden voor liefhebbers van wild en natuur.

Voorbeeldreizen naar Het zuiden van Malawi

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Mvuu02
Reis zelf per auto de mooiste plekken van Malawi af
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Malawi

Autorondreis door Malawi

20 daagse autorondreis vanaf €6.900,- per persoon

zomba_plateau
Inclusief Zomba plateau, South Luangwa, Liwonde en Lake Malawi
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Malawi & Zambia | Safari South Luangwa National Park

Rondreis door Malawi & safari in Zambia

14 dagen vanaf € 7.600,- per persoon

N_cuamba
Puur en authentiek: voor de liefhebber van het échte Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Actieve reis Malawi en Mozambique

Avontuurlijke rondreis Malawi & Mozambique

21-daagse reis vanaf €7.000,- per persoon

Een kudde wildebeesten die door de grasvlakten rennen met op de achtergrond een luchtballon.
Victoria watervallen, Lower Zambezi, Kafue
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele safari afgelegen Zambia

Luxe individuele safari afgelegen Zambia

14-daagse rondreis vanaf €14.700 p.p.

Bijzondere accommodaties in Het zuiden van Malawi

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Z_Thyolo_-_Satemwe_pluckerview
Unieke accommodatie met een koloniale sfeer
Bekijk accommodatie
IMG_9757
Rustieke lodge op een schitterend landgoed
Bekijk accommodatie
Majete_2014-07-34e
Prachtige lodge tussen twee rivieren
Bekijk accommodatie
mvuu08_250
Safari kamp gelegen aan de iconische Shire rivier
Bekijk accommodatie
dsc_0461-21
Op bezoek bij de nijlpaarden
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Het zuiden van Malawi

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Het zuiden van Malawi zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
G_malawi_kinderen

Vriendelijke bevolking

Meer informatie Meer informatie
Z_Majete_2014-07-84e

Lunch with a view!

Majete wildreservaat

Meer informatie Meer informatie
Z_Majete087e

Uitstekend voor wandelsafaris

Majete wildreservaat

Meer informatie Meer informatie
Z_03491.P62A_Lilongwe_markt

Kleurrijke markten

Hoofdstad Lilongwe

Meer informatie Meer informatie
Z_Rock_ArtHR025_-_Dedza

Rotstekeningen

in de omgeving van Dedza

Meer informatie Meer informatie
Z_Thyolo_-_Satemwe_pluckerview

prachtig gelegen theeplantages

Thyolo regio

Meer informatie Meer informatie
Z_nijlpaarden_in_Liwonde

Volop nijlpaarden

Liwonde National Park

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Z_Liwonde_NP_copy_of_Mvuu59(9)

Wild en vogels spotten in Liwonde National Park

Het Liwonde National Park telt niet alleen de grote Shire rivier, lagunes en moerassen tot zijn attracties, maar ook open grasvelden en heuvels. Voor vogelaars is dit reservaat een eldorado: het record is 266 verschillende soorten, gespot in twee dagen!

Die enorme verscheidenheid aan vogelsoorten is te danken aan de mix van habitats in: rivieroever, mopanebossen en grasvlakten. In en langs de rivier gedijen grote aantallen nijlpaarden en krokodillen, en er komen onder andere zebra's, impala's en vele soorten antilopen drinken. Van de olifanten is bekend dat ze af en toe komen zwemmen in de rivier, ook als er - buiten de droge tijd - elders in het park genoeg water te vinden is. Hoewel de Big Five niet in zo groten getale voorkomen als elders in Afrika, krijg je ze hier met het nodige geluk wel allemaal te zien.

In Liwonde kun je boottochten of wandelingen maken. Ook (avond)safari's behoren tot de mogelijkheden.

Spectaculaire uitzichten vanaf het Zomba Plateau

Wanneer je aan verkoeling toe bent, is het Zomba Plateau een aangename bestemming, net als het Nyika plateau in het noorden van Malawi. Op weg naar het Zomba Plateau kun je naar de markt in Zomba, een groot dorp aan de voet van het plateau dat ooit de hoofdstad van Malawi was. Het Zomba Plateau ligt op bijna 2000 meter hoogte en is een prachtig wandelgebied met veel vogels. Tussen de dennenwouden is er gelukkig nog voldoende inheems woud overgebleven: cipressen- en cederbomen, met daartussen gemengde vegetatie. Het plateau wordt gelardeerd door riviertjes en stroompjes waar je in het visseizoen op forel kunt vissen; er zijn watervallen en meertjes.

Er zijn verschillende spectaculaire uitzichtpunten, zoals Emperor's View, waar je over Lake Chilwa uitkijkt naar Mozambique of Queen's View, over de Phalombe vlakte. Met een beetje geluk zie je een of meer luipaarden. De reusachtige vlinders springen meer in het oog. Ook kun je adelaars en buizerds te zien krijgen. Lager op de helling leven bavianen.

Z_Zomba_03491.P163_(1)
Z_Mt_Mulanje_IMG_0998

Theeplantages by Thyolo en Mount Mulanje

Malawi kent veel vrijstaande granieten rotsen. Mount Mulanje is een granieten massief van 1000 meter lengte met een eigen klimaat vanwege de enorme hoogte. Hier staat de hoogste piek in Zuidoost-Afrika (3000 meter), de zogeheten 'Sapitwa', wat 'ga er niet heen' betekent. De waarschuwing heeft betrekking op de plotselinge mist en het feit dat je er ontzettend kunt verdwalen. Dit weerhoudt veel bergklimmers echter niet toch naar de top te klimmen. Mount Mulanje biedt bovendien geweldige mogelijkheden voor meerdaagse trektochten. In drie à vier dagen kun je het massief in zijn geheel doorkruisen.

Op weg naar Mulanje ziet je overal het groen van de Thyolo theevelden, één van de mooiste regio's van het land. Dit is het hart van de theeproductie en bestaat uit bossen en glooiende heuvels met prachtige groene plantages. In het gebied heerst een zeer koloniale sfeer en iedere reiziger zal worden ‘ingepakt' door dit bijzondere stukje van Malawi. Het is een ideale plek om heerlijk tot rust te komen.

Hoofdstad Lilongwe

In de hoofdstad Lilongwe is veel te zien en te doen. De Old Town is hier nu eens niet opgebouwd uit vierkanten en rechthoeken, zoals zoveel kolonistennederzettingen. Integendeel zelfs: het is een wirwar van straatjes die heel gemoedelijk en dorps aandoet, maar waar je wel een gids of een plattegrond kunt gebruiken. Je kunt plaatselijke kunst kopen op de craft market bij het postkantoor tegenover Nico Centre. Ook de ommuurde markt is erg interessant.

Z_Malawi_markt_Lilongwe
Z_MTC_130DSC_5704_Mua_Mission

Mua Mission

In de Mua Mission heeft de Canadese missionaris Fr. Claude Boucher Chisale in 1976 het KuNgoni Centre of Culture & Art opgericht. Hij heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen en behouden van de cultuur van Malawi. Wat begon als een kunstenaarscoöperatief is uitgegroeid tot een cultureel centrum dat bestaat uit een museum dat de cultuur van de Chewa, Ngoni en Yao beschrijft, een werkplaats en een nieuw onderzoekscentrum annex bibliotheek. Mua Mission is vooral beroemd om het prachtige houtsnijwerk.

Dedza Mountain en Chongoni

Vanaf Dedza Mountain heb je tijdens een wandeltocht door de prachtige natuur een weergaloos uitzicht over Lake Malawi. Ook raden we aan een excursie te boeken naar Dedza Pottery, de potterbakkerij die in 1987 als particulier bedrijf is gestart. Ze maken er op zo milieuvriendelijk mogelijke wijze prachtige dingen.

Iets ten ten zuiden van Dedza Mountain ligt Chongoni, dat in de UNESCO Werelderfgoedlijst is opgenomen. Verdeeld over ruim 200 sites, in grotten en op rotsen, is hier de hoogste concentratie rotstekeningen in centraal Afrika te vinden. Ze geven inzicht in de relatief zeldzame traditie van rotskunst door jagers en boeren. De oudste schilderingen dateren uit het late Stenen Tijdperk, de jongste uit de 20ste eeuw. De rode rotstekeningen zijn de oudste; dit zijn vooral geometrische figuren. De witte rotstekeningen zijn naturalistischer, met dieren- en mensenfiguren.

Z_Dedza_pottery_DzThrow02NR
Z_Majete_2014-07-117e

De Big Five in het Majete wildreservaat

Het Majete Game Reserve ligt in het zuiden van Malawi en is een deel van Afrika's "Great Rift Valley". Het reservaat beslaat 70.000 hectare en is opgebouwd uit miombo wouden en heuvels met granieten toppen, die mooi contrasteren met de schilderachtige rivierdalen.

Het Majete wildreservaat is een van de opmerkelijke succesverhalen van het Afrikaanse natuurbehoud. Het park had in 1955 een beschermde status, maar werd het onderwerp van uitgebreide stroperij in de jaren tussen 1980 en 1990. Door gemeenschappelijke inspanningen van het 'African Parks Network' en de Malawische overheid, zijn bedreigde wildsoorten hier geherintroduceerd. Sinds 2003 is het reservaat veranderd in een model van duurzame ontwikkeling en biodiversiteit. In 2012 werd Majete zelfs het enige 'Big Five' park van Malawi.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven