Autorondreis door Malawi

20 daagse autorondreis vanaf €6.900,- per persoon

Met je eigen huurauto de juweeltjes ontdekken

Tijdens deze 20-daagse autorondreis rijd je met je huurauto door de mooiste nationale parken van Malawi. Je verblijft hierbij afwisselend in middenklasse tot soms luxe accommodaties. Na in Lilongwe bijgekomen te zijn van je internationale vlucht bezoek je het hooggelegen Viphya Plateau, gewild onder de lokale bevolking voor een paar koele dagen. Vervolgens bezoek je het nog hoger gelegen, aan Zambia grenzende, Nyika nationaalpark in het noorden van Malawi waar je geniet van adembenemende uitzichten. Vervolgens reis je via kleine dorpjes naar het Malawi meer dat je van verschillende locaties zunt verkennen. In het zuiden van het land geniet je van safari's in het Liwonde National Park en bezoek je het zogenaamde Zomba Plateau, wederom bekend om zijn prachtige uitzichten. Na een bezoek aan het Majete wildreservaat sluit je deze afwisselende autoreis af in de groene omgeving van Satemwa Tea Estate.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze autorondreis door Malawi zo bijzonder?

Het contact met authentiek Afrika en zijn bevolking. Het rijden door traditionele Afrikaanse dorpjes gelegen in een prachtige omgeving. Je maakt kennis met de diversiteit van het land, afwisselend van schitterende berglandschappen tot lange zandstranden aan Lake Malawi. Diverse wild- en natuurreservaten zijn meegenomen in deze reis.

Meer informatie Meer informatie
Malawi | Liwonde National Park | gamedrive

Safari, Liwonde National Park

Meer informatie Meer informatie
Malawi | het noorden | Nyika National Park

Wandelsafaris in het Nyika National Park

Meer informatie Meer informatie
Malawi | Majete wildreservaat | boottocht

Mooie boottochten in het Majete Wildreservaat

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

dag 1

AmsterdamBlankLilongwe

Je vliegt vandaag met KLM van Amsterdam naar Lilongwe.

dag 2
Z_Malawi_markt_Lilongwe

Een nachtje acclimatiseren

Na aankomst in Lilongwe word je welkom geheten en volgt er een transfer naar je accommodatie voor de komende nacht. Je verblijft vannacht in Kumbali Country Lodge op basis van halfpension. Perfect om even bij te komen van je vlucht!

Ontbijt
Diner
dag 3
Malawi | Viphya Plateau | zebra's

Zelf rijden naar het Viphya Plateau

Vandaag wordt je huurauto afgeleverd bij je accommodatie en rijd je zelf in circa vijf uur naar het Viphya Plateau. Hier zal je de komende nacht verblijven in Luwawa Forest Lodge, op basis van halfpension. Het schilderachtige Luwawa Forest is een bos dat een zeer gevarieerd landschap biedt, van de hoge Viphya bergen tot watervallen, en van oneffen bospaden tot lange wandelroutes.

Ontbijt
Diner
dag 4-6
N_Nyika147_master

Safari's en wandeltochten in het Nyika National Park

Na je ontbijt rijd je vandaag noordwaarts naar het Nyika National Park, waar je de komende drie nachten zal verblijven in Chelinda Lodge. Tijdens je verblijf zijn elke dag twee gamedrives inbegrepen en kan je ook mee met begeleide wandeltochten. Het Nyika National Park, het grootste en oudste nationale park van Malawi, ligt op het ruim 2000 meter hoge Nyika plateau.De lager gelegen gebieden zijn het domein van olifanten, hyena's, jakhalzen en uilen en met een beetje geluk zie je zelfs een luipaard!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
dag 7-8
Lake Malawi | Chintheche | strand

Geniet van een heerlijk uitgestrekt wit zandstrand

Vandaag gaat je reis verder naar het noorden van Lake Malawi. Je rijdt in circa zes uur naar Chintheche Inn, waar je de komende twee nachten zal overnachten op basis van halfpension. Deze lodge is prachtig gelegen aan een uitgestrekt wit zandstrand en is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Tevens kan je in de omgeving vele kleurrijke vogels spotten.

Ontbijt
Diner
dag 9-10
Rondreis | Lake Malawi | cichliden

Snorkelen en duiken bij de Marelli archipel

In circa vijf uur rijd je vandaag naar Senga Bay, waarvandaan je naar Blue Zebra Island Lodge zal gaan. Hier overnacht je de komende twee nachten in een chalet op basis van volpension. De lodge is gelegen op een eiland van de Marelli archipel en wordt omringd door schitterende natuur. Hier kan je fantastisch duiken en snorkelen, waarbij je kans heeft om de bekende cichliden te spotten.

Ontbijt
Lunch
Diner
dag 11-12
Z_Liwonde_MVUU002

Prachtige boottochten in het Liwonde National Park

Je verlaat Lake Malawi en rijdt in circa vijf uur naar het Liwonde National Park. De komende twee nachten verblijf je in Mvuu Camp in een chalet op basis van volpension en inclusief activiteiten. Onderweg naar Mvuu Camp kan je een stop maken bij Mua Mission, waar je prachtige kunst en houtsnijwerk kunt bewonderen en kopen. Wanneer je aan het einde van de middag aankomt in Mvuu Camp kan je meegaan met een avondgamedrive. Ook de volgende dag kan je genieten van alle activiteiten die hier worden aangeboden. Je kan bijvoorbeeld meegaan met de ochtend- en middagsafari, of een boottocht maken over de Shire rivier.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Diner
dag 13-14
Malawi | Zomba Plateau | uitzicht

Mooie uitzichten vanaf het Zomba plateau

Je laatste dag in het Liwonde National Park is alweer aangebroken en je vervolgt de reis vandaag naar het Zomba Plateau, waar je de komende twee nachten verblijft in hotel Sunbird Ku-Chawe Inn. Door de hoge ligging van het hotel heb je hiervandaan adembenemende uitzichten over de omgeving. Je kan hier mooie wandelingen maken, onder begeleiding van een gids, of je kan vogelspotten en paardrijden.

Ontbijt
Diner
dag 15-16
Autorondreis Malawi | Majete wildreservaat | wandelsafari

Bijzondere 'bush' wandelingen in Majete wildreservaat

Je rijdt vandaag in circa drie uurtjes naar het Majete wildreservaat, waar je de komende twee nachten verblijft in Thawale Camp op basis van volpension. Als bezoeker van het Majete wildreservaat kan je dit park verkennen met je eigen auto, of je kan (tegen betaling) aan een van de begeleide activiteiten deelnemen, zoals een safari in een open 4x4. Sinds 2003 zijn in het Majete wildreservaat vele diersoorten geherintroduceerd, waardoor je een grote kans hebt om de 'Big Five' te spotten. Verder kan je vanuit Thawale Camp ook prachtige 'bush' wandelingen maken, meegaan met een boottocht over de Shire rivier of bergbeklimmen!

Ontbijt
Lunch
Diner
dag 17-18
Thyolo regio | Satemwa Tea Estate | Huntingdon House

Thee proeven in een karakteristiek koloniaal huis

Tijdens je ontbijt in Thawale Camp kan nog een laatste keer genieten van het uitzicht over de drinkplaats. Hierna vervolg je je reis naar het Satemwa Tea Estate. Je volgt een prachtige route door de Shire hooglanden en langs groene theeplantages. Je overnacht de laatste twee nachten van je reis in Huntingdon House; een karakteristiek, koloniaal huis dat de historische charme mooi combineert met modern comfort. Je kan in de omgeving van Huntingdon House prachtige wandelingen maken, mountainbiken en natuurlijk thee proeven.

Ontbijt
Lunch
Diner
dag 19

LilongweBlankAmterdam

Je rijdt vandaag in circa vijf uur terug naar de luchthaven van Lilongwe waar je de auto kan inleveren. Vervolgens vlieg je met KLM weer terug naar Amsterdam.

dag 20

Amterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Alle genoemde vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting
 • Autohuur, incl. ongelimiteerd aantal kilometers en verzekering.
 • Alle genoemde transfers
 • Park entreegelden Nyika National Park en Liwonde National Park
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Extra's autohuur, zoals benzine en borg (USD 750) etc.
 • Park entreegelden Majete wildreservaat
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

thumbnail_Anvil_Bay_drive_in_MSR_Image-bkgrnd-2000px-3
Afwisselende strand en safari combinatie
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis Mozambique en Zuid-Afrika

Self-drive door Zuid-Afrika en Mozambique

21-daagse rondreis vanaf € 8.800 per persoon

Goos-Connectivity-1
Individuele rondreis door de Salta regio, de Atacama woestijn en het merengebied
Bekijk voorbeeldreis

Autorondreis noord Chili & Argentinië

Self-drive noord en centraal Chili en Argentinië

23-daagse autorondreis vanaf € 7.200,- per persoon

excursies naar de scheepswrakken bij shipwreck lodge in Namibië
Sublieme self-drive met verblijf in top accommodaties
Bekijk voorbeeldreis

Exclusieve autorondreis door noord Namibië

Exclusieve 4x4 autorondreis Namibië

17-daagse rondreis vanaf € 15.800 ,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven