Avontuurlijke rondreis Malawi & Mozambique

20 dagen vanaf € 8.900,- per persoon

Verkort reisprogramma

Deze 20-daagse rondreis door Malawi en Mozambique zal een onvergetelijke indruk bij je achterlaten. Je bezoekt letterlijke en figuurlijke hoogtepunten in Malawi zoals het Viphya Plateau en het Nyika National Park. Hier kun je fantastische wandelingen maken door de hooglanden en op safari gaan. Vervolgens verblijf je aan het strand bij Lake Malawi, in een pittoreske omgeving en met adembenemende uitzichten over het meer. Je steekt het meer over met de Ilala boot, waarbij je tussen de 'locals' een plaatsje moet bemachtigen; een echte Afrikaanse ervaring! Eenmaal aangekomen aan de andere kant van Lake Malawi, verblijft je in een prachtige lodge op de grens met Mozambique. De dagen daarna zul je het ongerepte noorden van Mozambique gaan verkennen. Zo verblijf je in het afgelegen Lichinga en in het zanderige, maar levendige plaatsje Cuamba. Hiervandaan maak je een prachtige treinreis naar Nampula, een grote stad met gezellige bars en restaurantjes. Je eindigt de reis aan de kust van Mozambique. Eerst verblijf je in een leuk guesthouse op het eiland 'Ilha de Mozambique' en de laatste nachten breng je door in een chalet van Nuarro Lodge, gelegen in een schitterende baai!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo bijzonder?

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Lilongwe

Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Lilongwe.

Dag 2
Rondreis Malawi | Viphya Plateau | trekking

Wandelen door de inheemse bossen van het Viphya Plateau

Na aankomst in Lilongwe word je welkom geheten door je chauffeur, met wie je noordwaarts rijdt naar het Viphya Plateau. Dit gebied heeft enorme plantages en inheemse bossen en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Je verblijft hier de eerste nacht in de comfortabele Luwuwa Forest Lodge op basis van halfpension. De lodge heeft een fantastische ligging nabij een stuwmeer en staat bekend om de verscheidenheid aan kleurrijke vogelsoorten die je hier kunt spotten.

Ontbijt
Dinner
Dag 3-6
Malawi | het noorden | Nyika National Park

Maak safaritochten door het Nyika National Park

Vandaag rijd je naar het hooggelegen Nyika National Park, dat het grootste en oudste park van Malawi is en een schril contrast vormt met het Viphya Plateau. Hier zul je tijdens de safaritochten genieten van de adembenemende uitzichten over de graslanden en open vlaktes. Je overnacht de komende drie nachten in Chelinda Camp.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 6
N_MTC_004_Lake_Malawi

Even bijkome op een idyllische strandlocatie

Na het ontbijt gaat de reis verder naar het zuiden en rijd je langs de kust van Lake Malawi, het op twee na grootste meer van Afrika. Je verblijft een nacht in het noordelijk gelegen plaatsje Chintheche, in Makuzi Beach Lodge. Je bevindt je hier in een idyllische omgeving aan een poederwit zandstrand en met prachtig uitzicht over het meer.

Ontbijt
Dinner
dag 7
Lake Malawi | Cruise | Ilala boot

Met de Ilala boot naar Likoma Island

Vanaf het haventje van Chipoka vertrekt vandaag de Ilala boot in de richting van Likoma Island. De Ilala is geen luxe cruiseschip, maar een ferry die wekelijks over Lake Malawi vaart. Het is een drukte van jewelste met alle passagiers die met al hun goederen aan boord komen en anderen die juist van de boot af gaan te midden van de toeterende geluiden van andere schepen. Een authentieke Afrikaanse ervaring! Je overnacht aan boord in een cabine met gedeelde faciliteiten.

Dag 8-10
Lake Malawi | Nkwichi | hangmat

Verblijf in een reservaat op de grens van Malawi en Mozambique

Na aankomst in Likoma, vaar je door naar Nkwichi lodge in het Manda Wilderness Reserve op de grens van Malawi en Mozambique. De lodge is een onderdeel van een project dat zich onder andere inzet voor natuurbehoud. Met het verblijf hier steun je dus direct de lokale bevolking. Je verblijft hier de komende twee nachten en kunt genieten van de prachtige omgeving van de lodge.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 10
G_malawi_kinderen

De eerste kennismaking met Mozambique

Na twee nachten in de schitterende omgeving van het Malawi meer, vaar je per dhow naar Chuwanga en daarvandaan ga je per 4x4 naar Lichinga. Hier overnacht je in het Lichinga Hotel. Lichinga is de hoofdstad van Niassa, de meest verlaten en minst bezochte provincie van Mozambique. Alhoewel het aantal bezoekers in het noorden van Mozambique geleidelijk toeneemt, is het toerisme hier nog niet echt ontwikkeld. Voor diegene die avontuurlijk ingesteld zijn en open staan voor lokale gebruiken, is dit een unieke ervaring. Er wordt van reizigers respect voor de lokale bevolking en hun cultuur verwacht.

Ontbijt
Dinner
Dag 11
Mozambique | Cuamba | verkopers bij treinstation

Een tussenstop in het plaatsje Cuamba

De reis gaat vandaag verder door het ruigste en minst gerepte gedeelte van Mozambique. Je rijdt naar Cuamba, een levendig plaatsje met veel lokale marktjes. Tevens is het een belangrijk verkeersknooppunt, want hier komen verschillende wegen samen én in Cuamba is de opstapplaats voor de trein naar Nampula. Je verblijft in de afgelegen lodge Quinte Timbwa

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 12
Rondreis Mozambique | Cuamba - Nampula | trein

Vanuit Nampula per trein naar de kust.

Na het ontbijt reis je verder richting de kust van Mozambique, maar voordat je hier aankomt heb je eerst nog een overnachting in Nampula. De reis onderneem je per trein, zodat je de prachtige omgeving en traditionele dorpjes op een zeer ontspannen wijze op je in kunt laten werken. Je verblijft in Girassol Nampula Hotel.

Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 13-15
N_Coral_Lodge_-_view_of_Ilha_6

Historisch Ilha de Mozambique

Vandaag kom je aan op het eiland Ilha de Mozambique, een werelderfgoed en tevens een smeltkroes van verschillende culturen. Aan dit eilandje heeft het huidige Mozambique zijn naam te danken. Vanaf de lodge kun je genieten van de schitterende zonsondergangen, de historische plaatsen bezoeken, of de drukke vissers activiteiten aan de stranden bekijken. Je verblijft twee nachten in Terraco das Quitandas.

Ontbijt
Dag 15-19
N_Nuarro_-_remote_beach

Ongerepte natuur en strand aan de kust van Memba

De laatste vier nachten van de reis zul je doorbrengen aan de kust bij Memba. Hier verblijf je in een chalet van Nuarro Lodge, gelegen midden in de ongerepte natuur en direct aan het strand. De lodge is de ideale uitvalsbasis voor activiteiten zoals duiken en snorkelen, maar ook kun je hiervandaan mountainbiketochten maken en een lokaal dorpje bezoeken.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 19

Nampula Blank Amsterdam

Vandaag komt er een einde aan de reis en volgt er een transfer naar de luchthaven van Nampula, waarvandaan je terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 20

Amsterdam

Aankomst in amsterdam

Inbegrepen

  • Alle genoemde vluchten in de economy class
  • Luchthavenbelasting
  • Alle genoemde transfers
  • Park entreegelden
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Visum Mozambique
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Drankjes

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven